ewa.analityk1 01.08.04, 23:43 W lipcu większość zobaczyła 2 krechy więc zapewne niewiele zostało na sierpień, dużo też osób na wakacjach więc jak ktoś chce dyskutowac o staraniach to proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 02.08.04, 06:54 czesc, mam nadzieje ,ze bede mogla sie starac.w marcu urodzilam w 20 tygodniu,prawdopodobnie z powodu infekcji. jedynym ukojeniem bedzie zajscie w ciazy,udanej ciazy, zastanawiam sie czy wziac Hormel SN ktory kupilam w polsce,mieszkam w usa i tu medycyna rzadzi sie innymi regulami,a moj cyl jest niewiadomo jaki, mialam juz pierwsza miesiaczke po porodzie, drugi cykl jest nieregularny ,juz sie przedluza, jakie tam ziolka bierzecie w polsce bo w stanach nie wierza w ziolka aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mopat Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.08.04, 08:34 No tak, czekam na @, ma być około 6 sierpnia, a potem przygotowania do pierwszej IUI. Mam nadzieję, że sierpień będzie co najmniej tak owocny jak lipiec. PZDR - Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: aga, gdzie w usa? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 03.08.04, 02:36 w illinois, skad takie pytanie,tez mieszkasz w stanach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosia Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 02.08.04, 08:40 Witam Ja szykuję się na jutro na hajkosa - badanie drożności jajowodów ponoć po tym badaniu pewna część starających się zaszła więc i ja mam nadzieję że może tym razem się uda. Trzymam kciuki za wszystkie starające się Powodzenia. Tosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilla Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: 217.153.54.* 02.08.04, 09:09 ja też liczę na sierpień, to 14 cykl starań. Mam nadz że dotrą twoje testy do dziś 14 dc i zaczynam testować. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulaz Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 10:12 Ja czekam na efekty lipcowych starań.. Jestem na clo+ duphaston, bromergon Owu byla miedzy 18-22 d.c..dzisiaj mam 29 d.c.. Zero jakichkolwiek objawow...wiec chyba czekam na @..a potem znowu clo..i starania sierpniowe) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jutrzenkaa Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 11:53 Jestesmy wiec w podobnej sytuacji z ta mala jednak roznica ze ja juz wiem ze z moich lipcowych staran nici. Dzisiaj jest moj 30 dc i czuje ze miesiaczka zbliza sie wielkimi krokami, juz czuje jej oddech na plcach Jak tylko sie pojawi ruszamy z sierpniowymi staraniami. Pozdrowionka jutrzenkaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan G Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: 213.25.125.* 02.08.04, 10:20 4 dzień biorę CLO - 1/2 tabletki (mam brać od 5 do 9 dnia cyklu). Czekam na drugą dzidzię już 4 rok. Mam niedrożny jajowód (prawy) i podejrzenie owulacji tylko z 1 jajnika - prawego. Po raz pierwszy biorę CLO, aby pobudzić lewy jajnik. Jak usłyszałam od mojej lekarki, szanse na ciążę mam małe, bardzo małe, ale próbujemy. Wiem, że jak nie wyjdzie będzie to mój koniec z leczeniem... Jestem trochę wycofana, nie nakręcam się, staram się przynajmniej, jednak śni mi się, że robię test ciążowy ... Boję się, Megan G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan G Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: 213.25.125.* 02.08.04, 10:20 4 dzień biorę CLO - 1/2 tabletki (mam brać od 5 do 9 dnia cyklu). Czekam na drugą dzidzię już 4 rok. Mam niedrożny jajowód (prawy) i podejrzenie owulacji tylko z 1 jajnika - prawego. Po raz pierwszy biorę CLO, aby pobudzić lewy jajnik. Jak usłyszałam od mojej lekarki, szanse na ciążę mam małe, bardzo małe, ale próbujemy. Wiem, że jak nie wyjdzie będzie to mój koniec z leczeniem... Jestem trochę wycofana, nie nakręcam się, staram się przynajmniej, jednak śni mi się, że robię test ciążowy ... Boję się, Megan G Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 10:47 Też czekam na efekty z lipca, dzisiaj 23 d.c. i tez nie mam żadnych objawów. W połowie sierpnia jade na wakacje... albo pojedziemy w trójke albo... będziemy się starali wrócić w trójkę Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 11:08 Sierpień w tym roku jest bardzo ważny dla mnie! Za tydzień w poniedziałek 1 zastrzyk i zaczynamy przygotowania do in vitro.Wyniki tych poczynań sprawdzę we wrześniu i to będzie najważniejszy miesiąc w życiu!!!Jestem blisko i daleko, ale najważniejsze,że coś będzie się działo!Wierzę,że uda się nam wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja201 Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 11:19 Nie będziemy się zbytnio starać, po prostu - jeżeli dojdzie do zagnieżdzenia będzie wspaniale, jeżeli nie - trudno. To będzie trzeci cykl starań i siódmy cykl po poronieniu. ala Odpowiedz Link Zgłoś
alicja201 Re: SIERPIEŃ kto się stara 04.08.04, 08:27 Chyba nic ze starań nie będzie, bo nie będzie tzw.starań. Wczoraj rano wyczułam zgrubienie w piersi, poleciałam czym prędzej na usg, i jest podejrzenie gruczolako-włókniaka, zmiana łagodna - 5x6mm, ale w ew. ciąży na pewno urośnie, więc trzeba wyciąć. Dziś idę do chirurga onkologa. zaczynam watpić czy kiedykolwiek będę zdrowa, i czy kiedykolwiek mój instynkt macierzyński (hormony) znajdzie inne ujście niż kolejny guz w moim ciele ((( Smutek, smutek, smutek, strach przed kolejnym defektem kosmetycznym, strach przed śmiercią, gdyby okazalo sie, że to jednak coś złośliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 12:02 Dołączę do listy starających się w sierpniu choć pewnie mogę liczyć tylko na cud ( _________ 30 cykl starań www2.fertilityfriend.com/home/samanta/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellen Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.piotrkow.pilickanet.pl 02.08.04, 12:56 hejka, ja mam nadzieję zobaczyć dwie kreski w sierpniu. To będzie już moja trzecia ciąża (po dwóch poronieniach). jestem w 20 dniu cyklu i strasznie mnie korci żeby zrobić test.... dziewczyny jak myślicie, poczekać czy zrobić? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziulaz Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.kim.pl 02.08.04, 15:20 uzbroj sie w cierpliwosc i poczekaj... Zrob bete po 10 dniach od owu a wynik bedzie miarodajny..a tak..to zawsze bedziesz mogla sobie mowic ze za wczesnie zrobilas..i...zrobisz kolejny) pozdr.m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: 155.91.64.* 02.08.04, 12:59 pytanie do zorientowanych. mam problem z wrogim śluzem i podobno zadnych innych. Miałam in vitro - nie wyszło. Odczekałam dwa lata i mam wrażenie że znów jestem gotowa zarówno psychicznie i fizycznie do ponownej walki. Umówiłam się na wizytę ( 4.08). Proszę Was o opinię, czy inseminacja ( nie chcę już in vitro - zraziłam się do tej metody) przy moim problemie jest dobrym pomysłem ? Czy wrogi śluż znacznie obniża szanse na zajście w ciążę i czy ma wpływ na jej donoszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
toyaa Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 13:16 Podobnie jak większość z Was czekamy z mężem na efekty z lipca, dzisiaj 17 d.c., jakichkolwiek objawów brak. W połowie sierpnia w planach mamy urolopik)) i albo pojedziemy w trójke albo... będziemy się starali wrócić w trójkę pozdrawiam i trzymam kciuki za Nas Wszystkie! toyaa Odpowiedz Link Zgłoś
onaa Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 15:01 Ja na razie czekam na miesiączke (ok 9 sierpnia) potem mede miala monitorowany cykl no i bedziemy sie starac. onaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciek Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.citec.com.pl / *.citec.com.pl 02.08.04, 15:06 Hej!!! Ja na razie mam termin @ na 7 sierpnia. Na razie piersi mnie bolą raz mocniej raz słabiej.... Potem starania sierpniowe, ale bez monitoringu i bez wspomagaczy w postaci clostilbegytu; za bardzo nie wierzę już w naturalne poczęcie, ale starac sie trzeba tym bardziej że czas urlopu Pozdrawiam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xentia Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: 217.11.133.* 02.08.04, 15:33 a buuu !! u mnie sierpień już przekreślony !! Wyszło mi hashimoto i do tego niedoczynność !! Muszę najpierw sie podleczyć i dopiero wtedy jak sie wezmę to od razu będzie baby:}}} - We wrześniu wizyta kontrola wyników i dopiero sie zacznie :} Może w końcu sie uda !! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
