Dodaj do ulubionych

PRL ponad 2000

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 14:37
Część.
Często zagladam na forum ale nigdy nie odważyłam się pisać.Nasze starania
trwają już 3 lata.
Dziesiaj odebrałam wyniki z badań PRL po obciążeniu 2450 uU/ml, testosteron
4,4 nmol/l.Wcześnie miałam robione badania hormonów i były w normie oprócz
testosteronu. na Usg nie widać jajeczek pomimo brania clo.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasialu Re: PRL ponad 2000 IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 20:01
      Ta PRL chyba trochę za duża. Zgłoś sie jak najszybciej do lekarza. Jaką miałaś
      PRL przed obciązeniem ?
      • Gość: Kala29 Re: PRL ponad 2000 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 21:22
        PRL miałam robioną w szpitalu jak byłam na HSG, zrobili mi tam wtedy wszystkie
        hormony z tym że PRL było robione tylko raz.Wynosiła 19.2ng/ml norma od 1.9 -
        25.0.
        • maretina Re: PRL ponad 2000 07.05.04, 21:25
          ale jest to w gornej granicy normy. jak ja mialam podwyzszona prl, to gin
          powiedzial mi, ze chce aby moja prl byla maksymalnie 15 ng/ml, a mialam 28.65
          zwykla a po mtc 302!
          szybko spadla po bromergonie.
          • Gość: Kal29 Re: PRL ponad 2000 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 21:41
            czy znacie te przeliczniki z jednych jednostek na drtugie. Jedne badania były
            robione w szpitalu w innym mieście, drugie w naszej przychodni.
            • urbanchaos Re: PRL ponad 2000 07.05.04, 21:52
              ta po MTC nie moze sie podnieść więcej od tej bez niz 2-5 razy,wszystko jedno
              jakie jednostki
              jeśli to robiłaś przed samym zabiegiem,mogłaś być w stresie,a on znacznie PRL
              zawyza,trzeba PRL na czczo tez robić
              • Gość: kala29 Re: PRL ponad 2000 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 22:10
                dziękuję za wasze wskazówki i za zainteresowanie się moim problemem.Im wiecej
                badań mam robionych to robi mi się większy mętlik. Najpierw lekarz stwierdził
                PCO, więc tu widział przyczynę ale przepisywał mi tylko luteinę. zmieniłam
                lekarza. Po paru cyklach z clo skierowano mnie na HSG. Wynik w połowie
                zadawalający, badania hormonów w normie,po PCo ani śladu. zawyżony tylko
                testosteron. przy monitorowaniu nie było widać żadnego pęcherzyka ale wtedy
                byłam bez clo. Dostałam spironol i clo po miesiącu przerwy. monitoring w 13 dc
                jakiś płyn za macicą i jakiś ślad na jajniku ale bardziej przemwiał za
                nierozwiniętym pęcherzykiem. W 15dc prl z mtc. Kiedy zobaczyłam wyniki tes 4,4
                a prl 2530 zwątpiłam.Teraz czeka mnie kolejna wizyta u lekarza. Mam nadzieję że
                skończy się na zbijaniu i nie będzie to nic poważniejszego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka