Dodaj do ulubionych

pop IUI-prosba o pomoc

17.07.11, 08:49
Witajcie
w piatek, 8 lipca mialam pierwsza IUI, na cyklu stymulowanym. Po zabiegu nie dostalam zadnych lekow. Od wtorku czulam, ze niestety nie udalo sie; mialam bardzo silne objawy jak na @. I dzis, choc jest dopiero 23 dc i ledwie 9 dni po IUI zaczelam sie @. NIe jest to plamienie, ale zywa jasna krew i bol podbrzusza.
W klinice powiedziano mi, ze @ powinna przyjsc dopiero w nadchadzacy piatek, czyli 2 tygodnie po iui.
Nigdy nie mialam tak krotkiego cyklu; zwykle sa 30-32 dniowe.
Co moze znaczyc ta @ tak szybko??
bede wdzieczna za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • ania.lnu Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 08:58
      Hmm..., plamienie implantacyjne? Na Twoim miejscu nie traciłabym tak szybko nadziei.
      • corraaa Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 09:03
        no wlasnie to nie jest plamienie, ale zwykla jasna krew
        brzuch mnie boli solidnie, wiec rozkreca sie @ i to nie jest nakrecanie sie
        ale co to moz znaczyc? czy @tak szybko moze byc wskazowka do czegos?
        • audrey2 Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 10:13
          dziewczyny, może ktos jednak a jakies sugestie?
          czy moze być tak, ze stymulacja spowodowała stężenie hormonów potrzebne do tego, ze była owu, a kiedy przestałam brać zastrzyki, hormony spadły na twarz i tak szybko owu?
          pewnie chodziłoby o progesteron
          i czy np. ta sytuacja może świadczyć i zaburzeniach drugiej fazy cyklu, np niedomodze ciałka zółtego?
          nic innego mi do głowy nie przychodzi
          tak krótkiego cyklu nigdy nie miałam
          • audrey2 Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 10:15
            tak to jest jak się ma dziesięc konto i zapomina haseł...
            nie przelogowałam się, przepraszam
          • z_oe Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 11:43
            Widzisz kochana, przy sztucznej ingerencji, kiedy zmuszamy Nasz organizm do zajscia i zatrzymania ciaze, nie wysylamy sygnalu,by samoistnie zaczac produkowac potrzebne ilosci progesteronu. Do tego slusza Nam sztuczne dawki tego hormonu. Moze byc tak jak piszesz...progesteron spadl i organizm wyslal sygnal do przygotowania sie na kolejna owu.
            Moze tak byc ale nie musi.
            Trzymam te kcukasy,by sie to dobrze skonczylo ...

Ps. choc z drugiej strony to nie musi byc @. Moze to byc ciaza biochemiczna-wydalona... kolejne krwawienie bedzie @
            • audrey2 Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 11:46
              zoe, ale nawet jeśli biochemiczna, to zaszłabym i poleciałaby w 9 dni?
              23 d cyklu byłoby po wszystkim?
    • z_oe Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 11:37
      Holender, dzwonilas do kliniki? Mowilas,ze cos sie zaczyna "zlego"chyba dziac? Dziwne,ze nie dali Ci nic na "w razie czego"i zostawili samej sobie.
      Jak jest teraz z tym krwawieniem?
      Implantacja bardziej wykazuje sie plamieniem, i w wiekszosci przypadkach jest ono bardziej brazowate a nie krwiste..hmmm.
      Mnie po icsi tak do domu wyslali tylko z dobrymi checiami, po pozytywnym tescie 2 tyg. pozniej dostalam najpierw plamienia, dzwonilam-kazali czekac wrrr, na drugi dzien wszystko polecialo.
      Przygotowuje sie do 2 podejscia,ale na wlasna reke "zalatwilam sobie"luteine-trzeba sie jakos wspomagac.

Trzymam za Ciebie z calej sily kciuki- wiem,ze niektore dziewczyny mowia o takim dziwnym krwawieniu i jednak utrzymuja ciaze , tego Ci z calego serca zycze smile smile
      • audrey2 Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 11:45
        dziękuje Ci bardzo zoe; leczę się w UK, państwowo, więc do jutra nic nie zdziałam; oczywiście z samego rana pójdę do kliniki i niech mi tylko powiedzą, ze tak sie zdarza, to ukatrupię normalnie
        niestety, jest to normalna miesiączka, nie ma co do tego złudzeń
        ale może paradoksalnie to dobrze, bo to była dopiero pierwsza iui, która mogła coś ważnego diagnostycznie pokazać
        też mam na koncie poronienie ciąży naturalnej
        3mam kciuki za Twoje podejście numer 2; oby szczęśliwie zakończonesmile
        • z_oe Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 11:51
          audrey2 ale Ja glupia jestem, moglam sie domyslec,ze nie jestes w Pl. skoro nie dali Ci zadnych wspomagaczy. Ja mam to samo w NL.
          Nie wiem czy wskurasz cokolwiek . Wedlug tamtych dziwnych lekarzy jak ciaza silna to sie utrzyma bez dodatkowego ,sztucznego progesteronu.
          Mysle,ze jak masz mozliwosc poproszenia kogos w Pl. o wyslanie Ci luteiny-tak w razie czego.

Z ta @ to nie musi byc. Ja po icsi tez tak mialam, zaczelo sie lekko, bol menstruacyjny...na drugi dzien tak sie polalo,ze sama w szoku bylam. Krwawienie utrzymywalo sie do 4 dni, ale tylko 1 dzien byl taki obfity. I to nie byla @, tylko poronienie. Teraz mam niby w spokoju czekac na @,ale kiedy przyjdzie po tych wszystkich hormonach to nikt nie jest w stanie mi powiedziec. No i kolejne pytanie czy bedzie owu czy nie....

• audrey2 Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 12:12
            weź nie mów zoe, ze głupia; wrózką nie jesteśsmile
            wiesz, może oni nie są tacy dziwni; i ci Twoi, i moi tutaj mają dostęp do najnowszej medycyny i nie wahają się jej użyćwink
            moze jest jakieś ziarno prawdy i dane naukowe potwierdzające, ze zdrowa ciąza się utrzymam, wspomagana, czy nie
            też myślalam, zeby leczyć się tutaj, a do PL pojechać na konsultacje i po leki na podtrzymanie, ale zwyczajnie się boję tego, jak mam im tutaj wytłumaczyć, ze jem luteinę czy cokolwiek innego; wywalą mnie z hukiem
            nawet miałam taki plan, zeby od razu pod zobaczeniu dwóch kresek pakować się w samolot i do rodzimego lekarza uderzyć
            kurcze, mam nadzieję, ze u Ciebie w końcu wyjdzie
            • z_oe Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 22:56
              Dla mnie to troche dziwne, skoro "wywalaja"na Nas grube pieniadze,by Nam pomoc w zajsciu w ciaze i nie dadza w razie czego na pozniej progesteronu...to przeciez ryzykowne.
              Spojrz na dziewczyny w Pl.
              Wiele z Nich mialo przedwczesne krwawienia, tel. do szpitala, szybka wizyta i rach ciach ciaza podtrzymana. Tego w Nl sie nie robi do ok 10-12 tc, bo jak mowia nie ratujemy tak wczesnej ciazy.
              1 wizyta ciazowa tylko i wylacznie 10-12tc, bo wczesniej nie ma sensu "bawic sie"-poleci to poleci, zostanie to gratulujemy ):
              Mam luteine i bardzo sie ciesze, zawsze to wiecej nadziei dla zarodka.
    • januszka29 Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 18:26
      Ja miałam iui 1 lipca, troche mnie dziwi, że lekarz nie dal ci zadnych leków mi przez 2 tygodnie po iui kazał brac duphaston, @ nie przyszła, czekam na wynik bety do wtorku.
      • niunia.n123 Re: pop IUI-prosba o pomoc 17.07.11, 22:33
        hejka
        mysle ze taka luteinka to by ci nie zaszkodzila przy stymulowanym cyklu ja miałam robioną przy naturralnym cyklu i tak kazano mi brac zaraz na drugi dzien luteine po zabiegu ale niestety 25 dniu zrobilam sikanca jedna krecha i przestalam na drugi dzien brac luteine i 27 dnia przyszla mies.tylko dziwilo mnie to ze trwala 5 dni a tak normalnie to 3
    • magdafiolka Re:pytanie z innej beczki 18.07.11, 18:43
      W czerwcu mielismy pierwsze podejscie do IUI-nie udalo sie;/lekarz kazal zrobic miesiac przerwy i kolejne podejscie.Obecnie dzis jest moj 18dc,od 10dc sluz doslownie sie lal ze mnie(pierwszy raz tak mialam)ustalo wczoraj,ale zaczely jajniki bolec.Cala noc nie spalam bo tak mnie kluly najwiecej lewa strona,dzwonilam do lekarza,ale ma urlop wiec kazali mi czekac do piatku.Co moze byc tego przyczyna??Do @ jeszcze prawie 2 tyg wiec nie wiem co to moze byc.Termin na rozmowe przed kolejna IUI mam w piatek boje sie,ze moze byc cos nie tak i lekarz odlozy IUIsad(https://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/d13d245a.gif
      • niunia.n123 Re:pytanie z innej beczki 18.07.11, 19:08
        wydaje mi się że dni plodne owulacja czasami bardziej sie odczuwa kazdy miesiąc ma sie wieksze lub mniejsze objawy co ty na to myslę ze nie ma sie co martwic jedynie działac
        • z_oe Re:pytanie z innej beczki 18.07.11, 19:39
          Z tego co opisujesz wynika,ze masz owu . Zgadzam sie z niunia. Ja jak mam owu to slaniam sie na nogach, boli bardziej niz przed @...wtedy wiem,ze jajeczko jest gotowe do drogismile
          • magdafiolka Re:pytanie z innej beczki 18.07.11, 19:47
            Potraficie podniesc na duchusmileDzieki dziewczynysmile
            Ja juz zaczelam panikowac bo nigdy tak nie mialam he moze to jakis znak,ale dzialania prowadzimysmile
            Trzymam za was kciukismile
            • niunia.n123 Re:pytanie z innej beczki 18.07.11, 21:05
              działajcie działajcie moze bez tego sie uda ja mam nieraz tak ze wyciągam ze siebie plodny śluz a nie raz nie widze a na usg jest potwierdzony także walczyć ino
              • liwia23-to-ja Re:pytanie z innej beczki 22.07.11, 10:04
                Cześć
                Ja IUI miałam 13 lipca na cyklu stymulowanym , wszystko ok , 2 pęcherzyki po 23, 25 mm , endometrium super , do dwóch dni po zabiegu bardzo bolał mnie lewy jajnik , niestety nikt nie zaproponował mi usg po więc nie wiem czy pęcherzyki pękły , nie plamię więc chyba pudło , co prawda bolą mnie piersi ale po takiej dawce hormonów to chyba naturalne . Luteinę biore od 3 doby po zabiegu po 6 tabletek dopochwowo.Tydzień po zabiegu zrobiłam progesteron i mam ... 49,6 , estradiol 228 .Czy ktoś mi może powiedzieć czy to normalne tak wysokie poziomy hormonów, aha to była nasza pierwsza IUI.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka