alex_261 Re: InVitro Warszawa Invimed 02.10.15, 17:56 Dawno mnie nie było gdyż byłam w delegacji. Robiłaby betę w 9dpt = 53 i w 11dpt = 111. Kolejna betę zrobie dopiero w poniedziałek bo wcześniej nie mam możliwości. Wizytę u lekarza mam dopiero 21.10 (bedzie to 7 tc). Nie wiem jak wytrzymam prawie 3 tygodnie ale jestem dobrej myśli. Ogólnie czuje sie dobrze tylko cały czas czuje napiety brzuch i lekko bolesne i dość nabrzmiałe piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 02.10.15, 21:05 Alex jak rozumiem te bety wykonujesz prywatnie. ? W ciąży to już pewnie za wszystko trzeba płacić? Jeszcze jedno pytanko -czy twój lekarz daje ci znaki kiedy zrobić betę albo że beta przyrasta prawidłowo. ? jak to jest z tym kontaktem? Ja pisałam smsy bo nie wiem o której dzwonić ale dostaje odpowiedz jednym krótkim zdaniem -niewiele się z tego dowiaduje a już na pewno nie jestem spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
alex_261 Re: InVitro Warszawa Invimed 02.10.15, 21:43 Tak, bety wykonuje prywatnie a jej przyrost wlasnie przed chwila sprawdziłam na fajnym internetowym kalkulatorze beta hcg. Wizytę u swojego lekarza mam dopiero za ok. 3 tygodnie wiec musze sie uzbroić w cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
alex_261 Re: InVitro Warszawa Invimed 02.10.15, 21:38 Cześć dziewczyny. Mnie dłuższa chwile nie było ale juz pisze co i jak. Pierwsza betę zrobiłam w 9dpt = 52,1. Kolejna w 11dpt = 110 (przyrost bety wydaje sie chyba ok-co sadzicie?) Ogólnie czuje sie ok. Obecne odczucia to lekko napiety brzuch ze sporadycznymi ukłuciach i lekko bolesne i dość nabrzmiałe piersi. Wizytę u lekarza mam umówiona dopiero na 21.10 - to bedzie 7tc ale nie mam pojęcia jak wytrzymam tyle czasu Kolejna betę planuje zrobic w poniedziałek, tj w 17dpt a następnie w 19dpt A jak wasze odczucia, samopoczucie i wyniki bety? Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 03.10.15, 21:36 Dziewczyny, zrobiłam dziś badania, które zleciła mi lekarka w medicover. Beta w 26dpt prawie 18000 więc chyba nieźle, ale TSH wzrosło mi do 3,3 a biorę euthyrox 75 no i wyszedł mi stan zapalny w moczu, kryształy i bakterie i w krwi też stan zapalny. Serduszkowe mam dopiero we czwartek ale chyba pójdę do Rokickiego w poniedziałek bo z takimi wynikami chyba nie warto ryzykować. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 04.10.15, 10:11 A tsh dużo za duże. Zwieksz sobie sama dawke o 25% i przed wizyta zrob jeszcze raz razem z ft3 i ft4 Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 04.10.15, 10:09 Karzur po co do Rokickiego? Chcesz u niego prowadzic ciażę? Ja na twoim miejscu znalazłabym sobie dobrego prowadzacego i juz do niego poszła. Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 04.10.15, 11:09 Już znalazłam dobrą lekarkę i to ona zleciła mi te badania, ale przyjmuje dopiero w czwartek a kolejną wizytę mam u niej za 2 tygodnie i dostanie się wcześniej graniczy z cudem. A co do Rokickiego to na razie nie chcę z niego rezygnować. Dzięki za radę z euthyroxem. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 04.10.15, 11:51 Dziewczyny od wczoraj mam takie spostrzeżenia :w podbrzuszu coś jakby mnie laskotalo od środka. Nie jest to ból a takie motylki.czasem tez coś zakluje w pachwinie.biore nospe.ale to jest dziwne.niestety wczoraj się wgryzlam w temat poronien i teraz mam schize czy to aby nie jest jakiś zły znak. Piersi nadal bolą jak wcześnie.sikanie co godz.jedyna beta w 14dpt to 245 a nowa mam zrobić dopiero we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 04.10.15, 12:02 Kazur a tak z ciekawosci to jak sie nazywa ta lekarka z medicover? Michalina ja teraz poronilam i nie mialam zadnych takich objawow o jakich piszesz. Jest dobrze, nie doszukuj sie tego czego nie ma i odstaw internet. To samo zuo Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 04.10.15, 13:11 Współczuję i juz nie czytam.chyba mi się troszkę nudzi przez to czekanie.sciskam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 04.10.15, 15:16 Dr Ewa Fillip. Ma bardzo dobre opinie i ciężko się do niej dostać więc cieszę się, że m się udało. Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, choć nie lubię kobiet ginekologów. Wizyta była bardzo długa i szczegółowa. Odpowiedz Link Zgłoś
anolade Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 08:03 Dzisiaj jest 11 dpt, zrobiłam rano test, niestety jedna krecha. Spodziewałam się tego... nic nie czułam od początku, zero jakichś zmian.. brzuch ani piersi...nie dawały jakichś oznak,... Płakać mi się chce... co zrobić?. Jutro dla formalności zrobię betę dla potwierdzenia,"porażki". Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 08:14 Anolade czasem ta druga kreska jest niewidoczna a beta pozytywna. Dopoki nie masz bety to sie nie zalamuj. To twoje pierwsze podejscie? Masz mrozaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
anolade Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 08:18 Tak, moje pierwsze podejście. O mrozaczkach nie wiem. Nikt z kliniki, w tej sprawie nie dzwonił a ja też nie pytałam bo żyłam nadzieją że się jednak uda. Jutro jak zrobię betę to zadzwonię do kliniki. Muszę wypytać kiedy można podchodzić kolejny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 10:15 Ja nie wiem jak ja wytrzymam w takich nerwach cały czas Dziś rano obudziłam się i zaczęłam mocno plamić na taki różowo-beżowy kolor. Oczywiście wpadłam w histerię, ale kto by nie wpadł. Pojechałam od razu o 7mej do Rokickiego i kazało się na szczęście, że nic się nie dzieje, i nie wiadomo dlaczego tak mam. Progesteron bardzo wysoki, więc mam się nie martwić. Podobno może to być od implantacji, lub od tego, że akurat wypada czas mojej @. W każdym bądź razie zrobił mi usg i był już zarodek i początek serduszka. Ledwo widzialne, ale już było Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 10:49 Karzur super ze jednak wcześniej widziałaś serduszko - szkoda ze w takich stresujących okolicznościach. Trochę już zazdroszczę ale ja jutro betę zrobię a w środę mam wizytę juz u takiego lekarza którego chce wybrać na prowadzenie ciąży i tak ludze się ze zrobi usg na którym coś zobaczymy.bo to 5 tydzień a ja nawet pęcherzyka nie widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 10:50 Karzur to który masz dzień od transferu. ? Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 11:02 Trzymam za Ciebie kciuki Będzie dobrze, jak to powtarza ciągle mój M. Ja mam 28dpt. Serduszko jeszcze nie jest w pełni rozwinięte, bo zarodek ma dopiero 5,1mm, ale za tydzień mam usg w Medicover to może więcej już będzie. Teraz wystarczy mi, że jest wszystko dobrze i migającą kropeczkę było już widać Odpowiedz Link Zgłoś
dragonfly2612 Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 14:40 Witam wszystkich Jestem tu nowa. Jestem po 1 nieudanym transferze w Invimedzie w Warszawie. Korzystamy z programu rządowego. 16.10 mam wizytę w celu ustalenia nowego terminu stymulacji, ponieważ żadne zarodki nie nadawały się do zamrożenia Piszę tutaj bo niepokoi mnie sytuacja związana z wyborami październikowymi...co jeśli do władzy dojdzie nowa partia i wstrzyma program ?? Czy te pary które zaczęły program mogą go zakończyć ??? Czy któraś z Was orientuje się jak to ma być ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 14:59 Nie pomogę -ja juz zakończyłam leczenie z rzadowki Odpowiedz Link Zgłoś
anolade Re: InVitro Warszawa Invimed 05.10.15, 18:06 Dzwoniłam do kliniki, udało się zamrozić tylko jeden zarodek. Prosiłam też o kontakt z koordynatorką, w celu ustalenie kolejnego podejścia do in vitro.. i czekam na tel. Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 06.10.15, 08:12 Anolade to super! Ja nie mam żadnego ciesz sie kochana bo właśnie z tej śniezynki bedzie bobas! Moja cora jest z crio i ja wierze, że zamrozone blastki sa silniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 06.10.15, 08:14 Dziewczyny jak sie suplementujecie? Sa jakies wit ktore pomagaja poprawic jakosc zarodkow? Odpowiedz Link Zgłoś
anolade Re: InVitro Warszawa Invimed 06.10.15, 08:19 Lili.80 jak wygląda drugie podejście, długo na nie czekałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 06.10.15, 09:49 Na transfer crio? Dwa cykle bo mialam torbiel na jajniku. Potem bralam clo 5 dni (5-10dc) i po owu transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
anolade Re: InVitro Warszawa Invimed 06.10.15, 10:17 Tak crio. Ja mam endometrioze III stopnia i kilka torbieli.... U ciebie transfer mrozaczka sie udał? A mam jeszcze jedno pytanie, czy transfer tego mojego ostatniego mrozaczka będzie liczony jako drugie podejście z rządówki? Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 06.10.15, 11:03 Udal sie. Podejscie liczone jest jako jedno. Kazde nowe podejscie to nowa stymulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 06.10.15, 14:16 Lili ja oprócz oczywiście kwasu foliowego dostałam tym razem vit. B complex i vit. D 1000. Dostałam je na miesiąc przed procedurą i mam nie przerywać. Odpowiedz Link Zgłoś