13.07.11, 20:18
Tydzień temu powinnam dostać okresu. Moje starania trwają już 2 lata więc nie nakręcałam się bo już wiele razy "czułam" że jestem w ciąży a oczywiście nie byłam. Dziś wieczorem tak na wszelki wypadek zrobiłam test i wyszła mi 2 kreska bledsza od tej pierwszej ale wcale nie bardzo bladziutka. Zszokowałam się z lekka ale nie chcę się już cieszyć żeby się nie rozczarować. Myślę aby jutro rano polecieć na betę hcg tylko zastanawiam się czy wystarczy ją zrobić raz czy po kilku dniach trzeba powtórzyć. Oczywiście kupię kolejną "partię' testów ciążowych i powtórzę aby się upewnić.
Obserwuj wątek
    • justyna9926 Re: beta hcg 13.07.11, 20:19
      Dodam jeszcze że bolą mnie piersi, brzuch tak jak na okres i jajniki.
    • julka_81 Re: beta hcg 13.07.11, 20:41
      Czesc Justyna,
      A nie powinnas robic testu rano (tj z pierwszego siku), a nie wieczorem? Wtedy masz wieksze szanse, ze wynik bedzie prwaidlowy. Jak Ci jutro 2 znowu slaba wyjdzie to poczekaj dwa dni i zrob znowu smile
      Powodzenia smile
      • justyna9926 Re: beta hcg 13.07.11, 20:49
        Wiem że pewniejszy jest test z porannego moczu ale na tym teście który dziś zrobiłam ( BObotest) było napisane że można zrobić o każdej porze dnia. Chyba dam sobie spokój z tą betą bo nie chcę się nakręcać - zrobię w piątek i w poniedziałek rano test z moczu i zobaczę jak to będzie z tymi kreskami.
        • szarsz Re: beta hcg 13.07.11, 21:12
          Gratuluję smile
          Jesteś w ciąży i tysiąc testów tego nie zmieni ani testów bhcg. Jeśli nie masz specjalnych wskazań do leków, to spokojnie czekaj na wizytę.
        • julka_81 Re: beta hcg 13.07.11, 22:47
          Hej Justyna,
          Wyczuwam troche zdolowany ton?? To chyba normalne, ze po takim czasie mozna sie nakrecic nawet slaba kreseczka big_grin!! Ja bym na Twoim miejscu juz juto powtorzyla (nie wytrzymala bym do piatku wink). Mam nadzieje, ze Szarsz ma 100% racje smile!!
          Trzymam kciuki smile
          • madziulaz Re: beta hcg 13.07.11, 23:02
            Nie rób kolejnego "sikańca" ..szkoda pieniędzy...
            rano marsz do laboratorium, zrób beta hcg, będzie czarno na białym i niezaprzeczalniesmile)
            gratulujesmile
            magda
          • hanusia26 Re: beta hcg 15.07.11, 11:12
            hejsmile No moje gratulację!!!!!!!!!!1
            Ja zrobiłam test rano i wyszła blada druga krecha!!!!byłam w szoku!!!! 3,5 lata starań....nareszcie druga krecha!!!!! patrzyłam na nią co 5 sekund, czy oby nie śniesmile
            Radzę dla potwierdzenia zrobić betkę(RANO), ja tak zrobiłam i teraz mam już pewność.
            a po 3 dniach znów ją powtórzyłam, aby sprawdzić, czy rośnie...
            Pozdrawiamsmile
    • justyna9926 Re: beta hcg 15.07.11, 20:24
      Udało mi się dzisiaj dostać do ginekologa i pani dr powiedziała że jeśli test ciążowy wyszedł dodatni to nie ma co robić bety bo wyjdzie to samo. Sam test z moczu jest wystarczającą przesłanką. Mam przyjść za 3 tygodnie i wtedy zleci mi badania krwi, da skierowanie na usg i pobierze cytologię. Przepisała mi tylko duphaston, bo u mnie był stale problem z bardzo niskim progesteronem.
      • julka_81 Re: beta hcg 16.07.11, 11:14
        Gratulacje!! smile Trzymam kciuki za piekna ciaze smile
      • z_oe Re: beta hcg 16.07.11, 14:02
        Gratuluje i uwazaj na siebie smile
        Ja bym poleciala na ta bete pare razy, znajac siebie nie wytrzymalabym dlugo na samych sikanca, chcialabym wiedziec jak beta przyrastasmile taka niecierpliwa i ciekawska jestem.
        justyna napisz jak sie czujesz?
        • justyna9926 Re: beta hcg 16.07.11, 18:43
          Dzięki za troskę. Czuję się w miarę dobrze - jest mi trochę niedobrze i bolą mnie piersi, ale to chyba nomalne w tym stanie.
    • januszka29 Re: beta hcg 17.07.11, 18:30
      ja bym zrobila bete, ja swoją zrobiłam w piatek a odbior we wtorek, z testami to bywa różnie, ja zawsze wole zrobic badanie krwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka