Gość: keysy IP: *.gov.pl 11.10.04, 12:13 czy jeżeli przy badaniu hsg prawie cały kontrast leciał mi po pośladkach to można powiedzieć że badanie zostało źle wykonane czy faktyv=cznie mogą być wszędzie takie zrosty że płyn się cofał?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: wyciek kontrastu przy hsg IP: *.veranet.pl 11.10.04, 18:48 chyba tylko miałaś wrazenie ze cały wyleciał, mi tez ciekło po udach ale zrostów nie miałam wcale, jedynie jeden jaowód sklejony (odkleił sie podczas badnia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: wyciek kontrastu przy hsg IP: 213.25.125.* 12.10.04, 08:46 Ja też tak miałam,kontrast lał mi się po pośladkach od razu - na zdjęciu nic nie widać, zakładali mi ponownie urządzenie - koszmar, mam wrażenie, że to badanie było źle wykonanane. Urodziłam 1 dziecko i macicę na pewno mam - a po badaniu wyszło, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keysy Re: wyciek kontrastu przy hsg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 10:46 ale zaszłaś w ciążę po badaniu czy poprostu już masz dziecko?? Bo ja mam dziecko - 7 lat. I teraz staram się o drugie bezskutecznie od 2 lat - po drodze operacja wyrostka i wycięty jajowód i jajnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: wyciek kontrastu przy hsg IP: 213.25.125.* 12.10.04, 13:00 Mam dziecko - 8 lat, miałam operację wyrostka w 2 roku życia - po prawej sronie jajowod wyszedł niedrożny, macicy na zdjęciu nie widać z lewego jajowodu wylało się trochę kontrastu. Kontrast miałam podawany 2 razy, 2 razy zakładaną "maszynerię" - koszmar - i całe mokre plecy. O dzidziusia staram się 4 lata. Już nie wiem co o tym myśleć i co robić dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keysy Re: do Megan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 14:44 ja miałam to hsg kilka dni temu, powtórzę ją w przyszłym cyklu. A ty jak dawno miałaś hsg - może teraz po tym badaniu się uda u ciebie jeśli coś tam udrożnili. To zależy kto robi to badanie, ja miałam w warszawie na karowej. ale powtórze gdzie indziej. sądzę ze u ciebie to badanie też nienajlepiej zrobili. Próbuj ostro jeśli hsg miałaś niedawno. Dzieczyny piszą że zachodziły w ciążę po hsg zaraz w następnym cyklu. Apropo macicy u mnie też wyszła malutka i ze zrostami ze znakiem zapytania. Pozdrawiam i czekam na odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: do Megan IP: 213.25.125.* 12.10.04, 14:56 Miałam HSG w grudniu, niestety nic po nim nie wyszło, najprawdopodobnie u mnie owulacja występuje tylko po niedrożnej stronie, leczę się w Novum i od razu proponują mi in vitro. Wiem, że to nie moja droga, boję się trochę stymujacji, ponieważ zwiększa prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej, mam 1 drożny jajowód i nie chcę go stracić. Z kolei bez podjęcia ryzyka i wywoływania owulacji z "dobrej" strony nic z tego nie będzie. Jeszcze się trochę łudzę, że stanie się Cud - piję ziólka, nie wiem do jakiego lekarza iść - nie chcę chyba wracać do Novum i przekonywać ich do naturalnych prób, Tyle, póki co, śledzę bociana i to forum i czekam... Może wyjściem byłaby histeroskopia - może mamy zrosty lub polipy, które w trakcie tego zabiegu usuną - w Novum mi tego nie proponowali, sama kombinuję, HSG miałam w szpitalu Bielańskim - koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keysy do Megan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 15:23 Ja mogę ci podać namiary na prywaty gabinet lekarza któr pracuje na Inflanckiej, on jest raczej chęty kombinować tzn pomóc w sposób histeroskopia, hsg, laparoskopia on mi nigdy nic nie powiedział o INV, chociaż inni mówoią o tym bardzo chętnie i często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: do Megan IP: 213.25.125.* 13.10.04, 09:01 Podaj mi adres, zastanowię się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keysy Re: wyciek kontrastu przy hsg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 10:43 Tak może macie rację. Ale sama lekarz mi powiedziała że wpuści jeszcze raz kontrast, ale w końcu przerwała bo pojawiło się krwawienie. Badanie wyszło tak: jajowód niedrożny (bo mam jeden), zrosty macicy ?? I właśnie mnie dziwi ten zmnak zapytania. Mój lekarz powiedział że badanie trzeba powtórzyć. Poza tym nic mnie to nie bolało, nawet ne wiedziałam że już ten kontrast został wpuszczony oprócz tego że czułam mokro aż pod plecami. Odpowiedz Link Zgłoś