kavainca 26.04.12, 12:52 Czy to prawda, że wtedy jest najgorsze samopoczucie? Jakie są Wasze doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikulam Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 26.04.12, 16:08 Hej! Nie wiem czy mnie pamiętasz, pisałyśmy razem z Kłamczuchą jeszcze w "swoim wątku"jak wszystkie byłyśmy w ciąży i jeszcze chwilę po rozwiązaniu,potem zniknełyście Założyłam ostatnio post do Ciebie,ale adminki (chyba?)nie wiem czemu go skasowały W pytaniu nie pomogę niestetyChciałam tylko pozdrowić Ciebie i Matyldę i trzymam mocno kciuki by przytrafił Wam się teraz kolejny cud! Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 08:29 o.... pewnie że pamiętam Jak Laura? miałyście problemy z serdeuszniem - jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
nikulam Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 16:38 Miło,że pamiętasz nawet o serduszku Laury! Jedna wada się samoistnie zrosła, druga cały czas pod obserwacją- narazie bez operacji. Po drodze odkryli jeszcze wrodzoną przepuklinę rozworu przełykowego, ale też póki co obserwujemy,badamy i bez operacji dajemy radę. Chodziliśmy na rehabilitacje ponad rok i jeszcze trochę mniej ważnych schorzeń jak alergiaTrochę się nabiegaliśmy po lekarzach przez te 2 lata. Jak Matylda się chowa? Wszystko dobrze? Ciekawa jestem jaka duża panienka już z niej wyrosła Trzymam mocno kciuki za nową dzidzie! Odpowiedz Link Zgłoś
falbina Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 26.04.12, 19:41 Witam!! Wszystko zależy ile komórek wyhodujesz. Ja ostatnio miałam aż 33 i strasznie się czułam. Bardzo mnie brzucho bolał. Wcześniej miałam mniej i nie było aż tak źle. Wszystko idzie przeżyć. Nic się nie martw. Za pierwszym razem byłam strasznie przerażona. Za drugim już się niczego nie bałam. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 08:30 U mnie jest ok 27. Jakich objawów mam się spodziewać i nie przerażać? ile to trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
projekt_matylda Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 09:30 Jesli masz tak duzo komoreczek to znaczy, ze ich pobieranie troche potrwa - moze troszke bolec (takie klucia lekkie, ale w takiej ilosci to da sie odczuc). Potem po zabiegu jest sie obolalym, otepialym troszke i moze w okolicach jajnikow troche opuchnac. Moze dojsc do przestymulowania i jajniki beda potrzebowaly czasu zeby dojsc do siebie. Jesli widzialabys nagly wzrost wagi, opuchniecie, powiekszenie brzucha (obwodu) po punkcji to trzeba isc na obserwacje. Ja nie mialam zadnych objawow, ale tez pobrano ode mnie w sumie raptem 4 komoreczki. Bylam bardziej przerazona i otepiala morfina niz obolala. Przez weekend do transferu wydobrzalam, ale raczej dalam sobie czas na odpoczynek. Sam transfer to przyjemnosc. Potem zaczyna sie stres, obserwowanie objawow i liczenie dni do pierwszego testu. I to wedlug mnie jest najgorsze, bo kazdy musi sobie z tym sam poradzic. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 10:15 fajny masz nick punkcję mam w narkozie więc tu luzik tylko to po mnie martwi, bo mam sporo komóreka walałam nie miec hiperstymulacji... Odpowiedz Link Zgłoś
falbina Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 10:25 hej! Ja po punkcji od razu dostałam kroplówkę z elektrolitami i białkiem. I tabletki żeby wstrzymać stymulację. Na brzuchu położyli mi lód żeby zmniejszyć obrzęk. Będziesz obolała to normalne, ale wszystko idzie wytrzymać. To nic takiego. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
k_anilorak Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 10:55 3-5 dni po punkcji to zwykle ma się już transfer. Jeśli chodzi o samopoczucie zaraz po transferze to za pierwszym razem brzuch bolał mnie jeden dzien i tyle. Przy drugiej punckji to bolał mnie jeszcze w dniu transfery - w 5 dobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 23:53 fizyczne u mnie bylo super, ale psycha tragedia, wlasnie 3 dzien po. chcialam leciec do kliniki i zabrac wszystkie zarodki stamtad. natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 27.04.12, 23:57 ypomnialam fizycznie, mialam duzo do pobrania, dluga punkcje, przez godzine nie moglam od wybudzenia ruszyc nogami z bolu, dostawalam dodakowe przeciwbolowe dozylnie. a po dwoch godzinach bylam na obiedzie w restauracji i czulam sie juz normalnie. dopiero jak beta urosla to hiperstymulacja dala znac o sobie i byl szpital od 8-10 tygodnia ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 29.04.12, 07:41 wczoraj była punkcja; pobrano 19 komórek z czego 17 pełnych po samej punkcji sporo kroplówek i leków na ewnetuaną hiperkę i przeciwbulowych. Dzis jest całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kinka-inka Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 04.05.12, 09:39 Kavainca ja już pisałam, że czułam się fatalnie od razu, właściwie leżałam 3 dni ale 5 dnia od punkcji było już ok dzięki zastrzykom nieco mniej przyjemnym niż te do stymulacji Jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 04.05.12, 17:14 u mnie kryzys przyszedł w czwartym dniu. Strasznie bolało. Minęło i żyję normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
projekt_matylda Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 04.05.12, 17:33 no ale zaraz? to jeszcze nie mialas transferu? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 04.05.12, 18:41 miałam w poniedziałek. 2 dwudniowe dostałam. Robiłam dzis PRG i jesk kosmiczny: 459 ! Nic dziwnego, że jestem cała opuchnięta i,że wszystko mi się wbja w ciało. Stakin z pierwszego tymestru ciąży zrobił się za mały kazali zmniejszyć luteinę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nikulam Re: najgorzej jest 3-5dni po punkcji ? 06.05.12, 15:03 trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś