Dodaj do ulubionych

HSG- Gameta- proszę o pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:49
Obserwuj wątek
    • Gość: monikamm Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:52
      Oczywiście za szybko wysłałam.
      Moja szwagierka była w Gamecie i dr Radwan powiedział jej, że musi mieć badanie
      na drożność jajowodów. Jej pytanie brzmi: czy za takie badanie (będzie robione
      w klinice Matki i Dziecka) trzeba płacić i ile? CZy to boli? I czy oni dają
      jakieś znieczulenie? Piszę w jej imieniu, bo ona nie ma dostępu do internetu.
      Monika
      • Gość: xxx Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:33
        czesc ja miałam robione hsg w Matce Polce - skierowanie wystawił mi lekarz
        pracujący w szpitalu- na oddziale byłam 3 dni , 2-go dnia po przyjsciu miałam
        byc na czczo i o 8 był zabieg było nas pięć - badanie - nieprzyjemne i
        nieprzyjena obsługa - nikt nie pyta pacjentki o znieczulenie nikt nie pyta jak
        sie czujesz nikt nie proponuje ci środka p/bólowego - ogólnie wizyta szpitalna
        niemila ale do zniesiena
        sam zabieg trwa ok 10 min- ból taki jak przy miesiaczce bardziej nasilony tak w
        skrócie
        pozdrawiam i głowa do góry
        • Gość: celina Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 13:17
          Jak czytam taka wiadomosc, to az mi wlosy staja na glowie. HSG mialam tez
          robione w Matce Polce dokladnie 2 tyg temu i moge zupelnie co innego powiedziec:
          1. przemila obsluga, pielegniarki naprawde wyrozumiale, opiekujace sie
          2.sami daja znieczulenie (ja dostalam zastrzyk a postaci Tramalu) i nie
          prosilam sie o to
          3.sam zabieg bolesny ale da sie wytrzymac
          4. po zabiegu opieka wspaniala, dogladaja i ciagle pytania jak sie czuje
          5. za badanie oczywiscie nic sie nie placi (mialam tez skierowanie z gamety)

Ogólnie - trzymam za Ciebie kciuki, zabieg przezyjesz, na drugi dzien juz mozna
          sie z tego śmiać.
          Pozdrawiam

• tekla12 Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc 05.10.04, 15:03
            Jeśli kierują z Gamety, to do Kliniki Ginekologii i Rozrodczości. Hsg nie
            miałam, ale dziewczyny, które przechodziły to badanie jakoś szczególnie nie
            narzekały. Personel bardzo miły i pomocny. Jedynym czarnym charakterem jest dr
            Pawlicki, radzę unikać jak ognia.
    • Gość: xxx Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:24
      słuchajcie ja hsg miałam wykonywane w 2003 roku nie wiem może kadra sie
      zmieniła? no i ja nie miałam skierowania z Gamety tylko od dr Niwalda
      pracujacego w szpitalu
      moje odczucia są własnie takie i nic ich nie zmieni- niedawno przebywałam na
      oddziałe ginek. szpitala MSW w Łodzi- Boże to oddział jak te w Leśnej Górze
      z "Na dobre i na złe"- tam to dopiero jest opieka-suuuuuper
      Mam porównanie -niebo a ziemia
      polecam z czystym sumieniem szpital MSW w Łodzi
      lekarze kompetentni i mili
      po zabiegu doglądaja Cię po pare razy w ciągu dnia
      naprawdę byłam bardzo mile zaskoczona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka