Dodaj do ulubionych

Arginina/L-arginina

19.09.12, 13:52
Cześć,

Czy słyszeliście, aby arginina/l-arginina pomagała przy leczeniu niepłodności? Jedne badania zdają się potwierdzać, a inne zaprzeczać dobremy wpływowi tej sybstancji przy leczeniu niepłodności. Czy ktoś z Was zażywał argininę?

Pozdro
Obserwuj wątek
    • lamia39 Re: Arginina/L-arginina 19.09.12, 14:51
      moj maz zazywaL-A m. in.:
      forum.gazeta.pl/forum/w,191,132458486,138884575,Re_Puregon_a_szanse_na_ciaze.html?wv.x=2
    • 3trzydziestka Re: Arginina/L-arginina 19.09.12, 19:10
      witam, sama nie zażywałam, ale znalazłam w necie wypowiedź lekarza, ze z badań przeprowadzonych w USA wynika, że l-arginina dziala pozytywnie na przyrost endometrium, gdy jest za cienkie. jednocześnie ten gin radził, by nie przyjmować tego bez konsultacji z lekarzem, bo to był etap badań (ro k2010), pewnie teraz już wszystko jest jasne. mam nadzieję, że troche pomogłam.
      • karolgd Re: Arginina/L-arginina 21.09.12, 12:01
        Dziwne, że należy to konsultować, ale być może należ do tego coś jeszcze dobrać. No właśnie badania są różne i ciężko doszukać się w nich wspólnego mianownika...
        • 3trzydziestka Re: Arginina/L-arginina 21.09.12, 18:12
          dziś natknęłam się na artykuł naukowy na temat l-argininy. był on bardzo obszerny, więc nie będę go tu streszczać, ale w efekcie wskazywał na większe szkody niż pożytek. Autor krok po kroku analizował obietnice producentów tego środka i uwierz mi, że to tylko slogany reklamowe. Ten aminokwas znajduje się w białku i w takiej postaci należy go przyswajać (jogurty, chude mięso itd.)szkoda, bo ja też wpisałam ją sobie na moją listę i mialam zapytać lekarza, bo mam problem z cienkim endo, ale już sobie daruje.
          • lamia39 Re: Arginina/L-arginina 22.09.12, 11:03
            dooktor.pl/artykuly-medyczne/informacje/l-arginina.html
            Jak ze wszystkim, ma swoje plusy i minusy.
            Tu jest ciekawie i w miare zwięźle opisane co jeśli jak jej za dużo.
            Ja akurat po suplementach miałam endo bardzo ładne i nie wiem jaki wpływ miala L-A ale na pewno czułam sie b.dobrze po dodatkowej porcji wit i miner.
            • karolgd Re: Arginina/L-arginina 26.09.12, 10:37
              Więc teoretycznie nic się złego nie stanie, jak zacznie się ją przyjmować. badania - jak pisałem powyżej - wysuwają różne wnioski. Lepiej zainwestować w coś innego?
              • lamia39 Re: Arginina/L-arginina 26.09.12, 15:00
                Teoretycznie nie. Ja mam L-A w swoim suplemencie dawka 500 i zyjé. smile

Co masz na mysli, cos innego niz L-A czy o podobnym dzialaniu?
                Jest cos takiego jak kwas liponowy, silnie dziala przeciw wolnym rodnikom, które niszcza m.in. plemniki.
                • karolgd Re: Arginina/L-arginina 04.10.12, 13:10
                  Niekoniecznie chodzi mi o coś o podobnym działaniu. Raczej o inny środek, który nawet przy dopłacie wychodzi korzystniej. Problem w tym, że takich preparatów nie znam. Są jakieś dostępne w aptece od ręki? Czy muszę iść do mojego androloga i poprosić o "przepisanie" czegoś?
    • koralik00 Re: Arginina/L-arginina 09.10.12, 03:19
      Slyszalam ze Arginina jest polecana dla mezczyzn na lepsza jakosc spermy, dla kobiet na wzmozenie libido
      • karolgd Re: Arginina/L-arginina 11.10.12, 14:48
        Tak, ale badania zdają się jednocześnie potwierdzać i zaprzeczać tą tezę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka