Gość: Malinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 14:01 Dzisiaj mam 10 dc i ide na monitoring strasznie sie boje ze mam tam mnóstwo torbieli, ze mięśniak mi sie powiększył i wogóle, ze jak zwykle jest wszystko źle ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ami6 Re: Mój pierwszy raz z CLO 08.05.04, 15:21 napisz co zobaczyłaś! mam nadzieję, że wszytsko jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 10:44 Więc tak 10dc prawy jajnik dużo drobnych, lewy jeden pęcherzyk 11 endo 5, 12 dc w prawym lek. nie był w stanie ocenić wielkości bo było ich dużo, a lewy ok 15 mm.endo 11 Poza tym okazało sie, że przy prawym jajniku mam torbiel jakaś podłużną i oczywiście mojego mięśniaka, o nadżerce nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emis.p Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: 212.244.177.* 10.05.04, 11:00 Ja też w tym miesiącu zaczynam swój pierwszy cykl z clo. Lekarz już mnie uprzedził, że moja torbielka bardzo urośnie. Jest ona efektem ubocznym łyżeczkowania. Nigdy wczesniej nie miałam takich problemów. Boję się strasznie tego cyklu, ale zarazem pokładam w nim duże nadzieje. Chciałabym bardzo żeby się udało za pierwszym razem. Trzymam kciuki Malinko ! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia79 Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.bphpbk.pl 10.05.04, 11:36 Dziewczyny to ja się podłączam. Od srody zaczynam brać pierwszy raz clo. Napiszcie porszę od krórego przez ile dni bedziecie go zajadać i jak Wam rozplanowano leczenie (ile czasu, jakie dawki, ew. co dalej jak nie bedzie ciąży itp.). Mam wiele drobnych pecherzykow w jajnikach i hiperprolaktynemie czynnosciowa. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 12:17 dziewczyny a mialyscie sprawdzana droznosc jajowodow przed stymulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia79 Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.bphpbk.pl 24.05.04, 15:18 nie mialam, przy clo nei trzeba tego badania robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 16:11 Krysiu moj lekarz uwaza ze trzeba koniecznie sprawdzic jajowody przed stymulacja! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia79 Re: Mój pierwszy raz z CLO IP: *.bphpbk.pl 25.05.04, 08:21 Jeden z lekarzy do ktorych chodzilam tez. A to dlatego, ze do ciazy potrzebne jest "jajeczko, plemniczek i miejsce w ktorym sie polaczą" czyli jajowod. Powiedziala, ze stymulacja nie ma sensu jezeli jajowody sa niedorzne. Jednak inni lekarze a takze informacje na internecie wskazuja iz mozna przyjmowac clo bez hsg. Dopiero przy stymulacji gonadotropinami (z uwagi m.in na ich duzy koszt) warto wczesniej zrobic to badanie. U mnie nie bylo owulacji - to jest moj problem. Na razie nie ma podejrzen co do wad w budowie. Poza tym hsg to inwazyjne badanie i wole go na razie uniknac. Odpowiedz Link Zgłoś