migotkaa1 Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 16:52 Dziś mam 5dc i łyknęłam 1 Clo (to już trzeci cykl z Clo), mam nadzieję że w tym miesiącu w kńcu ujrzymy te dwie krechy. Życzę powodzenia w staraniach. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 17:36 To i ja się dołączam. Sierpień to będzie mój 5 cykl starań, chociaz staramy się "kalendarzowo" od lutego - mam bardzo długie i nieregularne cykle((( Ten cykl będzie ostsnim bez "prochów" jeśli nie wyjdzie zaczynam ostro leczenie. Chociaż nie wiem kiedy zaczniemy starania bo to mój 47dc i @ nie ma a w ciązy na pewno nie jestem. Może w ogóle nie załapię się na sierpień((( Życzę wszystkim powodzenia Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mironka Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 18:48 Ja staram się od roku o dzidziusia,w sierpniu to 13 cykl. W tym miesiącu czeka mnie pierwsza IUI,jeżeli mi po CLO jajeczka odpowiednio urosną. Czy Ktoś robi w tym miesiącu zabieg? Powodzenia w staraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.acn.pl 02.08.04, 21:16 Ja niestety tez jestem jeszcze na tej liscie ( To juz 2 lata staran i prawie poltora z opieka lekarzy sierpien bedzie to ostatni cykl z clo i pierwszy z pregnylem chyba pora na jakies bardziej drastyczne kroki bo czas ucieka po wakacjach musimy za to powaznie sie wziac powodzenia dziewczyny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 03.08.04, 02:50 tez sie kiedys upieralam bez dodatkowych hormonow,by regulowac cykl bo mam nieregularne i dluge cykle, niestety mam za soba dwie nieudane ciaze, ostatnio stary profesorek powiedzial,ze z jego dlugoletniej praktyki zaplodnienia po 19 dniu cyklu sa nie owocne,wiec moze jednak lepiej sprobowac z prochami, w przyszlym tygodniu ide do endykronologa, niech mnie pokieruje, bo juz dwa razy zawiodlam sie na naturze Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 znowu ja! 02.08.04, 18:49 Hej. Ja sie dopisuje chociaż nie wiem czy to będa starania bo jade jutro rano na HSG. Jutro 12dc a owu ostatnio miałam w 13 dc więc teoretycznie powinnam sie załapać na ten moment. Ale nie wiem jak się będę czuła po badaniu, czy nie będę jakaś obolała. A poza tym mój M też jedzie jutro oddać chłopaków na badania. Więc nie wiem jak i on to przezyje i czy będzie miał siły i chęci. Tak więc podchodzę z dystansem i luzikiem do sierpniowych starań a nastawiam się bardziej na wrzesień. No i we wrześniu wale na urlop w góry. jabadaba du!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: znowu ja! 02.08.04, 23:43 po HSG dużo zachodzi więc trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: znowu ja! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 04.08.04, 04:49 po hsg bedziesz miala plamienia i wydzieline ,ktora ci zaapklikuja podczas zabiegu,dlatego lekarze zalecaja hsg do 11dc, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.pl / 82.160.70.* 02.08.04, 22:09 Ja staram się ponad 3 lata i nic. Jestem w trakcie szczepień(alloimmunizacji). Dzisiaj pierwszy d.c. chciałabym zamówić testy ale nie wiem jak to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: SIERPIEŃ kto się stara 02.08.04, 23:41 3 lata to dużo jeżeli chcesz jakiś rad pisz, a jeżeli chcesz zamówić testy napisz też ewa.analityk1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kattrin1 Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:33 ja też sie nieśmiało wpisze... mam nadzieje, ze sierpień bedzie dla nas wszystkich b.owocny)) Jak nie ja to moze Wy )) a potem prześlecie dla mnie na wrzesień fluidki, bede mocno 3mać kciuki za Was)))Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.04, 09:08 Hej to i ja się dopisuję. To mój 13 cykl starań, a drugi z Clo, Pregnylem i Menogenem.I piątym lekarzem. Zobaczymy. Jeśli nie to we wrześniu HSG i będziemy zastanawieć sie co dalej. Dzisiaj odbieram kontrolne wyniki hormonków. Jutro ostatnie Clo a w piatek monitoring. Pozdrawiam Janette Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilly Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: 194.175.243.* 03.08.04, 09:16 ja się dołączam, w lipcu niestety się raczej nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
zuza-24 Re: SIERPIEŃ kto się stara 03.08.04, 10:46 Mamy po 27 lat staramy sie z mezem od kwietnia o dziecko i jakos nic nie wychodzi wiec w sierpniu znowu zaczynamy!!! robiłam tsh ft3 i ft4. FT3 2.92pg/mL FT4 1.22ng/dL TSH 2.22ulU/mL .Lekarz powiedział ,że sa bardzo dobre,ale jak zapytałam czy nie powinnam zrobic innych badań powiedział,że nie ma co najpierw wydawać kasy i niepotrzebnie sie stresować tylko najpierw USG zrobic czy jakies pecherzyki powstaja (nie wiem o jakie pecherzyki mu chodzi)i zobaczymy co dalej,bo zależy mi na czasie.A narazie dał mi Luteine na wywołanie po raz koleiny.Bedzie to moja pierwsza ciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: SIERPIEŃ kto się stara 03.08.04, 11:02 na USG zobaczysz czy rosną pęcherzyki, czyli wystąpi owulacja twoje wyniki tarczycowe nie są złe, ale rewelacji też nie ma radzę brać jakieś witaminy z jodem Materna albo Feminatal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.04, 10:26 Ale mi się pokręciło! W czerwcu w 3 dc robiłam FSH i LH wyniki były niestety nie najlepsze FSH 13,1 norma do 11, a LH 10,9. W tym cyklu lekarz kazał mi powtórzyc badanie w 2 dc FSH 3,21 a LH 2,96. Co o tym myslicie? Czy to możliwe? Chyba w nastepnym cyklu chyba bede musiała powtórzyć i określic które są właściwe! W piątek zobaczę co powie doktorek! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asw3 Re: SIERPIEŃ kto się stara 05.08.04, 10:27 Ja też dołączam! Dzisiaj w 29d.c. (zazwyczaj cykle 26-27) zrobiłam test i wynik negatywny po super wakacyjnym wypoczynku! Mieliśmy ogromną nadzieję! Jeszcze @ nie przyszła ale zapewne lada moment. To był już 12 cykl starań - po pół roku udaliśmy się to lekarzy ale tak trochę w ciemno, nie do końca będąc przekonanym że to już czas! W lipcu i sieprniu zrobiliśmy sobie przerwę a we wrześniu/październiku mamy (ewentualnie)zamiar udać się do lekarza (teraz z pełnym przekonaniem że to już czas)! Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: SIERPIEŃ kto się stara 05.08.04, 15:35 I ja też... Wiem, ze blado wyglądam na Waszym tle - szczególnie niektórych - bo dopiero drugi cykl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara79 Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:48 dzisaj 19 d.c. test owu + więc starania pełną parą tempka z 36.1 podskoczyła do 36.4 pozdrawiam wszystkie starające się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_27 Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: 62.233.169.* 05.08.04, 20:02 2 sierpnia mialam inseminacje teraz czekam Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 jestem po hsg 05.08.04, 20:08 Hej hej. Wróciłam. Sorki że się długo nie odzywałam ale nie miałm dostępu do netu żeby Wam napisać co u mnie. Tak więc przeżyłam HSG. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Jeśli chodzi o wyniki to nie są rewelacyjne. Prawy jajowód drożny a lewy niedrożny. Tak więc sytuacja średnio na jeża. Czekam jeszcze na wyniki męża i walimy do dr. Ginek, który robił mi hsg był rewelacyjnie delikatny a o wyniku powiedział tyle, że można zajść z jednym drożnym. Potrzebny jest monitoring. Jeśli po pół roku nie zajde to wedy laparo. Ale o dalszych działaniach zadecyduje dr prowadzący mnie. Tak więc czekam z niecierpliwością na wyniki M, bo od nich będzie zależec dalsze działanie. Nie jestem specjalnie załamana. jakoś się trzymam i wierzę ogromnie że sie uda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: jestem po hsg 06.08.04, 11:44 super, to nie jest źle jeden drożny więc wielkie szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.04, 09:19 Hej hej! Za godzinke mam wizytę u lekarza i zobaczymy czy coś sie wyhodowało po Clo! Czy ewentualnie podamy Menogen. Mam nadzieję, że Doktorek wytłumaczy mi moje różnice w wynikach hormonów1 Pozdrawiam serdecznie Janette Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga lublin Re: SIERPIEŃ kto się stara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 09:40 ja również od sirpniowej @ zaczynam stymulację ))) na począku września inseminacja)) Odpowiedz Link Zgłoś