Dodaj do ulubionych

icsi pażdziernik

03.09.12, 12:41
zakladam nowy wątek bo wlasnie sie dowiedzialam ze dopiero zacznę drugie podejście, w związku z tym to jakies 6 tyg i wypadnie w pażdzierniku sad dopiero.... ooo ile to czasu, a już zdarzylam sie we wrzesniowym watku zapisac, a tu ooo pazdziernik!, mam nadzieje ze bedzie szcze sliwy..... zapraszam kto ze mna?
Obserwuj wątek
    • eva-braun Re: icsi pażdziernik 03.09.12, 13:16
      może ja, ale to criotransfer będzie, po czerwcowym IMSI.
      "Może" dlatego, że do crio miałam podchodzić w sierpniu, ale okazało się, że usuwany w lipcu polip zdążył odrosnąć w ciągu jednego cyklu i w tym m-cu czeka mnie powtórna histeroskopia uncertain Jeśli nic nie odrośnie, to w październiku crio, ale to jeszcze tak daleko...
      • darka.0 Re: icsi pażdziernik 03.09.12, 15:10
        A kiedy miałaś pierwsze podejście?
        • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 03.09.12, 15:24
          w grudniu 2011, potem mrozaki, tez nic, i teraz drugie od poczatku. staram się pozytywnie myśleć!!! musi być dobrze, musi, musi,,..... a ty?
          • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 03.09.12, 15:25
            aa i na[piszcie gdzie podchodzicie? ja gdansk
            • darka.0 Re: icsi pażdziernik 03.09.12, 15:56
              Ja miałam ISCI teraz w sierpniu, czekam na wynik, za pierwszym razem miałam puste jajo płodowe to było w styczniu. Zastanawiałam się po jakim czasie od pierwszego ISCI masz następne.Ja teraz czekam na wynik 10 września. Boję się bo nie mam mrozaków.
              • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 03.09.12, 16:25
                straaaasznie trzymam kciuki zebyś nie musiała się do mnie przyłączać! A KYSZ A KYSZ smile)) napisz od razu. a ilo dniowe miałas zarodeczki podane? 1 czy dwa? no i tego 10 to który dzien po transferze będzie?
                • darka.0 Re: icsi pażdziernik 03.09.12, 17:18
                  Miałam podane dwa 2 dniowe. Dzisiaj jest 5 dzień po transferze. Jedna wielka loteria, albo się uda albo nie ( jak to mówi mój mąż niefachowo mamy 50% szans albo się uda albo nie wink )
                  • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 04.09.12, 16:34
                    a to trzymam moooocno, kiedy testujesz? jakoś za tydzien tak? a gdzie sie leczysz?
                    • darka.0 Re: icsi pażdziernik 04.09.12, 19:09
                      Ja w Gdyni w Invimedzie. Za tydzień mam test.
                      • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 09.09.12, 10:41
                        to powolutku zaczynam, na razie antyki 4 tabletka, bosz ile to jeszcze czasu, invicta gdansk
                        • m.natka Re: icsi pażdziernik 18.09.12, 10:14
                          adormidera1 - masz rację..to czekanie jest straszliwe....ja w pon mam punkcję, więc jest szansa na wrzesień...ale tak jak pisałm na wątku wrześniowym boję się że może być hiperka ;/ sad
                          • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 23.09.12, 08:12
                            bosz juz w pon!!!! to trzyyymam mocno kciuki, napisz jak poszlo, nic sie nie boj bo bedzie w znieczuleniu i nie boli, a znieczulenie ogólne bardzo fajne uczucie! powodzenia, ja dopiero po pierwszym gonapeptylu, pobranie kolo 15 pazdziernika
    • trzcinka79 Re: icsi pażdziernik 27.09.12, 22:22
      To ja przylacze sie do watku. IVF w pazdzierniku pierwsze. To ogólnie moje początki leczenia. Mieszkam w Anglii i tu przez 3 lata chodziłam do lekarza, który zbadal mnie raz(!!) ginekologicznie, kazal sie starac i jak sie nie uda to invitro. Jako ze jest na koszt sluzby zdrowia panstwo nie finansuje innego leczenia tylko od razu invitro, poniewaz inne leczenie czasami zawodzi i tak kończy się IVF. Staramy sie 3 lata, wyniki niby ok. Z moich usg ktore robilam w Polsce wynika, ze mam problem z owulacja. Nie mogę jednak jechać do Polski na leczenie, wiec muszę zaufać tutejszym lekarzom. Mam nadzieje, ze z pozytywnym skutkiem czego i Wam dziewczyny zycze.
      • alicja.77 Re: icsi pażdziernik 05.10.12, 21:20
        Czesc Trzcinkosmile
        Ciekawe co piszesz...ja rowniez mieszkam w Anglii ale do invitro podchodze w Polsce. (invicta -Gdansk, nie tak drogo za all inclusive zaplacisz kolo £2,5tys)
        Od swojej GP slyszalam, ze czas oczekiwania na bezplatne IVF w UK to 4 lata-mieszkam w Londynie.
        Jak to wyglada u Ciebie? U mnie w Polsce wyszlo niskie AMH ale w UK nikt nigdy nie wyslal mnie na nawet najbardziej podstawowe badanie ginekologiczne. Dodam,ze w UK mieszkam od 10 lat.
        Oczywiscie z IVF z calego serca zycze Ci sukcesu choc przyznam, ze o NHS mam nienajlepsze zdanie.
        Pozdrowienia
        Alicja

• trzcinka79 Re: icsi pażdziernik 18.10.12, 19:47
          Hej,
          troche spozniona odpowiedz, ale z jeden strony staram sie nie czytac zeby sie nie nakrec, ale jednek nie wytrzymalam i zajrzlam na watek.
          My nie czekalismy tak dlugo. Ja mieszkam w Suffolk, wiec moze kolejki sa mniejsze. Musielismy odczeksc 3 lata, kiedy dawano nam szanse na naturalne zajscie w ciaze. Po tym okresie kiedy zglosilam sie do ginekologa, dostalismy listy do szpitala na wszystkie badania. Po ich zrobieniu, zostaly wyslane one do kliniki. Chyba 2 tygodnie czekalismy na list z kliniki. Zostalismy zaproszeni na seminarium gdzie zostala omowiona procedura a pozniej na indywidualne spotkanie. Seminarium bylo w koniec lipca i moglam podchodzic do programu zaraz przy kolejnej miesiaczce, jako ze musialam wyjechac do Polski przelozylam to na wrzesnien. Po telefonie dostalam leki kurierem, a dzis bylan na pobraniu komorek jajowych. Pobrano 10, jutro mam sie dowiadywac ile mamy zarodkow.

Tez na poczatku bylam sceptycznie nastwaiona do tego leczenia, ale ze wzgledu na prace nie moge pozwolic sobie na leczenie w Polsce. Jednak jestem zadowolona z opieki w klinice, podejscia do pacjenta, calego procesu jak to wszystko przebiega. Zreszta to piewrsza na swiecie klinika w ktorej doszlo do zaplodnienie in vitro, wiec chyba wiedza co robia smile A ich statystyki wygladaja calkiem dobrze

. www.bourn-hall-clinic.co.uk/pregnancy-rates.php

Po drugie miec opcje leczenia za darmo ( 6 podejsc) i nie skorzystac, to marnotrastwo.Pozdrawiam
          • alicja.77 Re: icsi pażdziernik 26.10.12, 11:16
            Czesc Trzcinko,
            Dzieki za ostatni post. Zgadzam sie, ze warto probowac, zwlaszcza, ze za darmo...U nas sprawa czekania jest zupelnie wykluczona. Mam 35 lat takze nie ma o czym mowic.
            Powiem Ci jeszcze tylko, ze w U.K respektuja zwolnienia z Pl. Ja jestem na zwolnieniu juz 2 miesiac, pierwsze 2 tyg byly na IVF a pozniej na ciaze zagrozona. W tej chwili w Pl wystawiaja zwolnienia w j. ang.
            Zycze sukcesowsmile
            Alicja
    • eva-braun i jak nastroje? jak przygotowania? 04.10.12, 07:15
      mi może uda się podejść do criotransferu. Póki co próbuję obsunąć pigułkami termin, ale marnie idzie, bo krwawię/plamię od tygodnia. Od wczoraj do jutra mam brać zwiększoną liczbę pigułek, a potem zobaczymy.
      • brunetka1986rr Re: i jak nastroje? jak przygotowania? 06.10.12, 21:29
        Witam, jesli sa Panie zainteresowane dawstwem komorek. Od zdrowej kobiety, mamy i odpowiedzialnej dawczyni z pomyslnym zakonczeniem u Biorczyni.. O ciemnych wlosach, brazowych oczach, wzroscie 168, wadze 58kg i grupie krwi 0Rh-.
        Prosze o kontakt: brunetka1986rr@gmail.com
    • 61czarna Re: icsi pażdziernik 07.10.12, 20:51
      Ja pierwszy transfer mam za sobą.Nie udało się.Dzisiaj dostałam krwawienia 17 dzień po transferze.Lekarz wyznaczył wizytę na 10 dc i zobaczymy kiedy transfer eskimosków.Problem u mnie to małe endo.Załamka
      • 61czarna Re: icsi pażdziernik 16.10.12, 16:09
        Byłam dzisiaj w klinice w związku z transferem eskimosków.Moje endo w 10dc wynosi 7mm.Czy to jest mało?Lekarz twierdzi ,że udało się nawet przy 5,5.To moje drugie podejście przy pierwszym miałam 4mm w dniu punkcji a 6,5 w dniu transferu i nie udało sięsad
        • frankowazona Re: icsi pażdziernik 16.10.12, 22:01
          7mm to tak naprawdę minimum, choć podobno grubość to tylko jeden z elementów - liczy się struktura i czy jest "echo". A podchodzisz na naturalnej owulacji czy na cyklu stymulowanym? Może lepiej dać sobie spokój w tym miesiącu i w następnym cyklu podhodować je trochę lekami. Ja mam podobny problem - ostatni transfer endo 7-8 mm na estrofemie, ale podobno dobra struktura. No zobaczymy czy się uda
          • 61czarna Re: icsi pażdziernik 16.10.12, 22:40
            Histeroskopię miałam robioną 2 miesiące temu.Z opisu wynikało,że jedyny problem to kiepskie endo i mam przegrodę w macicy.Lekarz mówił ,że przy in vitro to nie problem. Ja przy pierwszym transferze miałam endo 6,5 też byłam na estrofemie,był to 16 dc ale się nie udałosad to było we wrześniu.Dzisiaj w 10 dc endo 7,to chyba nie jest żle?W czwartek znowu usg i kontrol endo i pęcherzyka. Oczywiście będę brała estrofem już mi lekarz dzisiaj dał receptę a encorton od jutra.Kiedy miałaś transfer? Musisz wierzyć ,że się uda
            smile
            • frankowazona Re: icsi pażdziernik 17.10.12, 08:13
              Jak na 10 dc, to nieźle, ale sprawdzaj czy rośnie. Ja w 11 dc miałam 7, brałam jeszcze przez 2 dni po 4xestrofem i urosło tylko do 8. No, ale co zrobić, taka uroda wink Transfer miałam w piątek 12 października. Leczę się w białostockim bocianie
              A ty nie bierzesz teraz żadnych leków na polepszenie endo? Ja miałam estrofem od początku cyklu, bo podchodziłam na sztucznym. Stąd wniosek, że ty idziesz na naturalnym?
              • 61czarna Re: icsi pażdziernik 17.10.12, 09:17
                Ja mam teraz transfer eskimoskówsmile Byłam stymulowana wczesniej.Teraz dostałam ecorton od dzisiaj mam brać a jutro na usg i estrofem pewnie zaczne brać.Ja zaczęłam przygotowania do in vitro endo 4 a po estrofemie w dniu transferu miałam 6,5 .Leczę się w Novum w Warszawie. Trzymam kciuki za Ciebiesmile
                • frankowazona Re: icsi pażdziernik 17.10.12, 09:20
                  Ja też przygarnęłam dwa mrożaczki. Powodzenia
                  • 61czarna Re: icsi pażdziernik 17.10.12, 10:27
                    Martwię się,że lekarz nie kazał mi brać wczesniej estrofemu tak jak w Twoim przypadku.Ja brałam tylko 2x dziennie a teraz jeszcze nie kazał.Ja też bedę miała 2 mrożaczki.
                    • frankowazona Re: icsi pażdziernik 17.10.12, 16:02
                      Bo mnie się wydaje, że ty podchodzisz na swojej owulacji. Estrofem hamuje owulację. Ja pierwsze krio miałam na własnym cyklu - brałam estrofem też od transferu. Dopiero jak się okazało, że owulka i endo były słabe, to teraz podchodzę na sztucznym cyklu z estrofemem właśnie.
                      • 61czarna Re: icsi pażdziernik 17.10.12, 16:37
                        Zgadza się podchodzę na własnym cyklu.Który raz podchodzisz?Ja mam tylko 2 eskimoski ostatniesad
                        • frankowazona Re: icsi pażdziernik 19.10.12, 19:32
                          To mój trzeci transfer. Po piwrwszym byłam w ciąży, ale tylko przez 10 tygodni. Drugi na cyklu naturalnym - beta 0. Trzeci - na sztucznym cyklu - zamierzam zrobić test w środę 12 dpt
                          • 61czarna Re: icsi pażdziernik 19.10.12, 20:17
                            MUSI BYĆ DOBRZE.Ja mam transfer eskimosków w poniedziałek.Osobiscie bedzie mi robił lekarz który mnie prowadzi.Szkoda że pierwszego transferu nie wykonał.Wczoraj miałam 12dc pękł pęcherzyk ale endo 7mm .Bardzo długo robił mi usg i powiedział że w to najgrubsze miejsce bedzie trzeba trafić.Mówił coś o transferze z usg?Od wczoraj biorę estrofem 2x1.Jak myślisz czy endo da radę urosnąć do 9mm? Zastanawiam się czy nie brać estrofemu 3x1
                            • frankowazona Re: icsi pażdziernik 19.10.12, 20:41
                              Raczej na takie przyrosty nie ma co liczyć. Ale to jednak norma, przy takim endo zarodki się zagnieżdżają. Nie wiem, czy da coś estrofem, jak już jesteś po owu. Lepiej bierz jak ci lekarz kazał. Trzeba liczyć, że się uda. Jak lekarz mówi, że ok, chyba znaczy, że jest ok. Kciuki zaciskam
                              • 61czarna Re: icsi pażdziernik 19.10.12, 20:48
                                Dziekuję,że piszesz ze mnąsmileMIŁO MIEĆ KOGOŚ Z KIM MOZNA O TYM POROZMAWIAĆ .Pytałam o ten przyrost ponieważ w dzień punkcji miałam 4mm a dwa dni po jak przystępowałam do transferu 6,5 a brałam estrofem tylko 2 dni.Endo powinno mieć minimum 9?
                                • frankowazona Re: icsi pażdziernik 21.10.12, 09:26
                                  Mnie też bardzo miło pogadać z kimś kto ma podobny problem i przechodzi przez to co ja. 6,5 mm endo jest raczej słabe, choć w niektórych opracowaniach piszą że to niska norma. Ważna jest nie tylko grubość, ale i struktura - mój gin był np. zadowolony z mojego endo a w dzień transferu miałam grubość 7-8 mm i to po dużej dawce leków (przez kilka dni brałam nawet po 4 estrofemy). Być może, taka nasza uroda i już.
                                  Na pewno to nie prawda, że 9 mm to minimum, bo jak widzisz ja miałam mniej. Znam dziewczyny które miały 7 mm i zaszły w ciążę, a np. w mojej klinice nie zawsze nawet robi sie usg przed tranferem.
                                  Nie chcę zapeszać, ale dziś, w 9 dpt, zrobiłam sikańca i wyszła słaba ale nie budząca wątpliwości druga kreska. Tak, że mam nadzieję, że i na małym endo może się udać wink
                                  • 61czarna Re: icsi pażdziernik 21.10.12, 15:55
                                    Cieszę się bardzo,że udało Wam się smile Ja jutro na 13.30 mam transfer.Bardzo się boję,bo to moja ostatnia szansa.
                                    • frankowazona Re: icsi pażdziernik 21.10.12, 16:53
                                      No jeszcze nie wiadomo, ale mam nadzieję, że faktycznie się udało. Poproś żeby dr zrobił ci usg przed transferem i napisz mi jakie masz endo. Zaciskam kciuki
                                      • 61czarna Re: icsi pażdziernik 21.10.12, 17:04
                                        W czwartek miałam7 mm.Od czwartku biorę estrofem 2x1.Dr.Z jest moim lekarzem prowadzącym i on bedzie mi robił transfer chyba z uzyciem usg.Powiedział że chce trafić w naj grubsze miejsce.
                                        • frankowazona Re: icsi pażdziernik 21.10.12, 18:51
                                          No to masz co najmniej takie endo jak moje. Będzie dobrze
                                          • 61czarna Re: icsi pażdziernik 21.10.12, 23:08
                                            o 21.30 dostałam telefon z kliniki.TRANSFER ODWOŁANY.NIE PRAWIDŁOWY PODZIAŁ.Zapadł wyrok.Dziękuję za wsparcie.Dbaj mamuska o siebie.
                                            • frankowazona Re: icsi pażdziernik 22.10.12, 20:30
                                              Bardzo ci współczuję, ale wierzę, że jeszcze raz spróbujecie. Jakbyście szukali dobrej kliniki to polecam dr Mrugacza z białostockiego bociana. U mnie beta 136, więc oficjalnie jestem w ciąży - dużo w tym jego zasługi.
                                              • 61czarna Re: icsi pażdziernik 22.10.12, 21:28
                                                MAMUŚKA JESZCZE RAZ GRATULACJE.jA JESTEM Z wA-wy sad Mój mąż uważa że w Novum tylko wyciągają kasę,bardzo dużo im zarzuca.Byłam dzisiaj u swojego gin i dał mi na miara na klinikę Invimed do Dr.Rokickiego. Podobno to dobry lekarz ,ale po przeczytaniu opini to sama nie wiem.Nie wygląda to ciekawiesad
                                                • frankowazona Re: icsi pażdziernik 22.10.12, 21:41
                                                  W Białymstoku leczy się bardzo dużo dziewczyn z warszawy. Koszt nawet z noclegami jest porównywalny, jakość wyższa. Na pewno nie wyciągają kasy. Invimedu i Rokickiego nie znam, poszukaj na Naszym Bocianie opinii o nim. Dziewczyny na pewno podpowiedzą. Nie poddawaj się.
                                                  • 61czarna Re: icsi pażdziernik 22.10.12, 22:13
                                                    Ja bym już dzisiaj pobiegła nawet.Tylko mój mąż bardzo to przeżywa.Na razie nie będę go męczyć. Zobaczę co powie ten lekarz.
    • eva-braun hop hop! 15.10.12, 22:26
      czyżby październik był m-cem odpoczynku?
      • any-time Re: hop hop! 16.10.12, 18:48
        No właśnie jakoś cicho i spokojnie tu w październiku ... smile Ja miałam podchodzić w tym miesiącu po raz drugi do ICSI, tym razem krótkim protokołem, ale na wizycie startowej w 18 dc moja mój lekarz kazał mi odstawić bromergon który brałam prawie rok. Na badaniu hormonów w 2 dniu nowego cyklu okazało się, że prolaktyna skoczyła mi ponad 1 tyś i w tym m-cu nici ze stymulacji. Jestem wściekła jak cholera. Rok łykam prochy na obniżanie prolaktyny, która po nich jest w normie, tak już się przyzwyczaiłam do bromergonu, że nie mam po nim skutków ubocznych a tu sobie taka eksperymentować zaczęła, na wizycie startowej, kiedy to powinnam jak najlepiej do IVF się przygotować. Odstawmy, zobaczymy co się zadzieje. No i się zadziało - kolejny miesiąc stracony sad
        • eva-braun Re: hop hop! 16.10.12, 21:54
          przykro... Ale pewnych spraw się nie przeskoczy, więc teraz pozostaje Ci juz tylko pogodzenie się z sytuacją. Może też podpytaj czy Twoja lekarka nie ma jeszcze jakichś pomysłów w zanadrzu, żeby ewentualnie dalej czasu nie tracić
        • ka_81 Re: hop hop! 17.10.12, 12:59
          szkoda tego czasu faktycznie...ale Twój lek twierdzi że prl ma wpływ na procedurę? ja byłam wczoraj na wizycie i dowiedziałam się, że to nie przeszkadza w ogóle...tzn przeszkadza przy naturalnym zajściu ale przy ivf nie. tak twierdzi mój lek (i nie tylko, bo zadawałm też pytanie specjaliście na n-b). ja mam 2-3X podwyższoną i będę podchodzić bez żadnych leków...

u mnie pokomplikowały się za to terminy...chciałam zacząć w pazdzierniku (w koncu zrobilam wszystkie bad, włącznie z mri;/) ale mam tyle rzeczy zaplanowanych akurat na koniec stymulacji że chyba dam radę dopiero w styczniucrying(( bez sensu, od lipca mi się odwleka...
          • any-time Re: hop hop! 17.10.12, 19:30
            Aby rozpocząć stymulacje w 2 dc miałam zrobić standardowo badania FSH i progesteronu + dodatkową tą nieszczęsną prolaktynę ze względu na odstawienie kilka dni wcześniej bromergonu. Po otrzymaniu wyników miałam telefonicznie od lekarze otrzymać zielone światło na przyjmowanie zastrzyków. Lekarz dyżurny jak zobaczył wynik prl zalecił aby z takimi wynikami (ok 2,5-krotnie przekroczona norma) nie rozpoczynać stymulacji, bo może zakończyć się niepowodzeniem. W tym samym dniu ponownie konsultowałam się telefonicznie, tym razem z lekarzem prowadzącym i ten potwierdził, że faktycznie przy takich wynikach lepiej nie ryzykować, że niby moglibyśmy jednocześnie podać lek obniżający prl, ale jeśli jej nie zbije to będziemy mieć problem. Ponieważ podchodzę 2 raz, wolałam nie ryzykować... Zatem zachowanie 2 lekarzy wskazuje tu, że jednak ta podwyższona prl może mieć jakiś wpływ na stymulacje, za tydzień idę na wizytę więc mogę się o to wypytać. Ale tak na moją logikę, jeśli zbyt wysoka prl w naturalnych cyklach może zakłócać owulację, to może przy stymulacji wpływa na ilość/jakość komórek?...
            • ka_81 Re: hop hop! 17.10.12, 20:40
              no tak, ma wpływ na owulację ale przy ivf nie masz naturalnej owulacji. prl wpływa na wydzielanie gonadotropin (one powodują wzrost pęcherzyków ) zmniejszając je i owu może nie wystąpic. z kolei podczas stymulacji podawane sa własnie gonadotropiny- czyli ich poziom bedzie taki jaka dawka leku i prl juz nie wpłynie na ich ilosc...wiec moim zdaniem nie ma wplywu. tzn to nie moje osobiste zdanie zeby nie bylowink
              • any-time Re: hop hop! 17.10.12, 21:08
                Na medycynie i hormonach się nie znam, dlatego oddaje się w tej dziedzinie w ręce specjalistów smile W każdym razie, u mnie zbyt wysoka prl w ocenie 2 lekarzy była przeciwwskazaniem do rozpoczęcia protokołu. Nie wiem, może wolą dmuchać na zimne i mieć ustabilizowane wszystkie hormony zanim rozpoczną procedurę...
    • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 20.10.12, 07:56
      hej! ja własnie po pick upie. brzuch nachrzania jak diabli ale coz mus wytrzymac. dla pocieszenia dziewczyn z niskim amh, chcialam powiedziec ze wszystko zalezy od poprowadzonej stymulacji. moja lekarka cuuuuudowna zdolna kobita tak poprowadzila stymulację, ze przy amh 0,4 mialam 19 komorek!!!!!! teraz czekam czekam czekam, transfer w srode trzymajcie kciuki, ja za was trzymam, powodzenia for all!!!
      • frankowazona Re: icsi pażdziernik 20.10.12, 08:45
        Wielkie gratulacje, świetny wynik. Oby sporo było dojrzałych. Daj znać ile się zapłodniło i jakie masz zarodeczki. Trzymam kciuki
        • alicja.77 Re: icsi pażdziernik 26.10.12, 11:33
          Frankowazona,
          Gratulacje!!! Takie wiadomosci zawsze cieszasmile
          Chcialam sie zapytac o Twoja pierwsza ciaze i co bylo przyczyna tego, ze sie nie udalo...oczywiscie nie odpowiadaj jesli to zbyt przykre.
          Ja, jestem po pierwszym ISCI i jest ciaza tyle, ze zagrozona. W tej chwili jestem w 7 tyg, serce co prawda bije ale zarodek jest od tydzien mniejszy, takze bardzo sie tym martwie. W zasadzie do 5 tyg wszystko bylo ksiazkowo, pozniej dr zmniejszyla luteine o 12 tbl dziennie i przy nastepnej wizycie totalna zalamka...maly przyrost bety i brak serca (6t3d). Nastepnie zastosowala kuracje wstrzasowa luteina dopoch 3x8 i podj 3x2 i po 3 dniach beta pieknie wzrosla i pojawilo sie serce. Niestety zarodek nie uroslsad
          Jeszcze raz gratuluje i oby wszystko sie tym razem powiodlosmile
          Alicja
          • frankowazona Re: icsi pażdziernik 28.10.12, 18:45
            Dziękuję ci bardzo. Cieszę się, ale dużo ostrożniej niż poprzednio. U nas przyczyna straty nie jest znana, ale prawdopodobnie genetyka. Betka pięknie przyrastała - wiem bo robiłam ją z 5 razy jako, że nie miałam objawów ciążowych. W 30 dpt serduszko, choć słabo dość biło, doktor mi powiedział wprost, żeby się jeszcze ciążą nie chwalić, bo nie wiadomo jak będzie. Dwa tygodnie później podczas usg okazało się, że zarodek obumarł, poronienie zatrzymane, zero objawów, że coś jest nie tak. To było niemal dokładnie rok temu - wtedy transfer miałam 9 października, teraz 12.
            Mam nadzieję że dla nas obu ten raz okaże się szczęśliwy. Ciąża to nie matematyka, czasem rozwija się szybciej, czasem trochę wolniej, ważne żeby finał był szczęśliwy. Pozostaje tylko czekać i być dobrej myśli
      • any-time Re: icsi pażdziernik 21.10.12, 18:37
        Adormidera czy możesz napisać gdzie się leczysz i jaka to lekarka (jak nie chcesz tu to pliss na priv rudi_78@o2.pl)? U mnie przy pierwszym podejściu, przy AMH 0,9 miałam tylko 4 komórki sad
        • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 22.10.12, 17:44
          gdansk invicta dr joanna szczyptanska
          • any-time Re: icsi pażdziernik 22.10.12, 20:32
            Dzięki. Szkoda, że z Warszawy do Gdańska tak daleko sad
      • any-time Re: icsi pażdziernik 22.10.12, 20:38
        A czym byłaś stymulowana i w jakich dawkach? Domyślam się, że pewnie podchodziłaś krótkim protokołem? Gdańsk za daleko więc pewnie do tej lekarki się nie wybiorę. Ale 19 komórek przy amh 0,4 to rewelacja, zazdroszczę smile, ja przy tym moim 0,9 byłabym szczęśliwa gdyby udało się 7 -8.
        • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 25.10.12, 09:18
          haj bardzo przezpraszam ze tak długo. szłam długim protokołem, czyli 21 dni antyki, potem gonapeptyl, potem dodano menopur na zakladke z gonapeptylem, na koncu pregnyl i pobranie, wszystko trwało około 6 tygodni. wczoraj zabrałam nasze maluchy!!! trzymajcioe kciuki
          • alicja.77 Re: icsi pażdziernik 25.10.12, 22:21
            Adormidera,
            Ja jestem u tej samej lekarki co Tysmile U mnie AMH 0,3 i wyszlo 8 komorek a tego 5 blastocyst clasy bb. W sumie podejscie ICSI zakonczylo sie pomyslnie ale teraz jestem w ciazy zagrozonej, takze martwie sie,ze nic z tegosad
            Zycze sukcesow z testowaniem
            Alicja
          • any-time Re: icsi pażdziernik 25.10.12, 22:52
            Dzięki za odpowiedź. To w sumie protokół i leki takie same jak u mnie, ja jeszcze oprócz menopuru i gonapeptylu dodatkowo brałam gonal f, no i wyszło kiepsko sad
            Życzę dużo szczęścia i trzymam kciuki za pozytywną betę smile
            • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 26.10.12, 08:05
              alicja77 musi być dobrze i nie wolnio inaczej ci myśleć!!!!! musiiiii!!!! który to tydzien?
              any time a jakie dawki miałaś? monopuru? wiesz menopur to właściwie prawie to samo co gonal, wiec nie wiem jak u ciebie łączyli, chyba ze któregoś dnia miałaś np gonal zamiast menopur?
              • alicja.77 Re: icsi pażdziernik 26.10.12, 11:40
                Czesc Adormiderkosmile
                U mnie dzisiaj rowno 7 tydzien a wczoraj zarodeczek mial tylko 2,8 mmsad Juz wczesniej pisalam, ze w pon byl dluzszy i mierzyl 3,5. Moj maz mowi, ze moze mu zimno bylo i sie skurczylwink
                Nastepna wizyta w srode.
                No, Adormiderko teraz czaruj ten swoj brzuszek zeby sie wszystko powiodlosmile
                Alicja
                • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 26.10.12, 18:15
                  nooo bo zima przyszła i fasolka nóżki podkurczyła! co by jej cieplej było smile, czekam na wieści następne, beta rośnie wiec jest ok!!! i serduszko to już dużo! trzym sie
              • any-time Re: icsi pażdziernik 26.10.12, 20:46
                20 dni brałam pigułki antykoncepcyjne, od 21 dc przez 15 dni gonapeptyl 1 ampułka (chyba 0,1 mg), od 16 dnia właściwa stymulacja i wyglądało to tak: 1- 7 dzień: gonapeptyl 3/4 ampułki, gonal f 112 jednostek i 1 ampułka menopuru (75 j), 8-9 dz. gonapeptyl 3/4 ampułki, gonal f 25 j, menopur 2 ampułki (150j) i 9 dnia wieczorem choragon na pęknięcie
    • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 01.11.12, 15:21
      nie wierze..............beta 50 8dp5dt. :-}
      • alicja.77 Re: icsi pażdziernik 01.11.12, 17:06
        Adormiderko,
        Twoja beta to 50....!!! To dzisiaj zamiast swieczek trzeba znalezc firewerkismile
        Chyba dobrze zrozumialam???
        Pozdrawiam
        Alicja
        xx
        • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 01.11.12, 18:12
          tak! dobrze zrozumiałas!!! 7 dni po transferze i piękne PIĘĆDZIESIĄT!!!!!!
          • any-time Re: icsi pażdziernik 01.11.12, 20:26
            Gratulacje smile)
            • alicja.77 Re: icsi pażdziernik 01.11.12, 20:55
              Adormidera...GRATULACJE!!!
              Super wiadomosc na otwarcie nowego miesiacasmile
              Moj skarb ostatnio sporo podrosl i juz mierzy 9.7mm. Serduszko mu rowniez bije jak dzwonek. Jutro 8tcsmile Modle sie zeby dobrze sie rozwijal.
              Tobie rowniez tego zyczesmile
              Alicja
              xx
              • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 01.11.12, 21:27
                mowilam ci wtedy ze miał nóżki podkurczone to wierzyć nie chciałaś smile
              • frankowazona Re: icsi pażdziernik 01.11.12, 22:15
                A widzisz jaki już duży smile Zobaczysz, będzie pięknie...
      • frankowazona Re: icsi pażdziernik 01.11.12, 22:12
        Wspaniały wynik. Teraz kciuki za przyrost smile
        • alicja.77 Re: icsi pażdziernik 02.11.12, 09:33
          Frankowazonko i Adormiderko - ale Wy jestescie mile...teraz to tylko czekac na serduszka Waszych maluszkowsmile
          Czarnulko...jestesmy z Toba, nie trac wiary, jeszcze wszystko przed Toba!!!
          Maz mojej kolezanki, ktora starala sie 4 lata o dziecko tak jej mowil ' Zawsze mysl ,ze za chwile moze zdarzyc sie cos cudownego' - to taka sentencja z angielskiego i sie udalo...dzsiaj jest w 12tc. Tobie tez sie udasmile
          Pozdrawiam
          Alicja xx

• agaolsz77 Re: icsi pażdziernik 08.11.12, 00:01
          Ja miałam punkcje 30.10,transfer 02.11.wszystkie 9 sie zapłodniło,niestety do mrozenia nie przetrwał zaden,własnie dzis dostałam ta informacje.Juz zaczynam panikowac.dzis zrobiłam po 5 dniach test z apteki,wyszedł negatywny.to nasze pierwsze podejscie,jestem zupełnie zielona w tych sprawach.Czy test z apteki,pokrywa sie z betą,jak miałyscie.

Zielona222
          • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 08.11.12, 19:14
            na sto procent nie!!!!!, jesli juz tak bardzo sie niepokoisz to idz na bete z krwi, p.s jesli to byl swieży transfer blastocysty!
          • frankowazona Re: icsi pażdziernik 08.11.12, 22:00
            Test sikany i to 5 dni po transferze to dużo za wcześnie. Pewnie jeszcze nie było implantacji. Zrób betę najwcześniej 10 dpt. W miarę pewny wynik z sikańca to 14 dpt można być, wcześniej tylko dla rozrywki można robić.
            Ja robiłam 9 dpt i wyszła bardzo blada II kreska a betę miałam wtedy juz ok 100. A na innym forum dziewczynie wyszedł test negatywny w 14 dpt. Jak nie dostała okresu 12 dni po odstawieniu leków na zrobiła test z krwi i wyszło że jest w ciąży.
            Stąd wniosek - sikaniec informacyjnie robimy, a pewny wynik to tylko beta
    • adormidera1 Re: icsi pażdziernik 20.11.12, 16:07
      widziałam bijące serduszko swojego szczescia!!! 6w1d!!!!!!!!!!!! trudno to opisać. pozdrowki, fluuuuidkiiii, kciukasy!!!!
    • katiko Zeby zakonczyc watek pozytywnie 23.11.12, 11:49
      Pobranie komorek 10.26.12
      Transfer 10.31.12
      BhCG 11.12.12 - 951
      BhCG 11.19.12 - 10985
      USG 11.23.12 - 2 woreczki, kazdy z kuleczka....
      Jak wszystko pojdzie dobrze tym razem to bede miala w lipcu blizniaki dwujajowe smile
      • eva-braun łał! gratuluję! 23.11.12, 23:07
        Katiko, my chyba już na niejednym wątku miesięcznym się spotkałyśmy? Ty też chyba sporo podejść już zaliczyłaś? Trzymam kciuki za Twoją spokojną ciążę smile
        • katiko Re: łał! gratuluję! 25.11.12, 20:39
          Czesc Eva,
          Pare miesiecy temu mialam pierwsze IVF, zakonczone ciaza i poronieniem. Zero mrozaczkow.
          W pazdzierniku drugie IVF - jak na razie ciaza blizniacza dwujajowa. Zero morzaczkow.
          Mam nadzieje, ze tym razem wszystko pojdzie dobrze.

Pozdrawiam! smile
          • trzcinka79 Zakonczenie watku optymistycznie:) 31.01.13, 22:12
            To ja tez sie dopisze, moze da to nadzieje kazdemu , kto ma opory przed ivf. To bylo moje pierwsze podejscie ( klinika u uk bo tu mieszkam). Pobrano 10 komorek, 8 sie zaplodnilo, 1 podrosla do balstocysty i ja dostalismy. Jestem w 17 tyg i w lipcu czekamy na bobasa. Na 6 dobe okazalo sie ze jeszcze jedna kom podrosla i nadaje sie do zamrozenia.Ciaza totalnie bez problemow ( oprocz notorycznego zmeczenia i mdlosci , ktore dopiero co mijaja) ale dziecko rozawija sie ok, nie mam plamien i caly czas pracyje w pelnnym wymiarze godzin. Tak bylo rowniez w trakcie leczenia tylko jeden dzien wolnego na pobranie komorek.Zycze powoadenia i trzymam kciuki za jak najwieksza ilosc zdrowych dzieciatek.
            • frankowazona Re: Zakonczenie watku optymistycznie:) 01.02.13, 09:54
              wielkie wielkie gratulacje smile Niech dzidziuś szybko i bezproblemowo rośnie.
              Mnie też w październiku się udało - teraz jestem w 18 tyg ciąży. Początki były trudne, plamienia, krwawienie, skurcze, zagrożenie poronieniem - właściwie nie miałam swojego progesteronu. Niestety leżenie od 6 tc. No ale najgorsze już chyba za nami, teraz jest dużo lepiej, mogę już chodzić, choć dalej jestem na l4 i pewnie już tak zostanie. Najmilsze jest to, że już czuję ruchy dzidziusia. Jestem taka szczęśliwa, wreszcie myślę, że mogę zacząć cieszyć się ciążą.
      • kotki_trzy Re: Zeby zakonczyc watek pozytywnie 01.02.13, 08:53
        Katiko, gdzież mi umknęło, że Wam się udało smile gratuluję z całego serca, zresztą wszystkim Wam dziewczyny, ja nie zdążyłam się dopisać do waszego wątku, kiedy nam się nie udało, bardzo chciałam od razu drugiego podejścia tym bardziej, że zamroziliśmy 8 oocytów, ale lekarz kazał się wstrzymać, gdyż jak stwierdził miesiąc po pierwszym praktycznie nigdy się nie udaje. Nawet się ucieszyłam, bo w przeciągu tego miesiąca miałam różne zawirowania i plany odłożyłam na co najmniej rok; jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy okazało się że jestem w ciąży nie macie pojęcia, tak duże, że wstyd pisać jak to przeżywałam, nawet nie byłam w stanie tutaj do Was napisać, no ale zrzućmy to na hormony smile Jej mam nadzieję, wielką nadzieję, że będzie dobrze u nas wszystkich. I tym dziewczynom, które czytają wpisy takie jak mój i myślą, że to niemożliwe, życzę z serca takich niespodzianek i wiary, że się uda, bo jej najszybciej zaczyna brakować. Pozdrawiam serdecznie
        • frankowazona Re: Zeby zakonczyc watek pozytywnie 01.02.13, 09:56
          Piękna i optymistyczna historia smile Bardzo się cieszę że się wam udało i to naturalnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka