Dodaj do ulubionych

Gyncentrum czy Provita

07.11.12, 19:29
podjęliśmy decyzję, zaczynamy leczenie w klinice. Proszę o opinie o Provicie i Gyncentrum , piszcie do jakich lekarzy chodzicie. Z góry dzięki.... trzeba walczyć !!!
Obserwuj wątek
    • wargusia1 Re: Gyncentrum czy Provita 07.11.12, 22:59
      polecam plast-med na Witosasmile super lekarz dr. Nowak
    • gazetomanka Re: Gyncentrum czy Provita 08.11.12, 14:00
      Rekomenduje Gyncentrum dr Mercik lub dr Czerwińska, oboje są świetni. Zresztą fundacja Cud In Vitro robiąca teraz dofinansowanie in vitro, wybrała do tego właśnie tą klinikę. To o czymś świadczy.
      • z_meetropolii Re: Gyncentrum czy Provita 08.11.12, 14:12
        Proszę o informację czy leczyłaś się tam, jak dlugo ..no i z jakim skutkiem. A tak z innej beczki to w którym dniu cyklu najlepiej umówieć się na pierwszą wizytę.
        • gazetomanka Re: Gyncentrum czy Provita 08.11.12, 14:33
          Na pierwszą wizytę dzień nie ma znaczenia tylko abyś nie była w trakcie okresu, co w sumie logicznebig_grin Skutek leczenia jest taki, że u mnie akurat są niedrożne obustronnie jajowody, więc i tak zostaje mi in vitro. Będę miała IMSI. Za to hormony mam już idealne. Zarówno dr Mercik i dr Czerwińska są oprócz ginekologami, też endokrynologami.
          • lamia39 Re: Gyncentrum czy Provita 08.11.12, 14:45
            dodalabym jeszcze ze warto miec w reku badania hormonow,choc mozesz zaczekac az ci lek zleci i zrobic wszystko wg norm kliniki ktora wybierzesz:
            AMH
            FSH
            LH
            Prolaktyna,
            Estradiol
            progesteron
            TSH

dr Mercik bardzo konkretny lekarz i to mialam zlecone przez niego wlasnie na 1szej wizycie.
            oprocz tego bylam w polowie cyklu i widzial jak owu przebiega.
            • gazetomanka Re: Gyncentrum czy Provita 08.11.12, 15:00
              zawsze możesz też pójść tu i tu (o ile chcesz płacić 2 razy za wizytę) i po prostu zobaczyc gdzie bardziej Ci się spodoba. Jak masz czas odwiedź obie kliniki i już. najważniejsze aby się udało.
      • kolitka Re: Gyncentrum czy Provita 08.11.12, 14:45
        Co do rekomendacji to sprawa jest prosta, prezeska fundacji, jest (może była) rzecznikiem Gyncentrum. Ja nie znam tej kliniki, ale jesli klinika nie raportuje swoich danych to nie jest wiarygodna.
    • jeza_bell Re: Gyncentrum czy Provita 08.11.12, 17:18
      Polecam Angeliusa/ Provitę.
      Rewelacyjny zespół lekarski- dr Biernat, dr Tomanek, dr Ogrodnik smile, dobry sprzęt i cała masa udanych procedur na koncie.
      • z_meetropolii Re: Gyncentrum czy Provita 09.11.12, 08:26
        z opinii ,które przeczytałam w necie wynika ze Provita jeszcze pare lat temu była bardzo dobrą i cenioną kliniką ( znam osobę która leczyła się tam 4 lata temu) teraz podobno mają duże cisnienie na kase i jedyne rozwiazanie które w wiekszosci przypadków widzą to in-vitro. Broń Boże nie neguję in-vitro , uważam je za dobrodziejstwo naszych czasów..bynajmniej przed decyzją o nim chciałabym zostać gruntownie przebadana
        • gazetomanka Re: Gyncentrum czy Provita 09.11.12, 09:05
          A byłaś już w którejś z tych klinik?
          • z_meetropolii Re: Gyncentrum czy Provita 09.11.12, 09:33
            dopiero się wybieramy do kliniki,w przyszłym miesiącu i szukam informacji i opinii
            • gazetomanka Re: Gyncentrum czy Provita 09.11.12, 09:42
              w GynC masz darmowe "mini" konsultacje. na stronie kliniki tam po prawej stronie jest takie okienko z informacją. Nie wklejam linka bo w sumie nie wiem czy wolnosmile umawiasz się, rozmawiasz, wyrabiasz sobie zdanie. To powinno pomóc w podjęciu decyzji. Jeśli da się wybrać lekarza to tak jak pisałam polecałabym Mercika lub Czerwińską.
    • aureliaabb Re: Gyncentrum czy Provita 09.11.12, 09:59
      Ja z mężem "leczę się" w Provicie od ok. 4 lat, z żadnym skutkiem. Pierwszy rok tak sobie troszkę olewaliśmy, jednak kolejne 3 lata to były "mocne" starania. Suma sumarum jestem po 3 nieudanych IUI, jednym nieudanym kompletnie IMSI (na którym dopiero się "zorientowali", że iui nie miały prawa się udać), teraz podchodzę ostatni raz do kolejnego IMSI. Jeśli nie daj Boże się nie uda, zmieniamy klinikę najprawdopodobniej na Bociana (bo w porównaniu do Gyncentrum maj już swoje wyniki, a nie chcemy z mężem znowu eksperymentować). Jeśli masz jakieś pytania co do Provity, to pytaj, chętnie Ci odpowiem, bo po tylu latach co nieco wiem.
      • z_meetropolii Re: Gyncentrum czy Provita 09.11.12, 11:52
        zależy nam przedewszystkim aby poznać dokładną przyczyne naszej niepłodności. narazie po dwóch latach leczenia wiemy,że maż ma nasienie z parametrami w dolnej granicy normy, ja mam cykle bezowulacyjne ( ale reaguję na stymulację) podwyższona prolaktynę ,pozostałe hormony w normie, i miałam posklejany jajowód. Trochę to za mało na 2 lata leczenia, wiec chcemy poznać dokladną przyczynę? Tak jak już wcześniej pisałam chciałabym spróbować od inseminacji
        • gazetomanka Re: Gyncentrum czy Provita 09.11.12, 12:15
          jeden jajowód czy dwa? jeśli jajowody były niedrożne to nawet ich udrożnienie nie pomaga, lekarze to tylko wmawiają, a mało który szczerze powie ile ciąż w swoim życiu widział po udrożnieniu jajowodów. nie wiem czy mają jeszcze w GynC tę akcję, ale mieli badania nasienia za free na hasło Promen.
          • z_meetropolii Re: Gyncentrum czy Provita 09.11.12, 13:06
            tak jak pisałam na HCG wyszło ,ze jeden był troche posklejany. Taką interpretacje usłyszałam od lekarza.Nie niedrożny całkowicie.
            • z_meetropolii Re: Gyncentrum czy Provita 12.11.12, 21:52
              decyzja padła na Gyncentrum, doktor Mercik. Mój lekarz ma mi przygotować historię choroby i na początku grudnia uderzamy. Proszę o informację czy badania hormonalne które zostaną mi zlecone podczas pierwszej wizyty muszę wykonywać w Gyncentrum czy mogę w innym laboratorium na miejscu
              • amika3 Re: Gyncentrum czy Provita 13.11.12, 13:46
                ja wybrałabym Provitę smile siedzę na tym forum cholerny 4 rok (wolałabym krócej smile i mam okazję porównać wypowiedzi dziewczyn z różnych klinik... Jestem w Provicie pacjentką już trzy lata
                • gazetomanka Re: Gyncentrum czy Provita 13.11.12, 13:49
                  3 lata to długo i z jakim efektem? Bo tak chodzić w nieskończoność gdzieś to też bez sensu, 3 lata bez efektu to szmat czasu.
              • lamia39 Re: Gyncentrum czy Provita 13.11.12, 14:16
                jesli badacie nasienie to wg norm kliniki którá wybraliscie
                a hormony mozna miec na podorédziu smile
                ale czemu nie wykonac w tej klinice przed wizytá, zadzwon zapytaj, porównaj ceny.
                • z_meetropolii Re: Gyncentrum czy Provita 13.11.12, 15:22
                  badania hormonów wykonuje sie w określonych dniach cyklu, estradiol np 3dc wtedy mam jeszcze okres więc na wizytę się nei umówię. a jechać 70 km na badanie ,które mogę zrobić na miejscu w swoim mieście jakoś mi sie nei chce
                  • z_meetropolii Re: Gyncentrum czy Provita 13.11.12, 15:23
                    badanie nasienia zrobimy w klinice ( mąż robił już prywatnie dwa razy) ale to po pierwszej wizycie
                  • lamia39 Re: Gyncentrum czy Provita 13.11.12, 17:04
                    a jechać 70 km na badanie ,k
                    > tóre mogę zrobić na miejscu w swoim mieście jakoś mi sie nei chce
              • jeza_bell To bardzo szlachetne 13.11.12, 16:07
                Gyncentrum to klinika z zerowym stażem w PL, więc lekarze tam pracujący nie mają w związku z tym doświadczenia.
                Ale jak chcesz być kolejnym przypadkiem, dzięki któremu się ktoś pouczy, bardzo to wspaniałomyślne z Twojej strony.
                Powodzenia.
                • jeza_bell Chyba, że 13.11.12, 16:09
                  ... post powstał na użytek reklamowy w/w kliniki i wszystko jasne wink
                  • mirtillo1983 Re: Chyba, że 13.11.12, 17:27
                    ja polecam Provitę - dr Grettka lub dr Mańka.
                    Przez cały czas leczenia/badań/zabiegów miałam do czynienia z różnymi lekarzami i żaden mnie nie zawiódł. Nie czułam też że lecą na kasę bo płaciłam różnie...wizyty też różne jak trzeba było 40 min to 40 min siedziałam jak 10 min to 10 smile nigdy nikt nie badał mnie w pośpiechu...
                    Poza tym dr Grettkę uważam za dobrego specjalistę.
                    Nie udało się IMSI mieliśmy podchodzić do następnego, ale udało się naturalnie...ale nie twierdzę, że leczenie było bezużyteczne...wszystko ma jakiś sens...
                    • amika3 Re: Chyba, że 13.11.12, 20:56
                      dlaczego 3 lata? bo się nie śpieszyłam z kolejnymi krokami, prawie 11 lat temu urodziłam naturalnie i myślałam że znowu się uda... nic bardziej mylnego. Dopiero przy decyzji o ivf zrobilam AMH i ... nie wiedziałam że może byc tak niskie sad potem prawie roczna walka z komórkami...(inny wątek ) i tak paskudnie zeszło tyle latsad
                      • mooonia82 Gyncentrum jednak jest dużo lepszą kliniką 13.11.12, 21:56
                        ja polecam dr Mercika, jednak po leczeniu w provicie i gyncentrum, naprawdę mogę polecić gyncentrum
                        • z_meetropolii Re: Gyncentrum jednak jest dużo lepszą kliniką 14.11.12, 07:47
                          mogę prosić o podanie powodów przez które zdecydowałaś się na zmianę kliniki ? ja się waham ,choć chyba zdecyduję się na Gyncentrum. Może jako klinika z krótszym stażem w PL będzie lekarzom bardziej zależeć na pacjentach i leczeniu. Życie zweryfikuję i za jakiś czas będę samam mogła podzielić sie swoją własną opinią.
                          • jeza_bell Re: Gyncentrum jednak jest dużo lepszą kliniką 14.11.12, 10:44
                            z_meetropolii napisała:

Może jako klinika z króts
                            > zym stażem w PL będzie lekarzom bardziej zależeć na pacjentach i leczeniu

Cóż z tego, że komuś "zależy" jak brak doświadczenia.
                            Ani uśmiech, ani piękne wnętrze nie nadrobią braków w fachowości.
                            Jeżeli Gyncentrum to w Ostrawie- tam masz szanse na jedno i drugie.
                            • mooonia82 Re: Gyncentrum jednak jest dużo lepszą kliniką 14.11.12, 19:15
                              Ja nie wiem o czym piszesz, tak jak już pisałam i leczyłam sie w obu klinikach i nie sądzę żeby lekarze z Gyn byli mniej kompetentni, każdy musi wybrać sam, ale to chyba zależy od lekarza mnie prowadzi dr Mercik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka