Dodaj do ulubionych

pytanie bardzo wazne

28.03.04, 19:17
mam pytanie. dla mnie bardzo wazne. jestem po przejsciach jakich braklo by
miejsca. mam tylko pytanie czy palenie papierosow naprawde ma wplyw na
uniemozliwienie zajcia w ciaze?? w niedalekiej przyszlosci chce rzucic aby
moc miec drugie dziecko. ale czy to prawda?? co o tym sadzicie??
pozdr.
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: pytanie bardzo wazne 28.03.04, 19:42
      Ja tu jestem amatorem, więc tak na chłopski rozum. Czy może być jednyą
      przyczyną - tego nie wiem, ale może być niewątpliwie jedną z nich. Jakby na
      rzecz nie spojrzeć, nikotyna to trucizna, a palacz dostarcza ją sobie w
      regularnych dawkach. Jeżeli bierzesz hormony, nikotyna może tochę zmienić ich
      wchłanianie - przecież na tabletach anty producenci wyraźnie o tym piszą. No i
      poza tym ,nikotyna, podobnie jak wszystkie szkodliwe substancje, bardzo obciąża
      wątrobę, co dokłada się raz, że znowu do złego wchłaniania, dwa, że do
      oczyszczania orgaznimów z różnych świństewek. Rzucaj jak najszybciej, bo poza
      tym wszystkim orgaznim nie oczyści się z dostarczanej regularnie nikotyny w
      ciągu dwóch miesięcy, to długi proces
      \
      • mejdejka Re: pytanie bardzo wazne 28.03.04, 21:06
        hej!!! ja juz nie pale od ponad 2 m-cy -zmotywowala mnie chec posiadania
        zdrowego dziecka surprised) na razie nie jestem w ciazy ale czuje sie o wiele lepiej
        nie kaszle,mam bielsze zeby,itp...co prawda przytylam troche ale mysle juz o
        jakies diecie surprised)UDA CI SIE -TRZYMAM KCIUKI -POZDROMEJDEJKI
    • ange24 Re: pytanie bardzo wazne 28.03.04, 21:06
      Ja palę papieroski i prawdopodobnie nie jest to mistrzostwo świata jeżel chodzi
      o zajęcie w ciążę. Nie wiem jak to jest u kobiety ale u faceta nie ma to zbyt
      dobrego wpływu-plemniorki są słabe i może ich ubyć w zastraszającym tempie.
      Dlatego walczę z moim mężem ale nałóg to nałóg niestety.
    • larvva Re: pytanie bardzo wazne 28.03.04, 21:30
      jesli palenie nie jest zdrowe dla doroslego organizmu, jak moze byc zdrowe dla
      ciazy?
      rzuc palenie i juz smile

i nie tylko na czas staran o dziecko ale w ogole. dla siebie, na pozniej, na
      zawsze.

ja palilam paczke dziennie - stare dawne glupie czasy. rzucilam jakies 5lat
      temu i nie wracam do tego. brrrr
      smile
      • ms78 Re: pytanie bardzo wazne 28.03.04, 23:46
        jutro rzucam palenie. mialam isc na biorezonans ale postanowilam sam powalczyc.
        bede sie chwalic jak mi sie uda!!! trzymajcie kciuki!!!
        • martini_very_bianco Re: pytanie bardzo wazne 28.03.04, 23:51
          Trzymam kciukasy. Ja paliłam 3 lata i rzuciłam 4 miesiące temu ze środy na
          czwartek, bez magicznych dat, dzieki kawałkowi plastkiu zwanym papierosem NIKO
          FREE. Polecam, chociaż ludzie w pubach dziwnie patrzą, jak ktoś "pali"
          plastikową rurkęsmile
          • larvva Re: pytanie bardzo wazne 28.03.04, 23:58
            ja rzucilam "z wlasnej winy" wink a wlasciwie dlatego ze ambitna ze mnie bestia.
            moj obecny maz powiedzial mi ze mi sie nie uda.
            - co?? mi sie nie uda!!???
            no i rzucilam zeby wygrac zaklad "o przekonanie" i udowodnic ze mi sie uda smile))

trzymam kciuki za twoje zegnanie nalogu smile
            • ms78 Re: pytanie bardzo wazne 29.03.04, 10:52
              czas 0 licze od godziny 2 w nocy kiedy to byl ostatni. teraz juz jest 9 godzin
              a za 3 godziny bedzie 12 godzin czyli pol dnia. bedzie dobrze!!! ale trzymajcie
              nadal kciuki!!!
              • Gość: kation Re: pytanie bardzo wazne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 11:41
                Trzymamy mocno kciuki i brawo za chęci! pamietaj- nikotyna obkurcza naczynka
                krwionośne, powoduje w nich mikrozakrzepy, a jak wszystkie wiemy do zajscia w
                ciaze i jej utzrymania jest konieczna prwidlowo ukrwiona sluzowka macicy.
                oczywiscie najwiekszy wplyw maja hormony, ale przeciez mozna szczesciu dopomoc>
    • Gość: Moni Re: pytanie bardzo wazne IP: proxy.d* / *.mofnet.gov.pl 29.03.04, 14:36
      Witajcie!
      A ja tak z obserwacji - te które palą i piją, nie przejmują się mają zdrowe
      dzieci, rodzą bez powikłań i dzieciaczki im się sypią jak z rękawa, a
      dziewczyny, które dbają o siebie, dostarczją dzidziusiowi witaminek mają jakieś
      problemy. Oczywiście istnieją wyjątki!

Pozdrawiam
      Bez nałogów, ponad 3 lata starań.
      • Gość: Niko Re: pytanie bardzo wazne IP: 81.219.8.* 29.03.04, 15:08
        A mi sie podoba jak zgrabne, ladne i dobrze ubrane mlode laseczki pala na
        imprezach Vogue - moim zdaniem wyglada to bardzo seksownie i pociagajaco. A co
        wy o tym sadzicie?

• larvva :)) niko 30.03.04, 00:01
          ciekawe czy te laseczki beda rownie ponentnie wygladaly za 10, 20 lat smile
          nie jest sztuka byc piekna i ponentna gdy sie jest mlodym. ale byc apetyczna
          50latka to juz cos!
          a nikotynka potrafi nadszarpnac cere - i zadne kremy i liftingi tu nie pomoga smile
          palaca 50tka przegra z niepalaca w przedbiegach.
          bleh
          smile)
          pozdrawiam cieplo smile
      • larvva Re: pytanie bardzo wazne 29.03.04, 23:58
        Gość portalu: Moni napisał(a):

> Witajcie!
        > A ja tak z obserwacji - te które palą i piją, nie przejmują się mają zdrowe
        > dzieci, rodzą bez powikłań i dzieciaczki im się sypią jak z rękawa, a
        > dziewczyny, które dbają o siebie, dostarczją dzidziusiowi witaminek mają
        jakieś problemy. Oczywiście istnieją wyjątki!
        >
        > Pozdrawiam
        > Bez nałogów, ponad 3 lata starań.

moni,
        chyba z bardzo wyrywkowych i malo obiektywnych obserwacji!
        statystyki oficjalne, poparte zebranymi danymi podaja odwrotny uklad.
        mialam okazje widziec filmik pogladowy na ktorym to pokazano noworodka takiej
        palaczki - w zyciu nie uwierze, ze to dziecko bedzie w pelni zdrowe.
        tym bardziej, ze pijac i palac regularnie sprawiamy, ze i dziecko ma w
        sobie "nalog".

wiele jest potocznie powtarzanych glupot i ta o tym, ze palace i pijace rodza
        zdrowiuskie dzieci jest jedna z nich. ludzie rozne rzeczy mowia aby
        usprawiedliwic swoj nalog.
        a nalog to nalog, swiadczy wylacznie o slabosci czlowieka.
    • Gość: Magdaaa Re: pytanie bardzo wazne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 15:44
      Teraz zastanawiasz się jaki ma wpływ-na pewno ma.Większy ma jednak wpływ w
      dniu, kiedy dowiesz się ,że się udało.Ja -nie dość,że zmagam się z myslą,czy z
      ciążą ok, z hormonami ,które powodują niewielkie,ale odchyły od normy-to
      jeszcze z chęcią zapalenia-wiem ,że teraz już nie mogę-ale czasem chcę się ugiąć
      (ale ta druga ja nie daje).To jest dopiero problem-i jak to zazwyczaj bywa-
      gybym wtedy rzuciła,teraz byłoby łatwiej,więc nie z powodu starań,ale dla
      własnej wygody rzuć już teraz!!!!!
    • joasik30 Re: pytanie bardzo wazne 29.03.04, 18:51
      Nikotyna obniża płodność! Na pewno nie jest środkiem antykoncepcyjnym, ale
      badania dowiodły, że obniża płodność. Tyle naukowo. ja sama cały czas próbuje
      rzucić. Ostatnio nawet nie palilam 2 miesiące, ale klopoty... Znalazłam
      usprawiedliwienie i znowu palę. trzymam kciuki aby Tobie sie udalo. I nie pal
      nawet jednego. ten jeden spowoduje,że wrocisz do palenia, tak bylo u mnie.
      Życze wytrwałości
      • ms78 Re: pytanie bardzo wazne 30.03.04, 08:05
        wczoraj przez caly dzien nie bylo mi najlepiej. zle sie czulam bez nikotyny no
        nie calkiem bo byly 3. ale przedte palilam 20-25 wiec dla mnie to rekord.
        bedzie dobrze. maz poradzil mi abym na dzisiaj zostawila siebie tez trzy. za
        kazdym razem podobno bedzie mi gorzej smakowalo bo czas sie wydluza miedzy nimi
        ( oszczednosc) tak wiec na jutro zostaje z niczym. ja i nikt w domu wiecej mi
        juz nie kupia papierosow. obiecuje ze jutro wieczorem napisze ze juz nie pale i
        dobrze mi z tym.
        dziekuje wszytskim za slowa otuchy. i dalej prosze trzymajcie kciuki. ta wiara
        pomaga. na innym forum dzieki wspolnej wierze schudlam juz 8 kg.
        mam nadzieje ze moje przygotowania do ciazy sie powioda i ze jeszcze kiedys
        bede miec malenkie dziecko

m. mama 6 letniego chlopca
        i dwoch aniolkow ( 8 tydzien i 10 tydzien )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka