Dodaj do ulubionych

badanie nasienia-gdzie i jak??? pomocy!!!

IP: 217.11.133.* 08.06.04, 15:54
Tego się obawiałam. Na razie jestem przerażona. Moja doktor nakazała zrobić
badanie nasienia męża. Moim zdaniem nie ma na razie takiej konieczności, ale
ona sądzi inaczej... Wiem, że Wy najlepiej orientujecie się w tym temacie, ja
zupełnie nie. Jeszcze nie. Proszę, poradźcie mi, czy państwowo, czy prywatnie
(za ile???), proszę o konkretne wskazówki jak to wygląda. Ja jestem zupełnie
zielona, wydaje mi się, że to nic miłego, w dodatku bardzo krępujące. Proszę,
pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: nina79 Re: badanie nasienia-gdzie i jak??? pomocy!!! IP: *.waw.sa.gov.pl 08.06.04, 16:02
      Nie wiem jakie są koszty, ale wiem, że w cetrum Warszawy badają nasienie na ul.
      Chmielnej chyba 4. Ja mieszkam na Tarchominie i tam jest laboratorium na ul.
      Odkrytej 61.
      Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wszyscy lekarze mówili, iż jest to badanie
      podstawowe i trzeba robić je w pierwszej kolejności. Wiem też, że jak mieszkasz
      blisko jakiegoś laboratorium to nasienie można dowieźć.
      • Gość: Malta99 Re: badanie nasienia-gdzie i jak??? pomocy!!! IP: 193.23.63.* 08.06.04, 16:09
        W wawie najlepiej (podobno) w Fundacji na Zelaznej.
        Tylko niech sie maz zaopatrzy w literature fachowa - tj. pisma ilustrowane, bo
        tak na sucho w gabinecie moze miec problem (moj maz mial)
        Kosztuje to chyba 120 i najlepiej zrobic dodtakowo posiew, zeby potem nie
        powtarzac bez sensu.
        Nie jest to super sprawa, ale dla dobra ludzkosci mozna sie raz przemeczyc.
    • mutantowa Re: badanie nasienia-gdzie i jak??? pomocy!!! 08.06.04, 16:09

A myslę sobie że dr miał dobry pomysł z tym badaniem nasienia, bo po co ciebie
      faszerować, jak czasami można faceta, ale to często wychodzi po pewnym czasie
      leczenia kobitki.
      A to wcale nie jeste takie nie przyjemne, no pewnie ze nie miłe, ale do
      przejścia, mój mąż zawsze się śmieje i żarty sobię z tego robimysmile Jak ci pani
      da skierowanie to pewnie ze państwowo, co do kosztów to nie były jakieś
      straszne, nie pamiętam dokładnie ile, zapytaj w laboratorium takim zwykłym
      gdzie krew pobierają, powinni powiedzieć. W miom np, mozna dowieść nasionka w
      ciągu 15minut, czyli impreza w domu się odbywa, tyle tylko , że powinno się
      zachować zasady higieny, czyli, roczki i siusiaka umyć najlepiej w
      przegotowanej letniej wodzie bez dodatku mydła, pojemniczek taki na mocz jałowy
      musi być, nie wolno pić wcześniej alkoholu.
      Pewnie dziewczyny ci cos dokładniej powiedzą, bo my jakiś czas temu robilismy
      to badaniesmile
      Pozdrawiam Magda
    • Gość: Ivy Re: badanie nasienia-gdzie i jak??? pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:20
      Najprościej zbadać pana. W przypadku kobiet tych badań trzeba wykonać bardzo
      dużo. Warto jednak zrobić takie badanie w klinice leczenia niepłodności. My
      pierwszy raz zrobilismy je w laboratorium i wyniki nic specjalnego nie pokazały,
      potem byly powtorzone w innym laboratorium i wyszły OK. Kolejny stracony rok tym
      razem na szukanie przyczyn u mnie i dalej nic. Leczylismy się prywatnie i
      lekarze sobie wzajemnie nas przekazywali. Dowiedziałam sie o Invicta i tam po
      raz pierwszy zrobione zostało naprawdę profesjionalne badanie nasienia. Okazało
      się, że przy takich parametrach nasienia szansę na zajście w ciążę normalnie są
      nikłe. Efekt po drugiej inseminacji ciąża, synek ma już roczek. Dodam, że w
      laboratoriach ogolnych niespecjalnie są warunki do pobrania nasienia. Facet robi
      to po prostu w kibelku. W klinikach są najczęściej przeznaczone do tego celu
      intymne pokoiki.
      • Gość: Malaga Re: badanie nasienia-gdzie i jak??? pomocy!!! IP: 193.24.24.* 09.06.04, 11:10
        Badanie nasienia jest konieczna od razu - trzeba wiedziec czy jest sens meczyc
        kobiete badaniami i lekami
        Jezeli jestes z W-wy to masz bardzo duzy wybor miejsc gdzie robia takie badania:
        np. Chmielna 4 chyba Izis, Medicus na Grzybowskiej (tu warunki takie sobie ale
        badanie wyglada profesjonalnie), Novum (dla odmiany warunki ok, ale badanie
        było mał szczegółowe)
        Jezeli maz sie krepuje to mozna pojsc z nim na to badanie - razem bedzie
        łatwiej smile
      • Gość: Malta99 Re: Do Ivy IP: 193.23.63.* 09.06.04, 11:31
        Ivy, a moglabys napisac mniej wiecej nt. wynikow swojego meza, poniewaz moj
        maz ma duzo plemnikow, dobre ph i uplynnianie ale malo ruchliwe w kat A 0% i
        tylko 35 zywych leniwcow i tylko 30% o prawidłowej budowie. Nie wiem czy w tej
        sytuacji nie zabrac sie do inseminacji juz niedlugo (lekarz stwierdzil zeby
        pare mies. poczekac) i nie tracic czasu? Ile czasu sie staraliscie?

dzieki za wszelkie info
        • Gość: Ivy Re: Do Malta99 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 15:20
          badanie, które robilismy miesiąc przed inseminacją (zakończoną sukcesem), było
          pH8, ruch plemników po godzinie typ A-5%, typ B-24%, typ C-22%, typ D49%, ilość
          nasionek w 1ml 13mln, a martwych 29%. Z tym, że u nas nasienie trzeba było
          upłynniać enzymatycznie. Nawet po pierwszym badaniu nasienia od razu bylismy
          kwalifikowani do inseminacji a wtedy typ A wynosił 11%. Zanim zrobilismy
          profesjonalne badania (przedtem były robione w normalnym laboratorium i
          wychodziło, że nasienie zdolne do zapłodnienia) próbowaliśmy zrobić malucha i
          przez trzy lata nic z tego nie wyszło. Natomiast po drugiej inseminacji była ciąża.
    • aga286 Re: badanie nasienia-gdzie i jak??? pomocy!!! 09.06.04, 15:16
      Witaj, mój mąż robił badania na ul. Jesionowej 5 (tel.825-64-14) u dr
      Janczewskiego (rejon GUS-u). Koszt badania - 100 zł. Nie było chyba tak
      strasznie bo mój męzulek przeżył.
      Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka