Dodaj do ulubionych

IN VITRO warunki uczestnictwa w programie

01.08.13, 19:24
Witam
Czytając przyczyny dyskwalifikacji mam wątpliwości.

Aktualna wiedza medyczna nie daje możliwości pomocy osobom w niektórych stanach zdrowotnych. Sytuacje wykluczające pary ze względów medycznych to:

a) brak możliwości pobrania komórek rozrodczych od jednego z partnerów,

b) potencjalne ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania: (hormon folikulotropowy - FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL),

c) nieprawidłowa odpowiedź na wcześniejsze stymulacje jajeczkowania, czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w 2 cyklach stymulacji,

d) nawracające utraty ciąż w tym samym związku,

e) wady macicy bezwzględnie uniemożliwiające kobiecie donoszenie ciąży,

f) brak macicy.

Zastanawia mnie pozycja D nawracające utraty ciąż w tym samym związku,

Jestem po 3 ciążach pozamacicznych, w maju usunięto mi jajowód w którym się zagnieżdżały. Czy te ciąże pozamaciczne dyskwalifikują mnie z programu?
Proszę o informację. Może któraś z dziewczyn była po ciąży pozamacicznej po kwalifikacji i ma wiedzę.

Niestety w poradni nie udzielono mi informacji, polecono mi konsultację u lekarza (daleko i płatna). Czekam.
pozdrawiam
monruper
Obserwuj wątek
    • monruper Re: IN VITRO warunki uczestnictwa w programie 20.08.13, 09:14
      Otrzymałam odpowiedź z ministerstwa MiD, że decyzja zależy od lekarza kwalifikującego

I mam decyzję pozytywną smile
      jestem w trakcie badań.
      • mazaczek88 Re: IN VITRO warunki uczestnictwa w programie 04.09.13, 22:00
        jak super!smile gratuluje, zdawaj nam tu relacje, jak idzie! smile te założena programu to w ogóle same ogólniki, wiele zależy od lekarza kwalifikującego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka