Gość: bracia11 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 14:23 Na czym polega to badanie i czy wynik ma znaczenie w diagnozowaniu niepłodności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KA Re: PRÓBA WĄTROBOWA IP: *.peerte.com.pl 08.04.02, 12:27 Próba wątrobowa to następujące badania krwi: ASPAT, ALAT, GGTP, bilirubina całkowita, fosfataza alkaliczna. Normy będą podane zapewne przy wyniku, więc będziesz mogła zorientować się, czy mieścisz się w granicach normy. Nie sądzę, żeby miały one coś wspólnego z diagnostyką niepłodności, ale może lekarz wie lepiej. Wiem, że na pewno badania te ustalają, czy wątroba prcuje bez zarzutu i czy nie jest przypadkiem uszkodzona. Jeżeli wyniki nie są pomylne, mogą wskazywać na chorobę wątroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaw Re: PRÓBA WĄTROBOWA IP: 212.160.138.* 08.04.02, 13:11 Ważne jet to badanko jesli masz mieć np procedure ivf czyli in vitro lub icsi ja mam coś z watrobą i przez to między innymi zostałam przestymulowana przy in vitro i trafiłam do szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: PRÓBA WĄTROBOWA IP: *.pbk.pl / 10.0.106.* 08.04.02, 13:23 Asia, przy skierowaniu na ICSI nalezy zrobić badania ALAT i ASPAT, czy w związku z Twoimi problemami z wątrobą, wyniki tych badań nie wskazały, że coś jest nie tak? pozdrawiam asja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bracia11 Re: PRÓBA WĄTROBOWA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 19:42 DZIĘKI ZA ODPOWIEDŻ,JESTEŚCIE KOCHANE! Odpowiedz Link Zgłoś