Dodaj do ulubionych

Ile pęcherzyków przed inseminacją?

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 18:47
Czekam na trzecią inseminację. Po stymulacjach clo i menogenem mam tylko
jeden pęcherzy. W kliniece twierdzą, że dla jedego nie warto wydawać
pieniędzy na inseminację.Prawdopodobieństwo jest mniejsze niż przy dwóch. Za
pierwszym razem były dwa nie wyszło, za drugim jeden, też się nie powiodło.
Zwiększono dawki do stymulacji i mam tylko jeden pęcherzyk. Ile macie wy
przed inseminacją, zawszę więcej niż jeden ?
Obserwuj wątek
    • trops7 Re: Ile pęcherzyków przed inseminacją? 18.06.04, 21:43
      podciągam bo mam takie samo pytanko
    • Gość: TANIA75 Re: Ile pęcherzyków przed inseminacją? IP: *.visp.energis.pl 18.06.04, 22:48
      Absolutnie nie przejmuj się tym że masz jeden pęcherzyk!! Ja miałam jeden i
      zaszłam w ciążę po IUI !! Zrób może zabieg dopiero po pęknięciu. Ja i kilka
      moich znajomych zaszło gdy zrobiły właśnie po.. Bo wtedy komóreczka już wędruje
      i dopadają ja gotowe chłopaki..A gdy moja koleżanka miała dwa pęcherzyki to
      teraz ma w brzuszku bliżniaki!!!
      Powodzenia!!
    • iwonasz2 Re: Ile pęcherzyków przed inseminacją? 19.06.04, 01:09
      Witaj!
      Z każdą kolejną inseminacją miałam mniej pęcherzyków . Również byłam stymulowana clo i
      menogonem. Organizm chyba z czasem słabiej reaguje na leki.
      Zaszłam w ciąże przy trzeciej IUI przy jednym pęcherzyku
      Trzymam kciuki
      Iwona
    • Gość: apearl Re: Ile pęcherzyków przed inseminacją? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 08:51
      u mnie w lewym nie ma np nic, tylko w prawym jajniku cos sie dzieje. Jestem
      zdziwiona tym, że inseminacja najlepiej wychodzi po peknieciu pecherzyka. Ja
      mialam robiona wczoraj przy rozmiarach 22mmmm, dzisiaj ide sprawdizc czy mi
      pekl, bo jak nie to lekarz mi zrobi inseminacje dzisiaj jeszcze raz. mam
      nadzieje ze mi to jajeczko peklo!!
    • Gość: anet Re: Ile pęcherzyków przed inseminacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:43
      ilosc nie przekłada sie na jakość, ja miałam juz 6 iui i kilka razy miałam
      nawet po 3 pecherzyki i nic nie wyszło, dlatego uwazam, że to nie chodzi o
      ilość, wazne jak duzy jest pęcherzyk i czy iui jest po pęknięciu( w przypadku
      słabych żołnierzy) jest polecana po pęknięciu.
    • Gość: Kama Re: Ile pęcherzyków przed inseminacją? IP: 80.72.34.* 23.06.04, 14:16
      Ja miałam robioną iui ,przed pęknięciem - nie udalo się .Teraz gdybym miała
      robić drugi raz ,to chyba wolałabym przed pęknięciem. Z tego, co nam p.Gin
      wytłumaczyła (rysując na kartce), to plemniki nawet po podaniu, muszą jeszcze
      pokonać dosyć długą drogę. Więc dużo zależy od tego jakie są żołnierzyki.
      Jeśli słabe ,to trzeba ich "podwieźć" wcześniej ,żeby się zdążyły "doczłapać" .
      A jak są super, to można po i się uda.
      Pzdr. Kama.
      • Gość: Kama Re: Ile pęcherzyków przed inseminacją? IP: 80.72.34.* 23.06.04, 14:21
        P.S.
        Oczywiście, pierwsza część miała brzmieć ,że robiłam iui PO PĘKNIĘCIU - nie
        udało się.
        Przepraszam za błąd.
        • Gość: anet Re: Ile pęcherzyków przed inseminacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:32
          ja robiłam 2 przed pęknięciem i 4 podwójne jak narazie niestety oprócz skutków
          w portfelu nic sie nie zmieniło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka