Gość: monikamm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:49 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monikamm Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:52 Oczywiście za szybko wysłałam. Moja szwagierka była w Gamecie i dr Radwan powiedział jej, że musi mieć badanie na drożność jajowodów. Jej pytanie brzmi: czy za takie badanie (będzie robione w klinice Matki i Dziecka) trzeba płacić i ile? CZy to boli? I czy oni dają jakieś znieczulenie? Piszę w jej imieniu, bo ona nie ma dostępu do internetu. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:33 czesc ja miałam robione hsg w Matce Polce - skierowanie wystawił mi lekarz pracujący w szpitalu- na oddziale byłam 3 dni , 2-go dnia po przyjsciu miałam byc na czczo i o 8 był zabieg było nas pięć - badanie - nieprzyjemne i nieprzyjena obsługa - nikt nie pyta pacjentki o znieczulenie nikt nie pyta jak sie czujesz nikt nie proponuje ci środka p/bólowego - ogólnie wizyta szpitalna niemila ale do zniesiena sam zabieg trwa ok 10 min- ból taki jak przy miesiaczce bardziej nasilony tak w skrócie pozdrawiam i głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celina Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 13:17 Jak czytam taka wiadomosc, to az mi wlosy staja na glowie. HSG mialam tez robione w Matce Polce dokladnie 2 tyg temu i moge zupelnie co innego powiedziec: 1. przemila obsluga, pielegniarki naprawde wyrozumiale, opiekujace sie 2.sami daja znieczulenie (ja dostalam zastrzyk a postaci Tramalu) i nie prosilam sie o to 3.sam zabieg bolesny ale da sie wytrzymac 4. po zabiegu opieka wspaniala, dogladaja i ciagle pytania jak sie czuje 5. za badanie oczywiscie nic sie nie placi (mialam tez skierowanie z gamety) Ogólnie - trzymam za Ciebie kciuki, zabieg przezyjesz, na drugi dzien juz mozna sie z tego śmiać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc 05.10.04, 15:03 Jeśli kierują z Gamety, to do Kliniki Ginekologii i Rozrodczości. Hsg nie miałam, ale dziewczyny, które przechodziły to badanie jakoś szczególnie nie narzekały. Personel bardzo miły i pomocny. Jedynym czarnym charakterem jest dr Pawlicki, radzę unikać jak ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: HSG- Gameta- proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:24 słuchajcie ja hsg miałam wykonywane w 2003 roku nie wiem może kadra sie zmieniła? no i ja nie miałam skierowania z Gamety tylko od dr Niwalda pracujacego w szpitalu moje odczucia są własnie takie i nic ich nie zmieni- niedawno przebywałam na oddziałe ginek. szpitala MSW w Łodzi- Boże to oddział jak te w Leśnej Górze z "Na dobre i na złe"- tam to dopiero jest opieka-suuuuuper Mam porównanie -niebo a ziemia polecam z czystym sumieniem szpital MSW w Łodzi lekarze kompetentni i mili po zabiegu doglądaja Cię po pare razy w ciągu dnia naprawdę byłam bardzo mile zaskoczona Odpowiedz Link Zgłoś