20.01.12, 15:20
Witam
bede podchodzila do pierwszego ivf i wlasnie sie dowiedzialam, ze moja klinika wymaga AFC powyzej 6 i AMF powyzej 3.
Czy to sa trudne do spelnianie wymagania?
Jakie sa szanse, ze sie tych wymagan nie osiagnie?
nie mam pojecia na razie, jak to ugryzc. Dopiero zaczynam czytacsmile
Obserwuj wątek
    • eva-braun Re: AMH i AFC 20.01.12, 21:29
      i jedno, i drugie badanie służy ocenie podatności na stymulację i ocenie rezerwy jajnikowej. Kobieta nie ma wpływu na ich wynik, więc nie ma tu sensu pytanie, czy są to trudne do spełnienia wymagania. Ciężko stwierdzić, czy Twoje poziomy tych wyników mają szansę spełnić wymagania kliniki, bo nie wiemy o Twoich problemach, z powodu których chcesz przystąpić do ivf absolutnie nic. Poczytaj choćby tu: leczenie.gameta.pl/diagnostyka/ocena-rezerwy-jajnikowej.html
      • audrey2 Re: AMH i AFC 20.01.12, 21:34
        dzieki
        ale czy problem ma az takie znaczenie?
        ivf dlatego, ze naturalnie, ani przez iui nie zachodze
        zadnego problemu zdiagnozowanego nie mam, kiedys podejrzenia pco, ale chyba sie nie potwierdzily
        w sumie masz racje; jesli wyniki beda pozniej wymagan kliniki, to chyba znaczy, ze ivf nie jest dla mnie
        tak to rozumiem
        • eva-braun Re: AMH i AFC 20.01.12, 21:39
          problem ma znaczenie, bo wiem, że np.kobiety z endometriozą bardzo często mają niskie AMH, więc wtedy można by Ci odpowiedzieć, że jest duże prawdopodobieństwo, że Twój wynik byłby daleki od żądanego poziomu kliniki. Twój wiek też mógłby mieć znaczenie.
          Ale skoro problemu u Ciebie zdiagnozowanego nie ma, to może nie ma się co na zapas zamartwiać wynikami badań smile
          • audrey2 Re: AMH i AFC 20.01.12, 21:41
            dziekuje Cismile
            czy endometrioze mozna zdiagnozowac poprzez usg lub hsg?
            nie mialam laparo, jedynie HyCoSy; wyszlo ok i nie chcieli robic laparo, kilka razy podejmowalam tematm, ale odpowiedz zawsze byla ta sama
            a lat mam 31
            • eva-braun Re: AMH i AFC 20.01.12, 21:49
              chyba już poprzez usg może być zdiagnozowana, ale piszę "chyba", bo problem mnie nie dotyczy i nie zgłębiałam go, a wiem o endo- tyle, co tu czytam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka