skowronka1 04.06.04, 19:07 czy jak brzuch jest twardy i wzdęty to czy to wtedy jest te jajeczkowanie ? jak sie rozpoznaje jajeczkowanie ? jakie sa objawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1jagienka Re: Pomożcie 04.06.04, 20:01 Ja czuj klócie w dole brzucha, a dokladniej po sronie jajnika, z którego jest owulacja, poza tym mam wzdty brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Pomożcie 04.06.04, 20:15 Jeśli masz twardy i wzdęty brzuch to raczej niestrawność a nie owulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maraguska Re: Pomożcie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 23:01 Ja mialam zawsze typowe objawy owulacji: bol jajnika (gdy ucisnelam brzuch a czasem gdy usiadlam a spodnie na przyklad cisnely mnie w pasie), zmiana sluzu oraz - moj ulubiony objaw - wysoko polozona szyjka macicy, miekka i otwarta . Ulubiony, bo czasami jajnik jednak nie pobolewal, sluz byl taki-se, a szyjka nigdy mnie nie oklamala! O! Pozdrowienia, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: Pomożcie 05.06.04, 22:09 ciężko wychwycić objawy owulacji, do typowych należą 1. śluz jak kurze jajko 2. wysoko położona szyjka macicy, otwarta i miękka (trzeba mieć wprawę w badaniu) 3. ból owulacyjny (ale u niektórych jest przed, u niektórych po) to bardzo indywidualne, niektórzy mogą nie rozpoznawać objawów, lub objawy mogą być, ale owulacji prawidłowej nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś