Dodaj do ulubionych

Beta HCG po Pregnylu

11.07.12, 11:50
Czy ktoras z Was brala zastrzyki z Pregnylu w fazie lutealnej? Ja bralam 5 zastrzykow po 2500 jdn. co 2 dni. Ostatni zastrzyk w niedziele (3 dni temu). Dzisiejsza beta z 14 dnia fl wynosi 50,52. Spodziewam sie, ze to jedynie efekt Pregnylu, ale moze ktos wie dokladnie jaka beta wychodzi po Pregnylu? Czy na pewno nie jestem w ciazy?
W ciazy z synkiem w 18 dfl beta wynosila 840, czyli odpowiednio w 14 dfl musiala wynosic ok 200. No wiec ten dzisiejszy moj wynik wydaje mi sie za niski jak na ciaze, zwazywszy na to, ze na pewno Pregnyl go zawyzyl.
Obserwuj wątek
    • adormidera1 Re: Beta HCG po Pregnylu 11.07.12, 11:52
      raczej pregnyl, bo troche mała ta beta jak na 14 dpt, powtórrz dla pewności po dwu dniach
      • kotkowa Re: Beta HCG po Pregnylu 11.07.12, 12:26
        to nie jest po transferze, tylko po owulacji - ja sie staram naturalnie (ale leki faktycznie jak po transferze, mam bardzo niewydolne cialko zolte), takze zagniezdzenie moglo miec miejsce np 7 dni temu, a nie 14. Ale i tak wydaje mi sie, że to jednak Pregnyl niestety. Faktycznie najlepiej powtorzyc ta bete, tylko nie wiem co z Luteina, ktora biore dodatkowo - brac, czy odstawic, bo hamuje mi okres. napisalam tez do gina, ale moze ktoras z Was miala podobna sytuacje...
        • adormidera1 Re: Beta HCG po Pregnylu 11.07.12, 12:30
          luteinę brać!!!!!! odstawiasz jak bedzie ujemna/spadająca beta! to hcg raczej po pregnylu ale nigdy nic nie wiadomo, bierz luteinę, bo jak ją przerwiesz teraz a tak jak piszesz - masz niewydolne c żółte, to nawet jeśli doszło teraz do ciąży to ona się nie utzryma, jeśli teraz odstawisz luteine!
          • kotkowa Re: Beta HCG po Pregnylu 11.07.12, 12:40
            Ok, tak zrobię, upewnię się w piątek, czy beta spada, dzięki.
    • aaa_123_456 Re: Beta HCG po Pregnylu 17.03.16, 16:45
      Witam miałam podany pregnyl 2500 w 2,5,8 dniu po owulacji z powodu niewydolności ciałka żółtego. 10 dnia po ostatnim zastrzyku zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny (wiem, że to mógł być wynik pregnylu). W tym samym dniu zrobiłam bHCG i wyszedł 355mIU/ml. Myślicie, że ten wynik to jeszcze pregnyl czy ciąża?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka