Dodaj do ulubionych

prosze o rade

14.01.11, 04:30
Wlasnie sie dowiedzialam ze moje 2 ISCI sie nie powiodlo wroce do tematu za kilka miesiecy a na razie luz... no i tu mam problem natury fizycznej sprobowalam dopuscic do siebie meza a tu niespodzianka boli to tak jak by mnie w srodku rozcinal powiem ze sytuatsja sie komplikuje tym ze podobny bol odczulam juz miesiac temu przed rozpoczeciem stymulacji ale sie nie przyjelam bo stwierdzilam ze to natarcie i pewnie minie... nie minelo,,, czy ktos mial podobne dolegliwosci?
Obserwuj wątek
    • krolowasniezka Re: prosze o rade 14.01.11, 11:21
      Nikt mi nie pomoze? Musze odpoczac od lekarzy a perspektywa zalizywania ran bez seksu mnie przeraza... dodam ze rozmawialam o tym z pania doktor pod czas stymulacji dala mi zel firmy Multigyn powiedziala ze powinno pomoc... nie pomoglo
      • teligo Re: prosze o rade 14.01.11, 15:38
        Ja miałam coś podobnego. Po długotrwałym leczeniu zapalenia przydatków. Tak byłam spięta w trakcie stosunku z obawy przed bólem, że spinałam wszystkie możliwe mięśnie, co powodowało ból i koło się zamykało. Lekarz wykluczył infekcję i przekonał mnie, że muszę się po prostu rozluźnić, bo w czasie badania działo się coś podobnego i prawie się darłam z bólu.
        Trochę to trwało, świadomie starałam się podczas seksu rozluźniać, skupiając głównie na tym, żeby nie napinać mięśni, pokonałam problem.
        Ale na Twoim miejscu najpierw sprawdziłabym czy nie ma żadnego problemu zdrowotnego typu infekcja itp.
        Nie wiem czy to, co napisał jakoś Ci pomoże, bo trudno tu o jakąś sensowną radę.
        Pozdrawiam!
    • ania-starajaca Re: prosze o rade 14.01.11, 15:42
      "sprobowalam dopuscic do siebie meza" - niezłe określenie, jakbyśmy żyli w średniowieczu...smile)

a swoją drogą to może masz jakieś zapalenie (np przy grzybicach może boleć przy stosunku)
      • krolowasniezka Re: prosze o rade 14.01.11, 16:22
        Dziewczyny serdecznie dziekuje ze piszecie... grzybice raczej wykluczam bo w zeszlym miesiacu mialam zabieg ISCI a tu sie sprawdza czystosc pochwy chociaz pewnosci nie mam moge poprosic v aptece cos na grzybice i chyba tak zrobie... ale sama bardziej stawiam na to ze kilka razy v zeszlym roku bralam leki wyciszajace i stad moze potrzebuje wspomagaczy= nawilzaczy do stosunku a ze zaszalalam bez to teraz mam skutki... dodam tez ze ten bol jest tez pod czas robienia USG a maz nie ma zadnych dolegliwosci
        • krolowasniezka Re: prosze o rade 17.03.11, 11:45
          podbijam watek... problem z natarciem wynikal z problemu z suchoscia pochwy .Stosowalam zel do kazdego stosunku i az poczulam ze nie musze bo natura mi wystarcza.Ja sadze ze to byly skutki uboczne lekow do in vitro ale na szczescie minely... mam kolejny problem po odstawieniu luteiny dostalam okres jakos na samym koncu grudnia i od tego czasu nie mam miesiaczki i tu bardzo prosze o rade jak dlugo moge miec nadzieje ze organizm sam sobie poradzi? czy juz powinnam sie udac do lekarza po leki do wywolania?
          • madzia23lubin Re: prosze o rade 17.03.11, 12:15
            a czemu nie pójdziesz odrazu do gina ?
            wypytasz o wszystko, on wszystko obejrzy i nie będziesz się stresować smile

ja niby nie jestem jakąś panikarą, ale po tym jak pękły mi torbiele, też mnie tak boało myślałam że @ przyjdzie, zwijałam się całą noc po czym rano zabrała mnie karetka, ledwo z życiem uszłam krew pływała sobie jak chciał w środku
            nie dawno znó wzaczął boleć mnie strasznie brzuch, nie wiele myśląc poleciałam do gina i co znów to samo sad
            stwierdziłam, że nie ma co lekceważyć żadnego bólu, po co się stresowac i zamęczać myślami, jak można sprawdzić i być spokojnym
            mówisz że pójdziesz do apteki po coś na grzybice, a jak jej nie masz to po co sie smarować ?
            • krolowasniezka Re: prosze o rade 17.03.11, 13:44
              Madziu oczywiscie ze moge isc do gina tyle ze od dwuch lat regularnie to robie ( 3 iui i 2 ISCI) i najzwyczajniej w swiecie jestem tym zmeczona 2 lata temu przed rozpoczeciem leczenia nie mialam zadnych dolegliwosci bez pomocdy lekarzy wiec i teraz po prostu chce dac swojemu organizmu szanse tylko nie wiem do jakiego mometu to jest bezpieczne... a lekarz oczywiscie obejrzy i jak wszystko ok z jajnikami to da luteine tak jak w przypadku grypy da antybiotyk... tyle ze nie zawsze to jest konieczne a zawsze to jest dodatkowa chemia ktora nie jest calkowicie bezpieczna
              • madzia23lubin Re: prosze o rade 17.03.11, 14:33
                Ja leczę się od 2006 roku, w między czasie też miałam mase załamań w końcu w 2008 roku zdecydowałam się na IUI - udałam się , do kontroli chodzilam regularnie po porodzie niby ok, miałam ciągle nadzieję że szybko sama zajdę w ponowną ciąże w 2010 w sierpniu pękły mi torbiele, w lutym 2011 ponownie i niby cały czas pod kontrolą teraz zaczynam kolejne starania do IUI

chodzi mi o to, abyś sama się odblokowała, może jak porozmawiasz z ginem że chcesz dać na luz bez leków bez innych środków.

...wiec i teraz po prostu chce dac swojemu organizmu szanse tylko nie wiem do jaki
                > ego mometu to jest bezpieczne...

ale co jest bezpieczne ? odstawienie wszystkiego czemu ma być niebezpieczne?

ja jak przerywałam leczenie, przestawałam brać wszystkie leki jakie miałam, wypijałam piwko i leżałam przed tv aby nie myśleć wink
                • krolowasniezka Re: prosze o rade 18.03.11, 11:08
                  ja jak przerywałam leczenie, przestawałam brać wszystkie leki jakie miałam, wypijałam piwko i leżałam przed tv aby nie myśleć >>> no wlasnie i ja mialam takie plany tylko zamiast lezec rzucilam sie w wir pracy ktora uwielbiam no i dodatkowe pieniazki na siebia zamiast na leki taki mialam plan ale juz prawie 3 miesiaca nie mam @( ktora obecnie juz nie jest wredna tylko bardzo chciana). Mysle ze poczekam jeszcze ze 2 tygodnie a jak jednak natury nie wystarczy to do gina na wywolanie... mam nadzieje ze to co sie dzieje teraz nie jest menopauza mam 34 lata i dzecydiowanie za wczesnie by to bylo
                • krolowasniezka Re: prosze o rade 18.03.11, 11:17
                  Madziu podczytywalam twoje posty o iui 2 lata temu przed podjeciem decyzji o swojej pierwszej iui bardzo sie cieszylam razem z toba ze ci sie udalo... od tego czasu moje zycie bylo podporzadkowane liczeniu jajeczek albo oczekiwaniu na kolejne podejscie mimo tego ze sie nie udalo niczego nie zaluje i bede walczyc dalej ale obecnie po prostu potrzebuje przerwy i to co sie dzieje z ta @ tez wskazuje ze taki odpoczynek jest wskazany no i niczego mnie nie boli wiec dam sobie jeszcze te 2 tygodnie
                  • madzia23lubin Re: prosze o rade 18.03.11, 17:43
                    a może zrób teścik, natura lubi płatac figle big_grin może się udało a nie wiesz ?
                    oby tak było

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka