Dodaj do ulubionych

bHCG w 12 dpt

11.04.11, 10:00
Witam,
Dziś minie 13 dzień po transferze. W sobotę czyli 11dpt miałam lekkie brązowe plamienie. Załamana niepowodzeniem zrobiłam na drugi dzień (12 dpt) bHCG, który wyniósł 10,1. Nie wiem co o tym myśleć. Dziewczyny może któraś z Was miała tak samo? Może tym razem mi się udało, jest to moje trzecie podejście do in vitro.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asia-81 Re: bHCG w 12 dpt 11.04.11, 11:11
      Nie za wysoka ta beta, ale jednak wskazuje że coś się dzieje. Powtórz jutro i wszystko będzie jasne. Trzymaj się.
      • martik78 Re: bHCG w 12 dpt 11.04.11, 21:00
        Hej
        Ja dziś robiłam betę ( 12 dpt ) i wyszło 245 , lekarz powiedział ,że jest b dobrze , ale w środę jeszcze kazał powtórzyć smile
        • aniesiam2 Re: bHCG w 12 dpt 11.04.11, 23:24
          Ja tam wierze, że Ci sie udało, w koncu kazdemu kiedys zaskoczy.... Trzymam kciukasy wink)
          • agatj Re: bHCG w 12 dpt 12.04.11, 09:39
            Dzięki za słowa otuchy, można zwariować.
    • arpona Re: bHCG w 12 dpt 12.04.11, 09:11
      Konieczna powtórka bety! Bardzo prawdopodobne, że nastąpiła u Ciebie późna implantacja (na co wskazywać może plamienie w 11 dpt). Iludniowe zarodki miałaś podane?
      • agatj Re: bHCG w 12 dpt 12.04.11, 09:38
        Jutro jadę na powtórkę bety. W klinice nakazali mi testować dopiero 15 dpt. Miałam podane 2 zarodki 3 dniowe, jeden sześciokomórkowy, drugi jedenastokomórkowy. Nie wiem co o tym myśleć, tak bardzo bym chciała żeby wszystko było ok. Może faktycznie to późna implantacja. Dodam, ze za pierwszym razem plamiłam 10 dpt i beta poniżej 1, drugim razem miałam podane dwie blastocysty i też 10 dpt plamiłam i beta poniżej normy. Tym razem jest inaczej, dzisiaj jest 14 dpt i nie plamię. Mąż jest pełen nadziei.
        • kathrinn82 Re: bHCG w 12 dpt 12.04.11, 09:43
          Będzie dobrzesmile)) trzymam kciuki smile) daj znać jak najszybciejsmile
          • agaro28 Re: bHCG w 12 dpt 12.04.11, 10:16
            Ja też wierze, ze bedzie dobrze! smile
            koniecznie daj znac jak bedziesz juz miala bete!
            Może byla pozna implantacja i także mogl zagnieździc sie tylko jeden zarodeczek i dlatego beta nie za wysoka
            Zaciskam kciuki!
    • ana_pe Re: bHCG w 12 dpt 12.04.11, 15:23
      daj znac co co z beta.. trzymam kciuki. Choc niestety musze przyznac, ze miałam taka bete ok. 12 dpt i to byla biochemiczna..
    • agatj Re: bHCG w 12 dpt 14.04.11, 11:08
      Niestety betka spadła do 1. Lekarz powiedział, że to była ciąża biochemiczna. Plamienia w 11 dpt to najprawdopodobniej póżna impantacja, dowód beta na drugi dzień 10,1, jednak nie utrzymała się. Pocieszające jest to, że wogóle doszło do zagnieżdżenia, bo za 1 i 2 razem to nawet do tego nie doszło.Teraz czekam na okres i po okresie jadę do lekarza. Może za czwartym razem się uda.
      Pozdrawiam.
      • agaro28 Re: bHCG w 12 dpt 14.04.11, 12:37
        Bardzo mi przykro sad
        Tak chcialam, żeby Ci sie udalo!
        Walcz kochana dalej! To że doszlo do implantacji to tak jak piszesz kolejny dobry znak!
        Bedzie dobrze, musi!!!
        Pozdrawiam gorąco!
        A.
      • arpona Re: bHCG w 12 dpt 14.04.11, 14:13
        agatj, trzymaj się, kochana, ja też myślę, że sam fakt, że doszło do implantacji to już jest coś - daje jakąś iskierkę nadziei na przyszłość.

Sama też teraz przez to przechodzę (u mnie beta rosła ładnie przez tydzień i już się cieszyłam, że w końcu się udało, ale niestety w weekend zaczęła spadać), więc wiem, jak to boli... sad
        • lilit2005 Re: bHCG w 12 dpt 15.04.11, 14:27
          ja mialam dwa razy pod rzad ciaze biochemiczna, a potem zaszlam z blizniakami!
          • chantal10 Lilit2005 - zmniejsz sygnaturkę. 15.04.11, 14:34
            Przepisowa wielkość sygnaturki to 4 linijki tekstu. Zmniejsz suwaczki i wklej je obok siebie bądź usuń jeden. Dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka