Dodaj do ulubionych

do rafala _ pilne!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 21:04
witam cie rafale moja historie juz na pewno znasz.wiec nie bede powtazac
jej .otoz zrobilam 17 dni po owulcji test ciazowy wynik pozytywny .i teraz
bardzo sie boje zeby tej ciazy nie stracic poprzednia poronilam .praktycznie
jedna rzecz mnie niepokoi mam taki delikatne promieniujace pobolewanie czuje
sie jak bym mila okres.napisz mi prosze kiedy isc do gin.czy konieczny jest
progesteron. 8 dni po owulcji wykonalam badanie tego hormonu i wynik
byl.10.04 ( jezeli dobrze pamietam).tak bardzop sie boje praktycznie nie wiem
czy mam sie juz cieszyc .prosze odpisz bo tak sie denerwuje.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: do rafala _ pilne! 17.05.04, 21:08
      nawio, przepraszam, ze sie wtrace, ale tak sie ciesze!smile
      zawsze bylas mi bliska na forum! caluje Cie mocno w oba polikismile
      jak czujesz bole skurczowe to mozesz brac no-spe. jesli to ciaza, to nie boj
      sie lykac progesteronusmile, ale poczekaj na opinie rafala, on to lepiej wiesmile
      pozdrawiam raz jeszczesmile
      wlaz na forum "udalo sie"smile
    • Gość: nawia Re: do rafala _ pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 21:17
      dzieki maretino.na ciebie zawsze moge liczyc .zawsze pierwsza spieszysz z
      pomoca.a te bole to takie popolewanie czuje sie jak bym miala
      miesiaczke.narazie nic do mnie nie dochodzi ze sie udalo.troche przez glowe
      przechodza mi rozne mysli .pierwsza ciaze poronilam i z tad taki lek.ale
      zobaczymy co pokaze czas,na razie sciskam cie mocno .i dziekije ze odpisalas.
      • maretina Re: do rafala _ pilne! 17.05.04, 21:19
        pamietaj, ze w terminie spodziewanej miesiaczki nawet w ciazy mozesz czuc sie
        tak, jakbys miala za chwile dostac @!smile
        rozumiem Twoje leki, ronilam dwa razy, jestem w tym weterankacrying... wink
        bedzie dobrze, uszy w gore!smile
    • Gość: nawia dzieki maretino za slowa otuchy- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 21:22
    • ewa.analityk1 Re: do rafala _ pilne! 17.05.04, 23:49
      SUPER nawia !!! idź do lekarza, mnie też tak pobolewało wiele kobiet, a
      progesteron nie był rewelacyjny więc nie zaszkodzi, nie musisz robić wyniku
    • Gość: nawia Re: do rafala _ pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 13:22
      ewo kiedy mam isc do gin.owulacje milam 24 d,c dzisiaj jest 18 dni po owulacji
      jak myslisz kiedy najleprzy czas?boje sie ze jak pojde za wczesnie nic nie
      bedzie widac i wtedy dopiero zacznie sie panika czy lepiej jeszcze troche
      odlozyc ta wizyte powiecmy za 10 dni?
      • maretina Re: do rafala _ pilne! 18.05.04, 15:53
        nawio, na pierwsza wizyte zazwyczaj idzie sie pod koniec 6 tc, chyba ze dzieje
        sie cos niepokojacego to wczesniej.
    • Gość: maraguska Re: do rafala _ pilne! IP: *.icpnet.pl 18.05.04, 15:06
      Nawia,
      smile)))))))))))))))))) Az nie chce uzywac slow zeby nie zapeszyc... smile
      W kazdym razie - wielkie gratulacje!
      I nie martw sie, nie boj sie, zycze duzo pozytywnych mysli!
    • Gość: sylwia Re: do rafala _ pilne! IP: *.wawpie.ext.ids.pl 18.05.04, 15:12
      Bardzo Ci gratuluję Dzięki takim przypadkom chce się walczyć dalej Powodzenia
    • rafal_md Re: do rafala _ pilne! 18.05.04, 20:48
      Z calego serca Ci zycze, zeby sie udalo, rozumiem Twoje lęki, trzymam kciuki
      jak wszyscy tu.

Nie ma sensu znów robić progesteronu. Nie ma badania, którego wykonanie poprawi
      przebieg Twojej ciąży. Podobnie informujące o przebiegu oznaczanie dynamiki
      bety co 48 h na tenże przebieg nie wpłynie.

Również stosowanie luteiny. Obawiam się jednak, że jeśli jej nie weźmiesz, a
      nie daj Boże coś się stanie, będziesz sobie robić wyrzuty. Jak masz brać, to
      przynajmniej 3 x 2 tabl., inaczej to placebo.

Ciesz się tym, że coś się zaczęło, nie wybiegaj myślą ani dzień naprzód, teraz
      wszystko w rękach losu/Pana Boga.
    • Gość: nawia Re: do rafala _ pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 07:41
      dziekuje za odpowiedz.rafale masz racje .ale zrobilam badanie progesteronu i
      bthcg.ide dzisiaj pokazac wyniki lekarzowi tylko na konsultacje co dalej robic
      czy brac progesteron .na razie nie chce robic badania usg. mam nadzieje ze
      gin uszanuje to ze nie chce mniec usg.i nie bedzie nalegal.
      • rafal_md Re: do rafala _ pilne! 20.05.04, 10:36
        Mnozenie badan laboratoryjnych naprawde nie wplynie na poprawe szans. Usg tez
        nie jest konieczne, ale moze dostarczyc wiecej informacji niz poziom Prog.
    • Gość: nawia Re: do rafala _ pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 07:52
      rafale mam jeszcze jedno pytanie ,w tym cyklu w ktory zaszlam owulacje milam 23
      czy 24 d,c ( a wiec bardzo pozno) pecherzyk slabo rosl nie spodziewalam sie ze
      wogule cos wyjdzie.23 dostalam zastrzyk z pregnylu bo mialam miec robiony test
      ptc i lekarz tak chcial to zaplanowac zeby zrobic ten test w owulacje ( z tad
      ten zastrzyk)dodam ze nie bylam niczym stymulowana .teraz rozne mysli chodza mi
      po glowie i mam do ciebie pytnie czy slabo rosnacy pecherzyk i pozna owulacja
      maja jakis wplyw na pozniejsza ciaza?czy spotkales sie moze z takim przypadkiem
      jako lekarz.przepraszam za marudzenie ale byla bym wdzieczna za odpowiedz,
      • rafal_md Re: do rafala _ pilne! 20.05.04, 10:43
        Nie ma znaczenie, w ktorym dniu byla owu, niechze bedzie i w 30dc, byle byla smile
        Jak rosl slabo (co to znaczy - powoli? mial nieregularne scianki?), to
        faktycznie mogl byc felerny, ale tu odpowiedz by dal estradiol w okolicy owu.
        Przy jakim estradiolu dostalas pregnyl?
        Spotkalem sie z wieloma ciazami z 20 albo 25 dc. Jak sie prowadzi monitoring,
        to nawet u tej samej kobiety owu raz jest w 12 a raz w 18 dc, nie wszystkie
        maja "jak w zegarku".
        Zastrzyk pregnylu nie poprawia warunkow do PTC, wrecz przeciwnie, przeciez sluz
        po nim gestnieje i moze byc falszywie negatywny. Ptc sie robi na "estrogenowym"
        sluzie (przezroczysty, rzadki itd.)
    • Gość: nawia Re: do rafala _ pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:08
      rafale juz pisze pecherzyk rosl po malu raz urusl przestal pozniej znowu .az
      dobiero w 23 byl na tyle duzy ze lekarz postanowil zastosowac pregnyl.tez sie
      troche zdziwilam bo w sumie po co pregnyl .jaka jest teraz twoja opinia.czekam
      z niecierpliwoscia
    • Gość: nawia rafale pecherzyk rosl powoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:09
    • Gość: NAWIA Re: do rafala _ pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:18
      Rafale nie mialm badanego tego hormonu o ktorym piszesz.nie wiem w sumie po co
      byl ten pregnyl skoro pecherzyki zasze pekaly.lekarz powiedzial zeby poleprzyc
      sluz do badania pct.tez wydawalo mi sie to troche dziwne.dziekuje ci od razu
      rafale za cenne rady bardzo sie ciesze ze jestes tu na forum .
    • vikas Re: do rafala _ pilne! 20.05.04, 11:36
      Nawio wielkie gratulacje!!!
      Głowa do góry myśl pozytywnie.Wszystko
      będzie dobrze.Pozdrawiam
    • Gość: nawia wielkie dzieki vikas. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:39
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka