Dodaj do ulubionych

INSEMINACJA

04.10.04, 13:02
Jutro będę podddana temu zabiegowi.
Moje zdziwienie wywołuje jedank fakt,iż zrezygnowano z podania mi zastrzyków
z pregnylu dzień wcześniej.Czy to zmniejsza to szansę na skuteczny zabieg?
Wcześniej w naturalnych cyklach podawano mi ten preparat,organizm idealnie na
niego reagował,owulacja występowała po 24 godz.od podania zastrzyku.
Ponadto,czy konieczne jest podanie po zabiegu duphastonu lub luteiny?
Bedę wdzięczna za opisanie Waszych doświadczeń

Aśka
Obserwuj wątek
    • Gość: maga Re: INSEMINACJA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 17:04
      Luteinę zawsze zapisują po zabiegu. A co do pęknięcia to nie wiem to zaleźy od
      gina. Ja jestem po 4 inseminacji i 2 pierwsze miałam u innego gina i z tego co
      teraz wiem oszukiwał mnie bo jak zajdę za 6 razem to ma więcej kasy (robił mi
      za wcześnie inseminacje lub za póżno - zastrzyk na pęknięcie np 4 dni przed
      zabiegiem.)
      Ale muszą kiedyś mieć wyniki pozytywne aby się niosło... i to mnie pociesza

Kiedyś się NAM uda
      i przepraszam za moje smutne doświadczenia ale prawdziwe
    • alexi83 Re:Inseminacj 29.05.14, 14:33
      Hej, ja jestem po drugiej inseminacji. Pierwsza nieudana, cykl 40 dni. Lekarz myślał, że się udało i kazała robić mi dalej testy. Ale nic z tego.
      Wyjechałam z M na wakacje, po powrocie w kolejnym cyklu miałam odstawione wszystkie leki (leczę się od 3 lat i mam 3 poronienia za sobą). Wyluzowałam, bo stwierdziłam, że i tak z tego nic nie wyjdzie w tym cyklu. Mój M nie mógł być dostępny ze względu na pracę w czwartek w gabinecie, więc zrobiliśmy IUI na wszelki wypadek w środę. Lekarz powiedział, że są małe szanse, bo za wcześnie. Kazał już samodzielnie poprawić w piątek jak mąż wróci smile
      Wogóle się nie nastawiałam, totalnie odpuściłam ten cykl.
      Właśnie odebrałam wynik beta HCG i okazało się, że jestem w ciążysmile
      Oby tym razem wszystko było ok. Łatwo powiedzieć, ale do tego chyba naprawdę trzeba podchodzić na spokojnie, bez stresu i naciskania, że to musi być już teraz.
      Trzymam za Was kciuki dziewczyny!
      • zoselin1987 Re:Inseminacj 29.05.14, 18:16
        Co do pregnylu nie wiem, bo miałam Ovitrelle na pęknięcie.
        Ovitrelle kazał mi wziąć zawsze 24h wcześniej. Zawsze mówił mi czy to ma być o 12 w nocy czy o innej godzinie.
        Luteinę brałam, owszem, aż do momentu zrobienia bety HCG.
        Obecnie jestem w 23 tc i udało nam się za 2 podejściem! Lekarz stwierdził, że duże znaczenie ma wiek (jesteśmy przed 30).

Powodzenia!!
    • naprotechnolog inseminacja 29.05.14, 22:53
      muszę pania rozczarować, że nawet ci którzy wykonują inseminacje nie wierzą w ich skuteczność. O tym mówi się głośno na konferencjach naukowych. Rzeczywiście pregnyl podaje się jesli jest duży pecherzyk, dobre endometrium i obfity dobry śluz.!! duphaston nie może być podany zaraz po inseminacji bo zablokuje implantację jeśli dojdzie do zapłodnienia , trzeba poczekać kilka dni.
      zdecyduje pani sama

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka