Dodaj do ulubionych

luteina - proszę o radę

26.10.11, 19:06
Właśnie wróciłam od lekarza i trochę jestem skołowana. Proszę o pomoc. Miałam monitoring cyklu. Na szczęście była owulacja. Lekarz zalecił mi branie 2 tabletek luteiny wieczorem przez 12 dni. Z wrażenia nie pamiętam czy powiedział, że mam kontynuować branie luteiny gdybym zaciążyła czy też nie. Jak to było u Was? Oczywiście zrobię po 12 dniach test i jeśli będzie pozytywny to zapytam lekarza co dalej, ale test może jeszcze nie pokazać ciąży i tak się zastanawiam czy jeśli się przerwie branie luteiny we wczesnej ciąży, to czy może to zaszkodzić?
Obserwuj wątek
    • z_oe Re: luteina - proszę o radę 27.10.11, 06:02
      Z tego co wiem- doswiadczenia luteinowe inny dziewczyn- to niektore biora luteine az do samego konca, za niski progesteron w ciazy,moze doprowadzic do poronienia.
      Luteina nie zaszkodzi,a moze pomoc.
      Ja wiem jedno-bez niej przez pierwsze 12 tyg. ciazy ani rusz...oczywiscie nie we wszystkich przypadkach.
      Wiec po pozytywnym tescie nie przestawaj jej brac...pozniej ,po zbadaniu progesteronu lekarz sam Ci zaleci co dalej.smile
      Powodzenia.
      • mewa000 Re: luteina - proszę o radę 27.10.11, 21:18
        Najlepiej będzie,jak 11 czy 12 dnia brania Luteiny pójdziesz na bete, to da Ci jasną odpowiedź czy brać nadal czy odstawić wink
        • camila111 Re: luteina - proszę o radę 28.10.11, 16:14
          Najlepiej po teście, zadzwoń do gina on Ci powie czy brać ją dalej czy nie, ja np. biorę ją do tej pory 2x1 i będzie tak do 30tc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka