migotkaa1 25.09.04, 15:07 Dziś na teście zobaczyłam w końcu dwie krechy!!!!!!! Teraz siedzę i ryczę ze szczęścia i ze strachu ( pierwsza ciąża obumarła w 9tc ). Życzę wam wszystkim pozytywnych testów. Przesyłam fluidki ciążowe. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolka2 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 15:12 Można tylko pogratulować, super. Uważaj na siebie i fasolke, napewno będzie dobrze Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
kattrin1 OLBRZYMIE GRATULACJE!!!!:))))) 25.09.04, 15:17 I przesyłaj fluidków jak najwięcej))) Dbaj o siebie i fasoleczkę))Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 15:20 oj, jak pieknie))))) jak czytam takie posty, to mam wrazenie, ze lada tydzien bede miala to samo)) gratuluje. wiem, ze sie boisz, no ale teraz musisz nerwy wsadzic w konserwy i na eksport wyslac))) badz oaza spokoju, a dziecku bedzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
migotkaa1 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 15:30 Przed chwilą dzwoniłam do mojego gina i kazał mi łukać Duphaston 3x1, folik 4x1 i Materne 1x1. Jeszcze jedo dla wszystkich dziewczyn których mężowie mają problem z chłopaczkami. My zrobiliśmy badanie nasienia w lutym i było kiepskie nawet bardzo kiepskie, mój gin nie dawał nam żadnej szansy, natomiast androlog dał mężowi Clo na 60 dni, a ja jeszcze podawałam mu Androvit oraz folik i jak widać wyszło bez inseminacji o której ostatnio często słyszałam, następnych badań po leczeniu nie robiliśmy ponieważ nie chciałam ponownie się rozczarować i ryczeć cały dzień. Zostawiłam wszystko w rękach losu. I się udało. Ściskam was wszystkie przesyłam kolejną porcyjkę fluidków. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 15:35 Witaj moja imienniczko.Ja tez Ci gratuluję z całego serducha,juz złapałam fluidki i nie mam zamiaru ich juz wypuszczać)))))Dbaj o siebie i niczym się nie martw bo to szkodzi maleństwu.Pozdrawiam Magda. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 GRATULUJĘ 25.09.04, 15:43 Gratuluję serdecznie i życzę bezproblemowej ciąży ------------ czekam na cud 32 cykl starań .... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 16:31 CIESZĘ SIĘ wpisałam cię do kroniki Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.04, 16:37 To nie rycz tylko sprawdź jak rośnie beta, oznacz progesteron i leć do gina. gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:04 SZCZERE GRATULACJE ! ))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesica Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 11:32 Dziekuje za to ze dajesz nam nadzieje... GRATULUJE Ci bardzo serdecznie Dbajcie o Siebie, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. Androvit i folik??? IP: *.54.196.124.tisdip.tiscali.de 26.09.04, 18:59 dawalas mezowi androvit i folik? a jakie dawki? czy to mozna kupic bez recepty? mozesz mi na pisac wszystko co wiesz na temat tych lekow? z gory goraco dziekuje. i. Odpowiedz Link Zgłoś
migotkaa1 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 19:25 Całe leczenie męża jeśli można o nazwać leczeniem ( w porównaniu do mężów dziewczyn z forum )trało 3,5 miesiąca. Najpierw Clo przez 60 dni 1x1 tabl ( lek na receptę ), następnie Androvit 1x1, oraz kwas foliowy ale ten na receptę 15mg 1x1, ( można podawać również folik 1x2tabl ). Androvit i folik są bez recepty. Właśnie ostatnio byliśmy u androloga z wynikiem USG na którym wyszły żylaki powrózka nasiennego, i usłyszeliśmy że mamy zrobić kolejne badanie nasienia. Na szczęście obeszło się bez niego i naprawdę dziewczyny zły wynik żołnierzyków naprawdę nie przekreśla wzystkiego. Do całej akcji potrzebny jest tylko jeden tak więc głowy do góry, trzymam za was wszystkie kciuki i pozdrawiam Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa32 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:14 Daj przepis. Gratuluję i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:37 Migotka, a co to znaczy dla ciebie bardzo złe wyniki nasienia, jeśli mogę zapytać? Ile mieliście plemników przed braniem leków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 27.09.04, 10:04 Suuperrr gratuluję ! uważaj na siebie i na fasoleczkę ! Będzie dobrze 1 powodzenia 1 naposz coś o staraniach 1 pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesica Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 13:41 Nie wiem czy cos w tym jest ale wydaje mi sie ze tak.... ja tez dawala mezowi androvit i folik i wyniki poprawily sie bardzo. Z 6.250.000 na 33.000.000 Moze warto sprobowac... niestety jeszcze nie zaciazylam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!-GRATULACJE! IP: 80.50.24.* 27.09.04, 14:35 o kurczę- ale Ci zazdroszczę!!! życzę, żeby Twoja ciąża przebiegała bez problemów, no i oczywiście, żebyś urodziła ślicznego bobaska!! Trzymaj kciuki za wszysykie starające sie o ciążę, a my trzymamy kciuki za Ciebie!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasza.z Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 19:32 Gratuluje ci z calego serca. Zlapalam fluidki dzieki serdeczne.Takie nowiny powinnsmy dostawac codziennie i mam nadzieje ze tak bedzie. Pozdrawiam dbaj o siebie i fasolke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. jeszcze raz androvit IP: *.54.217.129.tisdip.tiscali.de 27.09.04, 19:57 a czy to mozna tak podawac bez konsultacji z lekarzem? tzn ten folik i androvit? czy po dwie tabletki dziennie to nie bedzie za duza dawka? przeciez nawet kobieta w ciazy, ktora ma zwiekszone zapotrzebowanie na kwas foliowy bierze normalnie tylko jedna tabletke foliku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. androvit IP: *.54.209.239.tisdip.tiscali.de 28.09.04, 16:30 o.k. nie doczekam sie chyba na zadna odpowiedz. bede dawac mezulkowi po jednej tabletce androvitu i foliku... mam nadzieje ze to nie za mala dawka i nie minie sie to wszystko z celem... ps.@ spoznia sie juz dwa dni))) Odpowiedz Link Zgłoś
migotkaa1 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 21:04 Przepraszam że tak długo się nie odzywałam, ale zaczynają się problemy u mnie tzn. wczoraj o mało co nie wylądowałam na patologii, miałam ciśnienie 160/90 i puls spirntera. Na szczęście dostałam tylko proszki na obniżenie i puścili mnie do domu ze zwolnieniem. Dziś cały czas leżałam i ciśnienie się ustabilizowało mam nadzieję że z fasoloką wszystko OK tak się o nią boję, ale USG będę robić dopiero za 2 tyg teraz jeszcze za wcześnie i nic nie będzie widać. Teraz odpowiem na pytania tzn. kiepskie wyniki męża to ilość 38 mln więc ok, ale straszne leniwce A-0% B-35% z czego 75% uszkodzonych. Natomiast co do tabletek to jeden Androvit na noc i jedna tabletka kwasu foliowego 15mg. Powodzenia i trzymam za wszystkie was kciuki, przesyłam kolejną porcję fluidków Magda i 4 tygodniowa fasolka. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinnaa Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 21:06 Trzymam, kciuki. Wszystko będzie OK, tylko się nie denerwuj. Jesteś napewno pod świetną opieką. Pozdrawiam i łapię fluidki, przydadzą się już za ok. tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
tania75 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 21:39 Wielkie gratulacje!!!!Wiem doskonale jak cudownie sie czujesz, ja tez zaszłam niedawno w ciążę a w kwietniu miałam zabieg... Ale teraz byłam juz na USG i widziałam serduszko i nawet je słyszałam jak bije)) Prosze Cię nie denerwuj się niczym , ja nie robiłam żadnego Hcg, bo strasznie się denerwowałam odbieraniem wyników...a przeciez i tak będzie, jak ma byc... duzo odpoczywaj i relaksuj się a napewno dzidzia będzie sie dobrze rozwijac !!!!! Zapraszam na forum MAJ 2005 - jest tam wiele swieżutkich mamuś) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23275 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.54.239.93.tisdip.tiscali.de 28.09.04, 21:48 dzieki za wszystkie dotychczasowe informacje.mam nadzieje ze twoj stan sie polepsza.najwazniejsze to sie niczym nie przejmowac i byc dobrej mysli.trzymam kciuki za was a czy to podawanie androvitu na noc to ma jakies specjalne znaczenie? czy mozna tez w ciagu dnia podawac? a z tym folikiem to teraz nie wiem bo ja mam takie tabletki po 0,4 mg to co mam podac 4 tabletki??? sorry ze ci zawracam tak glowe. odpiszesz jak bedziesz miala czas najwazniejsza teraz jest twoja dzidzia)) Odpowiedz Link Zgłoś
migotkaa1 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 22:01 Ja zawsze dostaję receptę na kwas foliowy 15mg i dlatego go podałam mężowi, z tym braniem na noc to chyba nie ma większego znaczenia, ja poprostu łykam bromka przed snem i dlatego z przyzwyczjenia podawałam mężulkowi prochy. Co do tego foliku to ja bym podała 2 tabletki, ale jeszcze lepiej zawsze skonsultować to z lekarzem. A jakie parametry nasienia ma twój mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.54.203.169.tisdip.tiscali.de 29.09.04, 10:30 a on juz mial chyba ze trzy czy cztery badania nasienia robione i za kazdym razem bylo troszeczke inaczej. ale ostatnio to tez podobnie jak u was najbardziej niepokojace bylo to ze sa bardzo malo ruchliwe i budowa byla nieprawdlowa, chyba w 70%. teraz w nastepnym tyg bedzie jeszcze kolejne badanie na bakterie itp. w nasieniu. wspomne tez o tej chlamydii, zeby pod tym kontem zbadali, bo tutaj to sie o wszystko trzeba pytac i upominac! poki co zyje nadzieja bo @ juz 3 dni temu powinna byc a tu jeszcze nic)))chyba jutro zrobie test... Odpowiedz Link Zgłoś
migotkaa1 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.04, 10:45 Więc rób szybciutko ten teścik i pisz jaki wynik. A ja trzymam kciuki za II krechy. Powodzenia Magda i maleńka fasolka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: Nareszcie 2 kechyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 21:22 wszystko ok mam nadzieję a jak testujące Odpowiedz Link Zgłoś