Dodaj do ulubionych

Mój pierwszy raz z CLO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 14:01
Dzisiaj mam 10 dc i ide na monitoring strasznie sie boje ze mam tam mnóstwo
torbieli, ze mięśniak mi sie powiększył i wogóle, ze jak zwykle jest wszystko
źle !
Obserwuj wątek
    • ami6 Re: Mój pierwszy raz z CLO 08.05.04, 15:21
      napisz co zobaczyłaś! smile mam nadzieję, że wszytsko jest OK
      • Gość: Malinka Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 10:44
        Więc tak 10dc prawy jajnik dużo drobnych, lewy jeden pęcherzyk 11 endo 5, 12 dc
        w prawym lek. nie był w stanie ocenić wielkości bo było ich dużo, a lewy ok 15
        mm.endo 11 Poza tym okazało sie, że przy prawym jajniku mam torbiel jakaś
        podłużną sad i oczywiście mojego mięśniaka, o nadżerce nie wspomnę.
    • Gość: emis.p Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: 212.244.177.* 10.05.04, 11:00
      Ja też w tym miesiącu zaczynam swój pierwszy cykl z clo. Lekarz już mnie
      uprzedził, że moja torbielka bardzo urośnie. Jest ona efektem ubocznym
      łyżeczkowania. Nigdy wczesniej nie miałam takich problemów.
      Boję się strasznie tego cyklu, ale zarazem pokładam w nim duże nadzieje.
      Chciałabym bardzo żeby się udało za pierwszym razem.

Trzymam kciuki Malinko !
      Ewa
    • Gość: krysia79 Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.bphpbk.pl 10.05.04, 11:36
      Dziewczyny to ja się podłączam. Od srody zaczynam brać pierwszy raz clo.
      Napiszcie porszę od krórego przez ile dni bedziecie go zajadać i jak Wam
      rozplanowano leczenie (ile czasu, jakie dawki, ew. co dalej jak nie bedzie
      ciąży itp.). Mam wiele drobnych pecherzykow w jajnikach i hiperprolaktynemie
      czynnosciowa. A Wy?
      • Gość: ola Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 12:17
        dziewczyny a mialyscie sprawdzana droznosc jajowodow przed stymulacja?
        • Gość: krysia79 Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.bphpbk.pl 24.05.04, 15:18
          nie mialam, przy clo nei trzeba tego badania robic
          • Gość: ola Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 16:11
            Krysiu moj lekarz uwaza ze trzeba koniecznie sprawdzic jajowody przed
            stymulacja!
            pozdrawiam
            • Gość: krysia79 Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.bphpbk.pl 25.05.04, 08:21
              Jeden z lekarzy do ktorych chodzilam tez. A to dlatego, ze do ciazy potrzebne
              jest "jajeczko, plemniczek i miejsce w ktorym sie polaczą" czyli jajowod.
              Powiedziala, ze stymulacja nie ma sensu jezeli jajowody sa niedorzne.
              Jednak inni lekarze a takze informacje na internecie wskazuja iz mozna
              przyjmowac clo bez hsg. Dopiero przy stymulacji gonadotropinami (z uwagi m.in
              na ich duzy koszt) warto wczesniej zrobic to badanie.
              U mnie nie bylo owulacji - to jest moj problem. Na razie nie ma podejrzen co do
              wad w budowie. Poza tym hsg to inwazyjne badanie i wole go na razie uniknac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka