Dodaj do ulubionych

clexane i acard

IP: *.acn.waw.pl 28.09.04, 22:28
czy ktoras z Was miala tka kuracje?
Obserwuj wątek
    • Gość: nina Re: clexane i acard IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.04, 12:50
      Cze?ç,
      ja szykuj´ si´ do ci?˝y na acardzie i clexane. Acard ?ykam od miesiaca, a starania i dzidzi´ zaczynamy
      w tym cyklu. Jak tylko wyjdzie pozytywny test mam si´ zg?osiç do lekarza po clexane. Jaki? czas temu
      zada?am podobne pytanie na forum ale odzew nie by? zbyt wielki. My?l´, ˝e dzwieczyny które zasz?y
      przenosz? si´ na inne forum. Ale mój doc twierdzi, ˝e rokowania s? do?ç dobre. O ile oczywi?cie
      przyczyna zosta?a zdiagnozowana w?a?ciwie.
      Czy Ciebie te˝ to czeka (tzn. w/w kuracja)?
      • Gość: bogna Re: clexane i acard IP: *.acn.waw.pl 29.09.04, 16:48
        ja lykam podobnie: acard od 16 dc, a po stwierdzeniu ciazy zastrzyki clexane.
        Leczysz sie w Warszawie, czy w Lodzi?
        • judyta10 Re: clexane i acard 29.09.04, 17:16
          Cześć ja też łykam acard i po pozytywnym teście będę brała clexsane do tego
          jestem w trakcie szczepień limfocytami przyczyną takiego leczenia jest
          immunologiczna przyczyna poronien[dwa w 6tyg]lecze się w Łodzi .
          • Gość: bogna Re: clexane i acard IP: *.acn.waw.pl 29.09.04, 17:43
            to jestes w takiej samej sytuacji jak ja!!! A leczylas sie juz przed
            poronieniami? to prof.Malinowski?
            • judyta10 Re: clexane i acard 29.09.04, 17:52
              Nie leczyłam się przed poronieniami z wyjątkiem prolaktyny ,ale to poszło dosć
              szybko inie miałam większych problemów z zajsciem teraz lecze się u prof.
              Tchórzewskiego.
              • Gość: bogna Re: clexane i acard IP: *.acn.waw.pl 29.09.04, 17:58
                ja tez z wczesniejszym zajściem nie mialam problemu (udalo sie za pierwszym
                razem) a teraz starmy sie drugi miesiac...moze szczepienia limfocytami maja na
                to jakis wplyw? twoj lekarz tez twierdzi ze to zupelnie bezpieczne?
                zycze powodzenia w staraniach!
                • judyta10 Re: clexane i acard 29.09.04, 18:07
                  Ja jestem szczepiona ponieważ mój system immunologiczny nie posiada właściwej
                  odpowiedzi czyli brak przewagi odpowiedzi typu TH2 nad TH1 najprawdopodobniej
                  też jest mała antygenowosć trofoboplastu i dochodzi do niszczenia zarodka
                  poprostu traktowany jest jak cialo obce podlegające zniszczeniu. Szczepienia
                  stosowane są tez przy nie możnośći zaciążenia bo zarodek np; nie może się
                  zagnieździc ,spotkałam sie też ze szczepieniami tak troche w ciemno bo podobno
                  nawet jak nie pomogą to nie zaszkodzą skutecznosć szczepień oceniana jest na
                  82%.
                  • Gość: nina Re: clexane i acard IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.04, 08:29
                    Witajcie ponownie,
                    ja jestem z Wroc?awia i póki co tutaj si´ lecz´. Wiem, ˝e tu nie ma takich specjalistów jak np. w ¸odzi,
                    ale i tak jestem zadowolona, ˝e po dwóch poronieniach trafi?am w ko?cu na lekarza, któremu chcia?o
                    si´ co? robiç i zleci? mi przynajmniej jakie? badania. Wcze?niej wszyscy mówili, ˝e do trzech poronie?
                    nic si´ nie robi (swoj? droga to nie rozumiem tego, co im zale˝y, przecie˝ i tak chodz´ prywatnie i za
                    wszystko p?ac´ - mo˝e si´ boj?, ˝e co? wyjdzie, a oni nie b´da umieli tego wyleczyç lub nie b´dzie im
                    si´ chcia?o?). Okaza?o si´, ˝e mam przeciwcia?a antyfosfolipidowe, ale tylko w jednej klasie, tej, która
                    uodparnia organizm jeszcze bardziej na obce cia?o, jakim jest dla niego ci?˝a. Doc powiedzia?, ˝e ka˝da
                    kolejna ci?˝a b´dzie powodowa?a wzrost poziomu tych przeciwcia?, czyli prawdopodobie?stwo
                    donoszenia b´dzie coraz mniejsze. Tak wi´c teoretycznie lepiej jest jak wykryje si´ to jak
                    najwcze?niej, ale po 1. poronieniu nikomu nie chce si´ nawet o tym pacjentce powiedzieç. Ja straci?am
                    w ten sposób prawie 2 lata (a latka leca, jestem ju˝ po trzydziestce).
                    A co my?licie o clexane? Nie przera˝a Was perspektywa k?ucia si´ dzie? w dzie??
                    A co my?licie o clexane?
                    • ewa.analityk1 Re: clexane i acard 30.09.04, 10:10
                      a do kogo chodzisz jak coś napisz mi na priva ok
                    • budeczka Re: clexane i acard 30.09.04, 10:20
                      Nina, ja też jestem z Wrocławia i też po drugim poronieniu. Właśnie przymierzam
                      się do badań przeciwciał. Proszę napisz do kogo chodzisz, bo ciągle nie mam
                      pewności co do lekarza na następną ciążę.
                      Kasia
                      • Gość: nina Re: clexane i acard IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.04, 11:15
                        Budeczka, ja te˝ tak do ko?ca nie ufam mojemu lekarzowi, ale ja ju˝ chyba nigdy ˝adnemu nie zaufam
                        na 100 procent. Przetestowa?am wielu i do ka˝dego mia?am jakie? zastrze˝enia. Ten ostatni, co mi
                        znalaz? przyczyn´ poronie?, to Jan Korzeniewski. Jest doktorem, przyjmuje na Boles?awieckiej, a
                        pracuje a szpitalu na Cha?ubi?skiego. Posz?am do niego z polecenia znajomych, którzy te˝ maj?
                        problemy z immunologi?, on im to zdiagnozowa? ale nie podj?? si´ leczenia tylko wys?a? do
                        Malinowskiego do ¸odzi. U Korzeniewskiego by?am dopiero 3 razy, nast´pny raz b´dzie jak zaci?˝´
                        albo jak si´ nie uda po kilku miesi?cach. Spodoba?o mi si´ u niego, ˝e wszystko cierpliwie wyja?nia, a
                        ja mam zawsze milion pyta?, jest delikatny i mi?y. Ale nie wiem tak do ko?ca.... Nie wiem czy go
                        polecaç. Stwierdzi? na przyk?ad, ˝e nie ma sensu oznaczaç poziomu hormonów, bo zakres norm jest tak
                        szeroki, ˝e badanie i tak nic nie wyja?ni. Zdziwi?am si´, bo dziewczyny na forum pisz?, ˝e hormony
                        trzeba zrobiç w pierwszej kolejno?ci. Na pytanie o badanie nasienia stwierdzi?, ˝e skoro zachodz´ bez
                        problemu to nasienie musi byç dobre. Tak wi´c widzisz, nie jest idealnie. Ale zleci? jedno badanie i od
                        razu wysz?o ?le. Mo˝e ma dobr? intuicj´? Postanowi?am wi´c zostaç u niego i prowadziç u niego ci?˝´.
                        Ma d?ugie kolejki w poczekalni, ale czy to o czym? ?wiaczy? Przysz?o?ç poka˝e, czy wybra?am dobrze.
                        My?la?am jeszcze, ˝eby pój?ç do Jarosza. Podobno pomóg? wielu kobietom. Ale odpu?ci?am na razie,
                        mo˝e pójd´ w ci?˝y zrobiç sobie usg, bo on podobno dobry w tym jest. Kto? poleca? mi te˝
                        Markuszewskiego, ale na forum czyta?am niepochlebne opinie.
                        A Ty do kogo chodzisz?

My?
                        • judyta10 Re: clexane i acard 30.09.04, 16:29
                          CZeść dziewczyny widze ,ze jesteście z Wrocławia czy słyszałyście o Doktor
                          Małgorzacie Jerzak podobno bardzo dobry lekarz specjalizuje się w poronieniach
                          nawykowych.
                          • Gość: nina Re: clexane i acard IP: *.wroclaw.mm.pl 01.10.04, 08:36
                            Nigdy nie s?ysza?am tego nazwiska. W którym szpitalu pracuje?
                        • budeczka Re: clexane i acard 01.10.04, 09:10
                          Nina, dzięki bardzo za informacje!
                          Ja chodzę do Marty Góreckiej-Balcerek, która pracuje razem z Jaroszem w jego
                          Mediconcept. Niby jest bardzo miło i w porządku, ale jednak gdzieś w głębi mam
                          wątpliwości... I tak się rozglądam wśród lekarzy. Jakoś ten Wrocław jest ubogi
                          ginekologicznie.

Judyta, ja też nigdy nie słyszałam o tej lekarce. Napisz proszę coś więcej, bo
                          właściwie mozna mnie juz zakwalifikować pod poronienia nawykowesad

Pozdrawiam
                          • judyta10 Re: clexane i acard 01.10.04, 15:33
                            Witajcie .Doktor Małgorzata Jerzak pracowała[ nie wiem czy jeszce pracuje
                            mozecie sprawdzic]W Instytucie Immunologi I Terapi Doświadczalnej PAn przyjmuje
                            tez prywatnie ,ale nie wiem gdzie Miałam zapisane bo sama chciałam do niej
                            jechać,ale na razie wszystko układa siępo mojej myśli więc zrezygnowałam .Jest
                            młoda a ma bardzo duży dorobek naukowy w 2001 było oniej dość głosno trochę
                            sobie o niej poczytałam jej specjalnością Są immunologiczne niepowodzenia
                            rozrodu Jak znajdę dokładne namiary to dam znać.Judyta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka