Dodaj do ulubionych

IUI listopadowe

28.11.12, 15:26
Kto ze mną? smile
Obserwuj wątek
    • serena75 Re: IUI listopadowe 28.11.12, 16:18
      Czesc Njut,

Zglaszam sie! smile W poniedzialek, 19.11 mialam zastrzyk z Choragonu, a we wtorek i srode, 20-21.11, inseminacje (podwojna). Teraz jestem w tej okropnej fazie oczekiwania, staram sie nie zwracac uwagi na sygnaly plynace z mojego ciala - latwo nie jest, ale swiadomie sie nie nakrecam, ostatnie niepowodzenia jednak mnie podlamaly... Testowac bede w okolicach 4-6.12. Chociaz, prawde mowiac, kupilam dzisiaj pare testow, zeby sprawdzac, kiedy Choragon zacznie znikac z mojego organizmu.
      U mnie dzisiaj 8dpo/dpiui, a u Ciebie? Kiedy testujesz? smile

Zycze powodzenia - Tobie i sobie... wink
      • njut Re: IUI listopadowe 30.11.12, 09:16
        serenko ja miałam IUI wczoraj rano. Było to nasze 2-gie podejście. Dziś temp lekko się wzbiła więc testowanie wypada 14 grudnia. Inseminacja była na naturalnym cyklu, bo mąż ma dobre nasienie a ja nie mam problemów w owulacją, trochę słaba jest u mnie faza lutealna ale wyniki mam ok. Planowaliśmy IUI przed pęknięciem pęcherzyka ale mimo monitringów co 12 h jednak wyszło po smile
        A co było u Was powodem skierownaia na IUI?
        • serena75 Re: IUI listopadowe 30.11.12, 12:27
          Cześć Njut, u nas podobnie, tzn. właściwie nie zdiagnozowano konkretnej przyczyny tej niemożności zajścia w ciążę. Ja obstawiam po prostu wiek: ja - 37 lat, mój M - 43. Oboje piękni i młodzi (przynajmniej w lustrze i w wynikach badań tak wychodzi wink). Inseminacją chcieliśmy sobie po prostu zwiększyć szansę.
          Jak widać, moje "książkowe owulacje" nie wystarczają, więc mam wątpliwości co do jakości moich komórek jajowych. Ale to będziemy mogli sprawdzić tylko jeśli przystąpimy do in vitro, które planujemy na styczeń, jeśli nasza ostatnia IUI nie powiedzie się.
          Dzisiaj jest 10 dzień po inseminacji, rano zrobiłam test-sikańca i wyszła jedna kreska - znaczy się, Choragonu już we mnie nie ma. Zgryźliwie stwierdziłąm, że nawet po dwóch ampułkach Choragonu nie potrafię zrobić dwóch kresek (podobno po takiej dawce HCG krąży po organiźmie ok. 14 dni). Eh.
          Myślę, że jutro też będę testować i tak aż do skutku - z jednej strony mam nadzieję na zobaczenie w ciągu 2-4 dni dwóch kresek, z drugiej - w najgorszym przypadku oswoję się z tą jedną kreską... W poniedziałek pojadę na betę z krwi, wtedy wszystko będzie już jasne na 100%. wink

Trzymam za Was mocno, mocno kciuki - wypoczywaj teraz i relaksuj się...
          • forma-lina Re: IUI listopadowe 05.12.12, 20:12
            Serena, "znamy się" z wątku 35-40 latsmile Mam pytanie: gdzie robiłaś iui? Ja mam pierwsze w styczniu. Lekarz kazał brać clo, monitoring robić, jak pęcherzyk osiągnie 18-19 mm to wieczorem zastrzyk na pęknięcie i o 8.00 w szpitalu się meldować (muszę dojechać 150 km). Jak u Ciebie? Jak znosisz dopytywania: kiedy? Ja na to najgorzej reaguję, i na ciąże w rodzinie. Często nieoczekiwane.
            • forma-lina Re: IUI listopadowe 05.12.12, 20:15
              Serena przepraszam, przeczytałam twój post na wątku 35-40 lat, wiem co i jak smile Aktualne pytanie: co dalej i jak znosisz dopytywania smile
              • serena75 Re: IUI listopadowe 06.12.12, 12:43
                Dopytywania znoszę kiepsko, bo u mnie w rodzinie też dużo dzieci - mam wrażenie, że na pstryknięcie palcami plus zdarzyły się ciąże po 39. roku życia... A ja 37 lat, badania OK, i nic. sad
                Ta moja podwójna inseminacja też chyba się nie udała, od dzisiaj mam dziwne plamienie, beta sprzed kilku dni zbytniska, temperatura dzisiaj rano też. Jutro wracam do mojej lekarki w Invimedzie i zaczynamy przygotowania do IVF. Może świadomość, że robimy wszystko, co możemy, pomoże mi przetrwać święta... bo na razie to mam wielką gulę w gardle i nic mi się nie chce.
                • mala_bosa Re: IUI listopadowe 06.12.12, 13:21
                  Kochana 3mam kciuki, żeby w końcu się udało...wiem przez co przechodzisz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka