Dodaj do ulubionych

początek z invitro

05.02.15, 14:02
Dziewczyny, pomożecie bo mam mętlik w głowie. Od dobrych lat staramy się o dziecko, według lekarzy wyniki były ok, nawet wG pana Doktora z kliniki invicta w gdańsku. Z pewnych przyczyn po wizycie odpuścilismy starania do teraz. Nasz lekarza Zaproponował Nam invimed wwarszawie. Wybieramy się na pierwszą wizytę, i teraz pytanie czy od razu rejestrować się na wizytę kwalifikacyjna na vitro z RefundacjA czy najpierw prywatna wizyta. Badania mamy nieaktualne. chciałbym może najpierw stymulację, sama nie wiem. Czas leci, Mam już 37 lat. Jaki jest koszt in vitro refundowanego? Nie jesteśmy z warszawy wiec dochodzą koszty dojazdu i zwolnień z prący.
Obserwuj wątek
    • martka35 Re: początek z invitro 05.02.15, 16:44
      Na kwalifikacji musisz mieć ze sobą aktualny wynik fsh lub amh. Do tego zdiagnozowaną niepłodność lub 1 rok udokumentowanego leczenia. Oczywiście zarówno Ty jak i Twój mąż. Jeżeli masz te badania to możesz od razu podchodzić do kwalifikacji. Same leki kosztują w granicach 1200 zł w zależności od protokołu jakim byłabyś prowadzona. Zadzwoń do kliniki i powiedz co masz a oni powiedzą co proponują.
      • rkkrakow Re: początek z invitro 05.02.15, 19:58
        najpierw jest wizyta wstepna. Obojetnie czy do in vitro, chyba ze mialabys komplet dokumentow. czy bedzie kwalifikacyjna do in vitro to zdecyduje lekarz - pewnie nie bo zleca Ci swoje badania i maja swoje widzimisie co do leczenia. moge Ci jeszcze wiecej zlecic i kazac wiekszosc powtorzyc wiec ja bym zaczekala co Ci powiedza. No chociaz amh to bedzie koniecznie tak czy siak. Koszt refundowanego in vitro to ok. 300 zl za pojedynczy zakup lekow na stymulacje (juz po refundacji). ja kupowalam ze 4 razy. roznie to bywa - mozesz miec wiecej, mozesz mniej. poza tym kilka badan przed - czesc robilam sobie w ramach swojego pakietu medycznego wiec bezplatnie ale czesc mezowa i amh to bylo z tego co pamietam i tak ok 600 zl. Potem wlasciwie juz tylko leki zlecone po punkcji i transferze. Zalezy co przepisza. Moze byc lutinus za jedyne prawie 300 zl opakowaniesmile a bierzesz ze dwa opakowania minimum. moze tez byc wersja oszczednosciowa, ale to zalezy - mozesz miec uczulenie. tak czy siak troche na leki idzie. ja bym w ogole proponowala bardziej novumsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka