Dodaj do ulubionych

Invimed Wroclaw dr Wickiewicz

12.11.10, 22:43
Witam serdecznie
Proszę o informacje nt tej Pani doktor
Ja po dwóch wizytach jestem nia zdegustowana i nie wiem co robic zmieniac lekarza czy klinikie
Prosze pomóżcie
Obserwuj wątek
    • arpona Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 12.11.10, 22:55
      A dlaczego jesteś niezadowolona z dr Wickiewicz? Pytam z ciekawości, bo i mi nie przypadła do gustu, w Invimedzie ICSI robiłam u dra Gizlera, którego Ci polecam, tak więc nie rezygnuj jeszcze zupełnie z kliniki, bo we Wrocławiu nie ma niestety wielkiego wyboru, jeśli chodzi o fachowców od niepłodności.
      • natasza-n1 Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 13.11.10, 08:22
        Ja też byłam tylko raz i o u tej doktor. Wyszłam zniesmaczona. Wizyta trwała 5min z usg, (na którym nic nie zauważyla, co się później okazało błędem), powiedziała od razu in vitro. Poza tym opóźnienie trwało ok 2 godz!! Uciekłam do Polmedu
      • pudelek09 Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 13.11.10, 08:25
        Co do tej doktor mam takie odczucia jak Ty.(juz o tym pisalam).Po 1inseminacji u niej zapisalam sie na kolejne do dr.Gizlera-jestem b.zadowolona.Od dzis zaczynam leki do in vitro-wlasnie u dr.Gizlera.
        We Wroclawiu to w in vitro najlepsze wyniki ma invimed,dlatego zmien lekarza nie klinike.Ewentualnie w gre jeszcze wchodzi dr.Polak-tez ma dobre wyniki.
        • mara1310 Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 13.11.10, 09:11
          Byłam u niej dwa razy i jeszcze z takim lekarzem się nie spotkałam. Na pierwszej wizycie powiedziała że proponuje inseminacje, że mam brac clo po 1/2 tabletki od 3 do 7 dnia cyklu. Po tygodniu kazała przyjechac mi jeszcze raz chciała zobaczyc czy pekają mi pęcherzyki. Na tym usg mówi do mnie że mnie nie pamięta. I dziwiła się że przepisała mi taką małą dawkę leku. Także boje się co będzie dalej jak Pani doktor będzie co chwile zmieniała zdanie i dziwiła sie przy pacjencie że podjęła taka drogę leczenia. W 2006 roku jeździłam do Novum i tam nic takiego mnie nie spotkało. Dlatego jestem wstrząśnięta tym co mnie w Invimedzie spotkało.
          • madzia23lubin Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 13.11.10, 10:36
            akurat o niej nic nie powiem bo u niej nie byłam, ale polecam dr Gizlera po długim leczeniu zdecydowaliśmy się w końcu na IUI które udało się za pierwszym razem smile
            • joasia738 Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 13.11.10, 15:26
              Od stycznia do kwietnia 2009 r byłam pacjentką dr. Wickiewicz w Invimedzie.Efekt leczenia u niej to bliźniaki 12 -miesięczne.Nam ona pomogła.Ale ja po wcześniejszych doświadczeniach już niewiele oczekiwałam.I to chyba pomogło,
              Nie nastawiałam się na cud zresztą nikt go nie obiecywał,nie szukałam pocieszenia i wsparcia tylko podjęłam kolejną próbę leczenia.Tyle
              • arpona Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 14.11.10, 15:30
                Z pewnością żaden lekarz nie jest cudotwórcą. Ale mnie również dr Wickiewicz zraziła tym, że nie miała jakiejś ustalonej strategii działania, tylko na każdej wizycie proponowała coś innego. To dla mnie oznaka braku fachowości. Bardzo szybko także padła propozycja in vitro i to na etapie, kiedy byłam zaledwie na samym początku diagnozowania przyczyn mojej niepłodności. Zlekceważyła również wyniki hormonów tarczycowych i TSH, bo wg niej były w normie (a tymczasem wykryto u mnie hashimoto). Chodziłam do pani doktor do Corfamedu, nie wiem, czy jeszcze tam przyjmuje.
                • mara1310 Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 14.11.10, 20:05
                  Wiem że żaden lekarz nie jest cudotwórcą i wiadomo nie oczekujemy cudów ale.....
                  • joasia738 Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 14.11.10, 22:28
                    Rozumiem Wasze wątpliwości.Ja swoją drogę leczenia niepłodności zaczynałam u dr.Polaka.Zlecił nam mnóstwo badań, wyniki nie były najgorsze ale w ciążę zajść nie mogłam.Miałam u niego 2 inseminacje/nieudane/, i chciałam jeszcze spróbować po raz 3 ale wzięłam do siebie opinię Pana doktora który racjonalnie,uczciwie,nie owijając w bawełnę stwierdził iże szkoda czasu,pieniędzy,nerwów i należy spróbować IVF. Był to dla mnie szok ,bo chciałam walczyć, jeszcze dalej drążyć.Po diagnozie dr Polaka odpuściłam i potrzebowałam 3 lat aby dojrzeć do decyzji o in vitro.Stąd ja zjawiłam się w Invimedzie już przekonana ,że będziemy próbowac tej metody.Udało się za pierwszym razem stąd rację miał dr.Polak,którego argumentów nie chciałam przyjąć wówczas do wiadomości.A jeśli chodzi o dr .Wickiewicz to przeprowadziła nas przez całą procedurę.Z każdą naszą wizytą widziałam ile tam jest par szukających pomocy.Stąd nie oczekiwałam iż Pani doktor będzie nas pamiętać.Nam się udało ale może jeśli jesteście na początku drogi i macie jeszcze czas ,warto porozmawiać z innym lekarzem.
                    • motylek-k Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 15.11.10, 08:50
                      dr. Wickiewicz pomogła nam zostać rodzicami trzech ślicznych, zdrowych córeczek. Dziewczyny nie poddawajcie się ja walczyłam o dziecko 5 lat, 3 iui udana i jaki rezultat trojaczki....
    • arpona Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 30.12.10, 11:49
      Chyba jednak nie taki świetny, bo opinii negatywnych ma całkiem sporo. Ale z pewnością ma na swoim koncie trochę sukcesów w postaci zaciążonych pacjentek.
    • arpona Re: Invimed Wroclaw dr Wickiewicz 11.01.11, 17:10
      jan.zawodzie napisał:

> Na ile znam profesjonalizm doktora to jednak dobre opinie powinny powaznie prze
      > wazac

Doktora czy doktorki? Bo tu właśnie tkwi sedno tematu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka