Dodaj do ulubionych

co z chlamydia ?

IP: 213.241.2.* 14.07.04, 17:36
Tak jak wyzej. Moze ktos mial podobny problem?
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Re: co z chlamydia ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.04, 20:16
      Hej! ja miałam i na szczęście już się pozbyłam. Dostałam Sumamed 2 tabl. po 8
      dniach kolejne i trzecia dawka po kolejnych 8.
      Pomogło po niespełna miesiecznej kuracji wynik wyszedł negatywny.
      Pozdrawiam serdecznie
      Janette
    • edwarda3 Re: co z chlamydia ? 14.07.04, 22:43
      mam pytanie w jaki sposob Twoj lekarz stwierdzil u Ciebie chlamydie, moj
      twierdzi ze w Polsce nie robi sie takiego badania tylko zaklada sie z gory ze
      sie ja ma i leczy antybiotykami ... a ja nie chce ich brac bez potrzeby, prosze
      o pomoc ....
      • Gość: Sassi. Re: co z chlamydia ? IP: 80.51.74.* 14.07.04, 23:07
        mozesz zrobic badanie z surowicy (z krwi) lub wymaz z szyjki macicy. Wiekszosc
        laboratoriow jest w stanie przeprowadzic badanie, podobnie jak spora ilosc
        klinik i ginekologow - specow od nieplodnosci. Nie kazdy ma chlamydie! Po co ja
        leczyc, jesli nie ma potrzeby? Chyba lepiej nie faszerowac sie antybiotykami
        bez sensu.
    • Gość: Sassi. Re: co z chlamydia ? IP: 80.51.74.* 14.07.04, 23:05
      owszem, wlasnie przechodze druga kuracje sad Pierwsza niestety nic nie dala.
    • Gość: tosia Re: co z chlamydia ? IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 15.07.04, 08:45
      Witam
      My z mężem przeciwko chlamydii leczyliśmy się prawie trzy miesiące aż wreszcie
      sie udało u mnie wynik ujemny był już po pierwszej kuracji natomiast u męża
      trwało to trochę dłużej.
      Mój lekarz najpierw zalecił nam doxycylinę po której u mnie sie wyprowadziła
      później był augmentin a na końcu biseptol. Jeżeli stwierdzono u Ciebie lub u
      twojego męża chlamydie leczyć musicie się oczywiście oboje.
      Napisz skąd jesteś może będę mogła ci polecić parę gabinetów w których można
      zrobić badanie chlamydii.
      Pozdrawiam Tosia
      • aroska Re: co z chlamydia ? 15.07.04, 09:26
        Wszystko tak jak wyżej dziewczyny napisały...najpierw trzeba się zbadać...to
        głupota stwierdzać, że każdy ją ma...potem antybiotyk (oczywiście oboje!!) i po
        ok. 6 tyg. sprawdzenie czy już się jej pozbyliśmy...
        My braliśmy Sumameb...trochę drogi, ale bardzo skuteczny (a nasza kuracja
        trwała tylko 2 dni, bo to jest taki typ antybiotyku).
        Pozdrawiam i życzę szybkiego wyleczeniawink))
    • edwarda3 Re: co z chlamydia ? 16.07.04, 21:13
      dzieki za info. idac za Wasza rada dowiedzialam sie ze moge zbadac ja z krwi w
      labolatorium za 45 zl mam nadzieje ze to badanie jest miarodajne, gin zalozyl
      ze moge miec chlamydie dlatego ze niestety przezylam "przygode" z ciaza
      pozamaciczna i ze to moglo byc jej powodem no i oczywiscie wiecej niz jeden
      partner a to badziewie utrzymuje sie przez lata niestety ... wiec postanowilam
      sie jednak zbadac zanim dam sie nafaszerowac antybiotykami ... jakie to
      wszystko skomplikowane ... jeszcze raz dziekuje
      • Gość: Nika Re: co z chlamydia ? IP: *.toya.net.pl 16.07.04, 23:47
        lepiej zrobic posiew z szyjki macicy, mowi o tym czy sie aktualnie choruje, a
        nie czy sie chorowalo (jak w przeciwcialach IgG). Leczenie to doxycyclina,
        makrolidy (np sumamed). U ciezarnych tetracyclina bo bezpieczna dla plodu. Ja
        niestety nadal ja mam.
    • Gość: elektra Re: co z chlamydia ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 22:46
      Gdzie w Warszawie mozna zrobić test na chlamydię? Czy jest mozliwe zrobienie
      tego badania po 16.00?
    • Gość: meg Re: co z chlamydia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 12:20
      O co chodzi z tą chlamydią?? Ja mam problem z zajściem w ciążę, ale nigdy o
      takim badaniu nie słyszałam. Czy to może mieć jakiś związek??
      • Gość: sassi. Re: co z chlamydia ? IP: 80.51.74.* 28.07.04, 12:44
        tak, moze miec zwiazek jak najbardziej. chlamydia utrudnia zajscie w ciaze, ale
        nie uniemozliwia go, a dla ciazy jest niebezpieczna. Jest to wirus przenoszony
        glownie droga plciowa (choc nie tylko) a choroba zwykle nie daje zadnych
        objawow, podobnie jak toxoplazmoza czy cytomegalia. Warto sie przebadac. Jesli
        Ty lub maz chorujecie, kuracja czeka Was oboje.
        • gg24 Re: co z chlamydia ? 28.07.04, 13:32
          Miałam badanie na chlamydię z krwi. Wynik ujemny. Czy należałoby jeszcze zrobić
          jakieś dodatkowe badanie? Lekarz twierdzi, że mąż też musi zrobić test z krwi,
          ponieważ może się okazać, że on jest chory a ja nie. Co o tym myslicie?
          • Gość: Malaga Re: co z chlamydia ? IP: *.acn.pl 29.07.04, 16:54
            Mnie tez lekarz powiedzial ze chlamydie ma 80% kobiet, i u wiekszosci z nich
            nie jest ona grozna i ze nalepiej od razu profilaktycznie podac leki bez
            robienia badania; ale dla mnie to tez jest bez sensy faszerowac sie jezeli moze
            nie byc potrzeby
            A jezeli chlamydia jest niebezpieczna dla ciazy to czy kobietom w ciazy robi
            sie badanie wykrywajace ta bakterie?
    • edwarda3 Re: co z chlamydia ? 29.07.04, 17:05
      dlaczego w Polsce taka malo sie o tym mowi ? w spoleczenstwach bardziej
      cywilizowanych robi sie te badania standardowo, mowi o zapobieganiu i ryzyku
      jakie chlamydia niesie ze soba, tworzy sie specjalne programy ... u nas jak
      zwyykle sie o tym nie mowi - bo nie ma pieniedzy - niestety chlamydia moze
      powodowac niedroznosc jajowodow - lekarz podejrzewa to u mnie ze wzgledu na
      ciaze pozamaciczna ... nawet jesli ja wylecze to niczego juz sie nie da
      odwrocic - zmiany sa nieodwracalne ....
      edi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka