Gość: anita53 IP: 213.241.2.* 14.07.04, 17:36 Tak jak wyzej. Moze ktos mial podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pepe Re: co z chlamydia ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.04, 20:16 Hej! ja miałam i na szczęście już się pozbyłam. Dostałam Sumamed 2 tabl. po 8 dniach kolejne i trzecia dawka po kolejnych 8. Pomogło po niespełna miesiecznej kuracji wynik wyszedł negatywny. Pozdrawiam serdecznie Janette Odpowiedz Link Zgłoś
edwarda3 Re: co z chlamydia ? 14.07.04, 22:43 mam pytanie w jaki sposob Twoj lekarz stwierdzil u Ciebie chlamydie, moj twierdzi ze w Polsce nie robi sie takiego badania tylko zaklada sie z gory ze sie ja ma i leczy antybiotykami ... a ja nie chce ich brac bez potrzeby, prosze o pomoc .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassi. Re: co z chlamydia ? IP: 80.51.74.* 14.07.04, 23:07 mozesz zrobic badanie z surowicy (z krwi) lub wymaz z szyjki macicy. Wiekszosc laboratoriow jest w stanie przeprowadzic badanie, podobnie jak spora ilosc klinik i ginekologow - specow od nieplodnosci. Nie kazdy ma chlamydie! Po co ja leczyc, jesli nie ma potrzeby? Chyba lepiej nie faszerowac sie antybiotykami bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassi. Re: co z chlamydia ? IP: 80.51.74.* 14.07.04, 23:05 owszem, wlasnie przechodze druga kuracje Pierwsza niestety nic nie dala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: co z chlamydia ? IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 15.07.04, 08:45 Witam My z mężem przeciwko chlamydii leczyliśmy się prawie trzy miesiące aż wreszcie sie udało u mnie wynik ujemny był już po pierwszej kuracji natomiast u męża trwało to trochę dłużej. Mój lekarz najpierw zalecił nam doxycylinę po której u mnie sie wyprowadziła później był augmentin a na końcu biseptol. Jeżeli stwierdzono u Ciebie lub u twojego męża chlamydie leczyć musicie się oczywiście oboje. Napisz skąd jesteś może będę mogła ci polecić parę gabinetów w których można zrobić badanie chlamydii. Pozdrawiam Tosia Odpowiedz Link Zgłoś
aroska Re: co z chlamydia ? 15.07.04, 09:26 Wszystko tak jak wyżej dziewczyny napisały...najpierw trzeba się zbadać...to głupota stwierdzać, że każdy ją ma...potem antybiotyk (oczywiście oboje!!) i po ok. 6 tyg. sprawdzenie czy już się jej pozbyliśmy... My braliśmy Sumameb...trochę drogi, ale bardzo skuteczny (a nasza kuracja trwała tylko 2 dni, bo to jest taki typ antybiotyku). Pozdrawiam i życzę szybkiego wyleczenia)) Odpowiedz Link Zgłoś
edwarda3 Re: co z chlamydia ? 16.07.04, 21:13 dzieki za info. idac za Wasza rada dowiedzialam sie ze moge zbadac ja z krwi w labolatorium za 45 zl mam nadzieje ze to badanie jest miarodajne, gin zalozyl ze moge miec chlamydie dlatego ze niestety przezylam "przygode" z ciaza pozamaciczna i ze to moglo byc jej powodem no i oczywiscie wiecej niz jeden partner a to badziewie utrzymuje sie przez lata niestety ... wiec postanowilam sie jednak zbadac zanim dam sie nafaszerowac antybiotykami ... jakie to wszystko skomplikowane ... jeszcze raz dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: co z chlamydia ? IP: *.toya.net.pl 16.07.04, 23:47 lepiej zrobic posiew z szyjki macicy, mowi o tym czy sie aktualnie choruje, a nie czy sie chorowalo (jak w przeciwcialach IgG). Leczenie to doxycyclina, makrolidy (np sumamed). U ciezarnych tetracyclina bo bezpieczna dla plodu. Ja niestety nadal ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektra Re: co z chlamydia ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 22:46 Gdzie w Warszawie mozna zrobić test na chlamydię? Czy jest mozliwe zrobienie tego badania po 16.00? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: co z chlamydia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 12:20 O co chodzi z tą chlamydią?? Ja mam problem z zajściem w ciążę, ale nigdy o takim badaniu nie słyszałam. Czy to może mieć jakiś związek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sassi. Re: co z chlamydia ? IP: 80.51.74.* 28.07.04, 12:44 tak, moze miec zwiazek jak najbardziej. chlamydia utrudnia zajscie w ciaze, ale nie uniemozliwia go, a dla ciazy jest niebezpieczna. Jest to wirus przenoszony glownie droga plciowa (choc nie tylko) a choroba zwykle nie daje zadnych objawow, podobnie jak toxoplazmoza czy cytomegalia. Warto sie przebadac. Jesli Ty lub maz chorujecie, kuracja czeka Was oboje. Odpowiedz Link Zgłoś
gg24 Re: co z chlamydia ? 28.07.04, 13:32 Miałam badanie na chlamydię z krwi. Wynik ujemny. Czy należałoby jeszcze zrobić jakieś dodatkowe badanie? Lekarz twierdzi, że mąż też musi zrobić test z krwi, ponieważ może się okazać, że on jest chory a ja nie. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: co z chlamydia ? IP: *.acn.pl 29.07.04, 16:54 Mnie tez lekarz powiedzial ze chlamydie ma 80% kobiet, i u wiekszosci z nich nie jest ona grozna i ze nalepiej od razu profilaktycznie podac leki bez robienia badania; ale dla mnie to tez jest bez sensy faszerowac sie jezeli moze nie byc potrzeby A jezeli chlamydia jest niebezpieczna dla ciazy to czy kobietom w ciazy robi sie badanie wykrywajace ta bakterie? Odpowiedz Link Zgłoś
edwarda3 Re: co z chlamydia ? 29.07.04, 17:05 dlaczego w Polsce taka malo sie o tym mowi ? w spoleczenstwach bardziej cywilizowanych robi sie te badania standardowo, mowi o zapobieganiu i ryzyku jakie chlamydia niesie ze soba, tworzy sie specjalne programy ... u nas jak zwyykle sie o tym nie mowi - bo nie ma pieniedzy - niestety chlamydia moze powodowac niedroznosc jajowodow - lekarz podejrzewa to u mnie ze wzgledu na ciaze pozamaciczna ... nawet jesli ja wylecze to niczego juz sie nie da odwrocic - zmiany sa nieodwracalne .... edi Odpowiedz Link Zgłoś