Dodaj do ulubionych

@ po duphastonie

23.09.11, 09:52
Mam pytanie do dziewczyn które brały duphaston. Po inseminacji dostałam duphaston, który miałam brać do pojawienia się @. Wcześniej przy duphastonie Okres pojawiał się w 29, 30 dc i był poprzedzony brązowym plamieniem. Tym razem mam 31 dc. Nie ma krwawienia, ale od 3 dni mam brązowe plamienie. Test robiłam w 27 dc wynik oczywiście negatywny. Nie wiem co robić. Czy to możliwe że duphaston zatrzymał krwawienie? Tak jak pisałam wcześniej pomimo duphastonu @ się pojawiała, a może to plamienie potraktować jako okres. Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie napiszcie.
Obserwuj wątek
    • arpona Re: @ po duphastonie 23.09.11, 13:57
      U mnie duphaston nie zatrzymywał ani nie opóźniał krwawienia. Brałam go i na niedomogę lutealną (plamienia przed @), po IUI oraz po transferach po ICSI.

Zrób jeszcze jeden test, bo plamienie może świadczyć o nadchodzącej @, ale może to być także plamienie we wczesnej ciąży. Jeśli test będzie negatywny, a @ nadal nie będzie, skontaktuj się ze swoim lekarzem, on Ci powie, czy odstawić leki (test wcale nie musi być wiarygodny na 100%). Nie rób tego na własną rękę, przynajmniej póki ewentualna @ się nie rozkręciła!
    • nunia01 Re: @ po duphastonie 23.09.11, 15:13
      U mnie zdarzało się , że wstrzymywał i że nie wstrzymywał. Zrób test, a w razie wątpliwości betę. Odstawić zdążyszsmile
      • zuzka.82 Re: @ po duphastonie 23.09.11, 17:40
        Właśnie, zrób test z krwi (betę) - może jednak jesteś w ciąży... smile
    • anm-a Re: @ po duphastonie 23.09.11, 19:56
      Niestety @ się rozkręca. Kolejna inseminacja okazała się pomyłką. A może doszło do zapłodnienia i to jest wczesne poronienie? Tego się już nie dowiem, ale chciałabym wiedzieć dlaczego znowu nie wyszło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka