wiki1976 06.06.13, 22:00 Co oznacza wynik AMH 9,7 staramy się z mężem o drugie dziecko od 5 lat, jestem po dwóch IUI oczywiście nie udanych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunrisss Re: Wynik AMH 9,7 07.06.13, 08:47 to oznacza ze najprawdopodobniej masz pco i masz nadmiar niekoniecznie dobrej jakosci komorek tak jak ja . niestety nie jest to za dobry wynik ja mam 6,4 i mialam straszne problemy przy ivf mialam strasznie duzo pobranych komorek lecz kiepskiej jakosci ale nie jest to regula poniewaz moja znajoma miala amh powyzzej 10 i udalo jej sie uzyskac 6 zarodkow a mi tylko 2 . a jestesmy w tym samym wieku . nie jestem lekarzem ale z takim amh to iui chyba nie ma wiekszego sensu, oczywiscie nie napisalam tego zeby Cie zdolowac ale na pewno musisz jaknajszybciej udac sie do swojego lekarza z tym wynikiem mysle ze taki wynik nie jest tragiczny w koncu oznacza ze rezerwa jest az za duza , lepiej zeby byla za duza niz na wykonczeniu ()(mowie tu o wynikach ponizej 1)powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Wynik AMH 9,7 07.06.13, 17:31 dzieki za odpowiedz teraz to i ja wiem ze IUI bylo strata pieniędzy tym bardziej ze inny lekarz zrobil HSG i mam jeden jajowod niedrozny... Odpowiedz Link Zgłoś
lilek Re: Wynik AMH 9,7 07.06.13, 09:14 Dokładnie to samo mówił mi mój lekarz, jak odpowiedx powyżej. Moje AMH to 9,5. Wiek 37 lat i stwierdzone pco. Z pewnością i Ty je masz, stąd ten wynik. Nie jestem lekarzem, ale po wielu obserwacjach, czytaniu opinii odradzam IUI. Mam na swoim koncie dwie, niestety bez najmniejszych sukcesów. Próbowałabym wpierw stymulować cykl, by był regularny. Monitorować jak rosną pęchęrzyki i wówczas starać się podczas płodnych dni. Jeśli to nie przyniesie efektu, pomyślałabym o ivf, o ile akceptujecie je. Dla mnie jest to następny krok w drodze do macierzyństwa. I oczywiście pytanie - czy mąż został przebadany, jak wygląda u niego jakość nasienia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Wynik AMH 9,7 07.06.13, 19:36 Teraz to i Ja wiem ,że IUI jest bezskuteczna ale to za późno IUI miałam już zrobione, mało tego przed IUI Profesor oparł sie na wczesniejszym HSG i zrobił IUI pół roku później moja Pani Ginekolog zrobiła ponowne HSG i co mam niedrożny jeden jajowód wiec Pan Profesor tylko pociągnął kase.....tak mam PCO mam nierugalrne @ a stymulacja słabo na mnie działała,dlatego pytam o wynik AMH ponieważ tak naprawde nikt mi tego nie wytłumaczył o co w tym wyniku chodzi a przymiezam sie do IN VITRO męża nasienie chyba Ok bo lekarz większych zastrzezen przez IUI nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś