Dodaj do ulubionych

fundacja cud invitro

03.10.12, 13:32

hej dziewczyny czy mozecie sie wypowiedziec na ten temat od 01 pazdziernika rozpoczal sie "nabor" na dofinansowanie na invitro , ale poczytalam tam i nie do konca rozumiem o nco tam chodzi , zglosilo sie juz ponad 300 par , wiec to chyba intetesujace , nie moglam sie dodzwonic na tel i nic nie rozumiem , trzeba sie zarejestrowac (zrobilam to) wypelnic profil i formularz wybrac klinike i co dalej ? poczytalam i tam jest napisane w regulaminie ze daja 3000 tys zl (a przeciez invitro to koszt ponad 12tys) i ze sami wybiora dla nas klinike , a w innym miejscu byla mozliwosc wyboru kliniki . zanim przesle im jakies wyniki badan to chcialbym wiedziec czy to nie jest jakas sciemasmile co o tym sadzicie?
podaje link:

cudinvitro.pl/
Obserwuj wątek
    • dagmara-k Re: fundacja cud invitro 03.10.12, 22:03
      ja tam widze 6 tys, ale moze nidokladnie czytam, bo juz jestem zmeczona dzis. a kliniki takie sobie... no moze jeszcze lodzka gameta...

• bridget85 Re: fundacja cud invitro 05.10.12, 11:35
      naprawde nikogo nie interesuje taka forma dofinansowania? ja juz sie kontaktowalam daja kazdej parze 3 tys zl i dzis zamierzam tam sie zapisac gdyz planuje inv w jednej z ich klinik a te chociaz 3 tys zawsze cos .
      • bridget85 Re: fundacja cud invitro 05.10.12, 11:36
        chcialam aby ktos sie wypowiedzial na ten temat jesli ktos cos wiecej wie , bo ja genaeralnie nie wierze w takie cuda ale sprobowac nie zaszkodzi
        • kolitka Re: fundacja cud invitro 05.10.12, 20:02
          weszłam z ciekawości, jakaś mała niezbyt znana klinika, a z tego co pisza dziewczyny na Bocianie to nie mają za dużo sukcesów. Taniej raczej nie równa się lepiej.
    • any-time Re: fundacja cud invitro 05.10.12, 22:16
      Wg. mnie dziwnie to jakoś wygląda - w zakładce projekty jest napisane, że dofinansowanie wynosi 3 tyś i program będzie prowadzony tylko w klinice w Katowicach. Natomiast w regulaminie jest info o dofinansowaniu 6 tyś. i możliwości realizacji w klinikach partnerskich podanych na stronie....
      Dodatkowo trzeba im wysłać aktualne roczne rozliczenie podatkowe... a po co? Kwalifikują wg. statusu materialnego, czy jak - bo o tym nigdzie nie piszą, jeśli nie to po jaki gwint PIT?
      Wg nich ośrodek w Katowicach, w którym mają realizować program "został wybrany ze względu na świetną kadrę i oferowane najnowocześniejsze techniki zapłodnienia pozaustrojowego", to w takim razie czemu klinik partnerskich jest tak mało i nie ma wśród nich tych które mają wg. mnie lepszą renomę (co najmniej tak samo, jak nie lepsza kadrę i techniki). Jeśli dofinansowują jakąś określona kwotę (sama nie wiem 3 czy 6 tyś), a nie określony udział w całych kosztach, to dlaczego nie można sobie wybrać samodzielnie kliniki? Przecież resztę kosztów i tak będzie musiał pokryć pacjent, to co ich to obchodzi czy dopłacisz ze swoich pieniedzy 9 tyś w klinice A, czy 12 tyś w klinice B? Wg. mnie ma to na celu napędzenie klientów tym kilku wymienionym klinikom.... In vitro to bardzo intratny interes
      • bridget85 Re: fundacja cud invitro 07.10.12, 11:20
        no wlasnie tez zauwazylam ze to dziwne wszystko napisalam do nich i odpowiedzieli ze 3 tys , akurat tak sie sklada ze ja sie wybieram teraz po okresie do jednej z tych klinik tzn gynecentrum w katowicach , tak ze sprobuje zdobyc te 3tys chociaz to kropla w morzu , wyslalam do nich ten formularz i czekam na odp co dalej jak sie okaze ze jakies dziwne zasady tam panuja i niewaiadomo co trzeba okazywac to podziekuje, 3 tys to przeciez kropla w morzu wydatkow zwiazanych z zabiegiem. dam znac jak otzrymam odpowiedz , dziwi mnie ze juz ponad 350 osob tam sie zapisalo pozdrawiam
        • aurita Re: fundacja cud invitro 09.10.12, 08:46
          wydaje mi sie ze to akcja marketingowa tej kliniki: daja 3 tys. upustu dzieki czemu maja zapewniony nabor pacjentow. Klinika nie jest z najwyzszej polki i jakos sobie musi radzic. Pani Prezes fundacji "cud in vitro", Anna Stankiewicz, jest jednoczesnie rzeczniczka Gyncentrum (katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12210531,In_vitro_z_bliska__katowiccy_lekarze_nie_traca_czasu.html)

3 tys to zawsze cos ale nalezy sie zastanowic czy wybor kliniki jest trafny.
          • zosia9 Re: fundacja cud invitro 10.10.12, 20:00
            Dziewczyny na spokojnie patrząc to nie zawracajcie sobie tym głowy. Ja miałam z nimi dyskusje na temat prowadzenia tego typu działalności ( ogłosiły konkurs na dofinansowanie leczenia, czyli kto zatańczy i zaśpiewa ten wygra leczenie za darmo). Dla mnie proponowanie tego typu rozwiązań jest niemoralne bo mówimy o chorobie a nie wycieczce na Hawaje.
            Leczenie to poważna decyzja i kosztowna, mająca wpływ na cały organizm. Rozumiem że te 3 tysiące kuszą, ale czy warto ryzykować zdrowie, szanse, rozczarowania, dojazdy za 3 tyś.?
            Lepiej wybrać sprawdzoną klinikę w okolicy. A o chorobie mówić głośno, bo tylko nas głos może doprowadzić do normalności czyli refundowaniu leczenia.
    • rokitka00 Re: fundacja cud invitro 14.10.12, 18:24
      Ja przekartkowałam regulamin i wyczytałam w nim, że refundują 6000 zł, ale przy zakwalifikowaniu para musi wnieść wkład własny minimum 1000 zł. Ponad to do wyboru są kliniki współpracujące z tą fundacją (mi pasuję bo się leczę w łódzkiej gamecie). Poza tym żeby zostać zakwalifikowanym trzeba mieć dokument od lekarza potwierdzający coś w rodzaju skierowania na INF, no i właśnie PIT - jest to dla mnie bardzo zrozumiałe, bo dla mnie 15 tys to baardzo dużo, a są ludzie dla których to nie jest problem i są w stanie taką kwotę uzbierać w parę miesięcy. Dlatego w pełni rozumiem i popieram tę formę kwalifikacji.

Do autorki wątku o merionalu:
      po pierwsze nikt na własną rękę nie kupi żadnego, a tym bardziej tak drogiego leku - to że tobie pomógł, nie znaczy że i innym pomoże - swoją drogą, jaki to gin że kazał ci kupić aż 45 ampułek?

po drugie sprzedaż leków na forum jest zabronione i dziwie się że jeszcze moderator tego nie wyłapał

• any-time Re: fundacja cud invitro 14.10.12, 19:29
        No widzisz rokitka, właśnie podawane przez nich informacje są niespójne. W regulaminie jest coś innego niż w zakładce opisującej jak to działa. Ktoś tu już wyżej pisał, że kontaktował się z nimi i "refundują" jednak 3 a nie 6 tyś. Ponadto, ja nie mam nic do przedstawianie PIT'u ale przy jasno sprecyzowanych zasadach, ale tu nigdzie nie ma ani słowa, że poziom dochodów jest warunkiem który wpływa na wybór pary do refundacji, w innej sytuacji jest do dla mnie niezrozumiałe, a nawet uważam że jest to wręcz nadużyciem... W dalszym ciągu uważam, że to ściema i nie ma nic wspólnego z refundacją i uczciwie działająca fundacją, jest sprytną (i wg. mnie nieuczciwą) akcją marketingową klinik.
        • bridget85 Re: fundacja cud invitro 14.10.12, 19:39
          sama nie wiem co mam myslec odpisano mi ze jestem zakwalifikowana i mam sie umowic na wizyte (czekam na odpowiedzni dzien cyklu), dla mnie akurat nie jest to zaden chwyt gdzy z wlasnej woli wybralam ta klinike czy odejma te 3 tys to sie okaze po 1 wizycie (ale nie wiem kiedy to bedzie za ok 1,5 tyg mysle)wtenczas dam znac , taak szczerze to az tak mi nie zalezy na tej refundacji to tak przy okazji ....
          mialam zamiar skorzystac z programu 2+1 , zobacze co mi sie bardziej bedzie "oplacalo" 2+1 czy pojedyncza proba z ta refundacja , gdziestam wyczytalam ze "promocje te sie nie lacza"
          kilinka gynecentrum wcale nie jest gorsza od innych jak ktos wyzej napisal ,ma bardzo dobre wyniki tylko ze malo opini w necie ale jak sie dobrze poszuka to opinie ma bardzo dobre .
          tak ze reasumujac dam znac jak to wygladalo po wizycie (kwestia refundacji) , mi nic nie kazano przedstawiac , pitow i tp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka