Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz Castagnus, help!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:17
Biorę castagnus pierwszy miesiąc, dzisiaj kończę opakowanie, mam 30 d.c,
bardzo nabrzmiałe piersi i wilczy apetyt. Czy wy też tak miałyście? Czy
zawsze neleży robić test po skończeniu opakowania? Wiem, że nie przyrywa się
brania castagnusa, ale jednocześnie nie można go brać kiedy się jest w
ciąży ... Napiszcie proszę czy macie takie objawy jak ja(apetyt, bolące
piersi) i czy przy castagnusie może spóźnić się @.
Obserwuj wątek
    • Gość: dazzle Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.man.polbox.pl 19.10.04, 09:22
      Monia... Biorę Castagnus i nie mam objawów ani trochę podobnych do Twoich. A
      bardzo na nie czekam! Lepiej zrób sobie, moja kochana, test ciążowy. Trzymam
      kciuki i odezwij się, jak poszło! Ściskam, Dazzle
      • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:56
        Też mi się wydaję, że powinnam zrobić test, ale moja prolaktyna kilka krotnie
        przewyższała norme i nie chce mi się wierzyć, że po 30 dniach brania castagnusa
        mogłoby się udać ...
        • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:05
          I jeszcze jedno, test zrobię dopiero jutro rano, czy dzisiaj mam zatem brać
          castagnus ...?
          • Gość: marzenalep Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.brm.gov.pl 19.10.04, 11:22
            Ja brałam Castagnus cały czas, testowałam i jak była jedna kreska to brałam
            dalej. W tej chwili jestem po całej kuracji Castagnusem czyli 90 dni i czekam
            na wynik naszych ostatnich starań.
            Pozdrawiam Marzena
            • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:49
              Zrobiłam dzisiaj rano test, wyszła mi bardzo blada kreska .... nie wiem jak mam
              to rozumieć, jutro zrobię test ponownie. Mam mętlik w głowie, nie wiem czy się
              cieszyć, czy castagnus mógł spowodować błędny wynik??????
              • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:53
                Ta kreska jest naprawdę bardzo, bardzo blada ....
                • maretina Re: Jeszcze raz Castagnus, help! 20.10.04, 09:02
                  Gość portalu: Monia napisał(a):

> Ta kreska jest naprawdę bardzo, bardzo blada ....
                  intensywnosc sie nie liczy.... idz na beta hcg. nie ma co czekac do jutra zeby
                  znowu test robic.
    • Gość: dazzle Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.man.polbox.pl 20.10.04, 09:02
      O ile wiem,Castek nie wpływa na wynik testu. Jeśli wynik testu odczytałaś po
      prawidłowym upływie czasu, jeśli jest druga kreska - to idź szybciutko i zrób
      sobie betę z krwi i będziesz wiedziała na pewno. A na razie wstrzymaj zażywanie
      Castagnusa. Trzymam kciuki! Daj znać co i jak.
      • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:05
        Dzięki za szybkie odpowiedzi! smile
        Kiedy jest wynik beta hcg, od razu?
        Przepraszam za moją niewiedzę, ale po 4,5 roku starań przerwałam leczenie rok
        temu, kiedyś siedziałam tu dzień w dzień, później skapitulowałam. Nigdy nie
        miałam okazji robić beta hcg.
        • maretina Re: Jeszcze raz Castagnus, help! 20.10.04, 09:07
          u mnie wynik jest po 2 godzinach. to zalezy od laboratorium.
          • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:19
            Dzowniłam do najbliższego izisu, wynik badania faktycznie jest po 2h, ale pod
            warunkiem, że dotrę tam dzisiaj do 13.00, niestety nie mam takiej możliwości
            (praca!!!), ale trudno wytrzymam jutro do 10.00 wtedy będę miała wynik. Aż się
            boję ....... najgorsze jest to czekanie.
            Pozdrawiam Was!!!
    • Gość: Malta99 Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.mi.gov.pl 20.10.04, 09:42
      Wiesz co Monia, nie chce cie straszyc, ale zrobienie beta hcg i to ilościowego
      a nie jakosciowego (to jest b. wazne) jest naprawde kluczowe. Ja tez mialam
      blada kreske. Od razu zrobilam beta. Wyszlo malo - 16 jedn (powyzej 10 to
      ciaza). Po 2 dniach jak zrobilam test sikany to kreska byla porzadna, ale nic z
      tego nie wyszlo - ciaza pozamaciczna - beta rosla nierowno i ogolnie slabo. Po
      szybkim zdiagnozowaniu ciazy pozamacicznej, ominely mnie horrory, ale to dzieki
      monitorowaniu jak rosnie beta wlasnie, co robilam pod wplywem forum oczywisciesmile
      A i co dla ciebie moze byc istotne - to zaciazylam przy pierwszym opakowaniu
      castangusa i polowce bromka branego od poczatku cyklu (PRL mialam 35). czy sam
      Castangus moze dac szybko spadek PRL? - nie mam pojecia!
      Dzialaj dziewczyno. i powtorz beta po 2 albo 4 dobach to zobaczysz czy ladnie
      rosnie - czego ci naprawde szczerze zycze!

pozdrawiam
      • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:54
        Beta ilościowa -ok zapamiętam! I mam nadzieję, że będzie dobrze!
        • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:21
          Zrobilam wczoraj to badanie, ale niestety nie bylo jakis odczynnikow i nie
          moglam zrobic bety ilosciowej, tylko jakosciowa. Dzisiaj dzwonilam po wynik.
          JEST SLABO DODATNI .......... czyli mniej niż 20 ...... co mam robic, co to
          moze oznaczac??????
          • maretina Re: Jeszcze raz Castagnus, help! 21.10.04, 10:25
            ciaza! po 48 gozinach powtorz bete, zobaczymy czy i jak rosnie. ktory dc mialas
            jak robilas bete? ile dni po owulacji bylas?
            • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:27
              Bete robilam w 33 d.c, nie wiem kiedy miałam owulacje, bo do tej pory NIE
              MIALAM, albo naprawde sporadycznie, ostatni moj cykl trwa 64 dni ....
              Nie potrafie sie cieszyc .. czy to moze oznaczac, ze ciaza ulegnie naturalnemu
              poronieniu, albo jest pozamaciczna .....?????
              • maretina Re: Jeszcze raz Castagnus, help! 21.10.04, 10:31
                a dlaczego ma byc pozamaciczna albo ulec poronieniu?
                spokojnie... dzwon do gina, po 48 godzinach powtorz bete. trzymam mocno kciuki!
                jak nie wiesz kidy byla owulacja i jesli Twoje cykle faktycznie sa tak dlugie,
                to wzystko moglo sie zdarzyc, nawet to, ze owulacja byla kilka dni temuwink
                pamietasz kiedy sie kochalas? moze to cos pomoze?
                • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:43
                  Dużo razy kochalam sie w tym miesiacu ........ wlasciwie co drugi dzien ....smile)
                  Ok, nie panikuje, ide na bete w sobote raniutko, zapisalam sie do kliniki
                  Damiana. A teraz muszę znalezc dopiero lekarza, bo jak mowilam przestalam do
                  novum chodzi rok temu, chcodzialm do Zamory, teraz chyba nie mam czego tam
                  szukac, co?
                  • maretina Re: Jeszcze raz Castagnus, help! 21.10.04, 10:46
                    masz czego tam szukac, placisz to Cie przyjmasmilepytanie tylko czym chcesz tam
                    bycwink
                    po cichutku juz sie ciesze. daj prosze znac jak sie wszystko toczysmile)) i rob ta
                    betewink
                  • maretina ps. 21.10.04, 10:46
                    oznaz sobie progesteron, zeby wiedziec czy potrzebna suplementacjawink
                    • Gość: Monia Re: ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:10
                      Co to jest suplementacja??????
                      • maretina Re: ps. 21.10.04, 11:12
                        podawanie tego czego brakuje w organizmie, ja pisalam o suplementacji
                        progesteronem.
                      • Gość: dazzle suplementacja IP: *.man.polbox.pl 21.10.04, 11:13
                        to uzupełnianie brakujących elementów, pierwiastków, substancji etc. Po prostu
                        uzupełnianie.
                        • Gość: Monia Re: suplementacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:40
                          Zawsze myślalam, że jak zdarzy się ten dzień i wynik będzie pozytywny, to
                          napisze nowy post pt: Hurrraaa, mam dwie krechy!!!!
                          Albo cos w tym rodzaju, ale to wszystko jst takie niepewne, że nic takiego nie
                          napisałam....
                          • maretina Re: suplementacja 21.10.04, 11:42
                            Gość portalu: Monia napisał(a):

> Zawsze myślalam, że jak zdarzy się ten dzień i wynik będzie pozytywny, to
                            > napisze nowy post pt: Hurrraaa, mam dwie krechy!!!!
                            > Albo cos w tym rodzaju, ale to wszystko jst takie niepewne, że nic takiego
                            nie
                            > napisałam....
                            identycznie czulam sie tydzien temuwink
                            spokojnie, napiszesz swoj watekwink uzyj wtedy nawet caps locka!big_grin
                            • Gość: Monia Kolejny test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 09:29
                              Zrobiłam dzisiaj ponwonie test sikany, kreska jest juz dużo wyraźniejsza! smile
                              Zapisałam się jednak do novum, znam to miejsce, lekarzy, więc jednak do nich
                              wrócę. Jutro wiele się wyjaśni, przede wszystkim zrobią mi bete i zobaczymy czy
                              rośnie. Dzisiaj mam kłucie w lewym jajniku, moje piersi szczególnie rano
                              bliskie są ekspolzji smile. Mam już lepszy humor smile
                              • maretina Re: Kolejny test 22.10.04, 09:35
                                Monisiu!!!!smile
                                bardzo, bardzo i jeszcze raz bardzo sie cieszesmile
                                gratuluje, dbaj o Wassmile
                                zaloz watek o ciazy, plissssswink
                                pokaz, ze pazdziernik jest plodny i pokaz, ze mozna wygrac!wink daj nadziejewink
                                • Gość: Monia Re: Kolejny test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 09:50
                                  Dziękuję Ci Maretino, bardzo podtrzymujesz mnie na duchu!!!! wink)) Wiesz,
                                  postanowiałm, że wątek założę w poniedziałek, po wizycie w novum i wyniku bety.
                                  Teraz jeszcze boję się cieszyć .... ale wiem, że już wygrałam! Po killu latach
                                  zmagań, czterech próbach podejścia do inseminacji (trzy razy nie doszło do iui,
                                  bo nie było owulacji nawet po silnej stymulacji) wiem, że można wygrać, że
                                  można zajść naturalnie (z pomocą castagnusa), po rocznej przerwie od lekarzy,
                                  wszystkich leków wygrałam z pcos, październik to naprawdę cudowny miesiąc dla
                                  nas ....
                                  • maretina Re: Kolejny test 22.10.04, 09:55
                                    rozumiem Cie z tym czekaniem do poniedzialkuwink. trzymajcie sie cieplowink jedz
                                    folik, oznacz progesteron konieczniewink
                                    • Gość: Monia Re: Kolejny test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 09:58
                                      Wiem, wiem wink)
                                      Ty również dbaj o siebie i dzidzie! smile
                                      • maretina Re: Kolejny test 22.10.04, 10:02
                                        dbamsmile)
    • Gość: Malta99 Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.mi.gov.pl 22.10.04, 10:49
      Kurcze nie chce wam psuc tego dobrego nastroju, wiec nie bede krakac. Szkoda ze
      je sobie nie oznaczylam progesteronu, jak bylam w takim momencie jak Monia, ale
      Maretino, jak myslisz czy podanie progesteronu (w razie niskiego poziomu) w
      przypadku pozamacicznej cos by dalo? Moze by sie gdzies to bidne jajeczko
      zagniezdzilo?
      ale widze 2 powazne kwestie, kt. w znaczny sposob odroznia syt. Moni od mojej -
      ja mialam nasilajace sie plamienia i koszmarne bole w podbrzuszu okolo
      spodziewanej miesiaczki, a Monia tego na szczescie nie ma! Wiec mam nadzieje,
      ze bedzie ok. Tylko koniecznie ta beta ilosciowa jeszcze raz w sobote, no i jak
      radzi Maretina progesteronsmile

trzymajcie sie dziewczyny i odpocznijcie sobie porzadnie weekendowo!
      • maretina Re: Jeszcze raz Castagnus, help! 22.10.04, 10:52
        Malto na pozamaciczna zaden progesteron nie pomoze niestety:/. po prostu
        komorka nie dociera tamgdzie powinnasad. mam nadzieje, ze kolejna ciaza skonczy
        sie super finalem z krzykiem bobasa po porodziewink
        nie zadreczaj sie i nie obwiniaj, bo tu niczyjej winy nie ma. mialas wielkiego
        pecha. wierze, ze nic tak podlego sie dwa razy nie zdaza.
        badz spokojnawink
        • Gość: Monia Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:40
          Przykro mi Malto, że doświadczyłaś tego ....
          Tak, w novum robią porządne badania, Pani, z którą rozmawiałam stwierdział, że
          należy zrobić mi wszystkie niezbędne hormony jutro. Jestem dobrej myśli i ty
          rownież bądź, zobaczysz nastepnym razem wszystko dobrze ci się ułoży!!!
          • agnes_ka13 Re: Jeszcze raz Castagnus, help! 22.10.04, 21:35
            Monia gratulacje!Ciesze sie bardzo i oby jak najwiecej takich szcesliwych
            postow i mam nadzieje,ze ja tez niedlugo zamieszcze swoj.Koncze drugie
            opakowanie Castagnusa,oby pomogl.
      • Gość: Malta99 Re: Jeszcze raz Castagnus, help! IP: *.mi.gov.pl 22.10.04, 13:52
        Dzieki dziewczyny!

Bo juz sie zaczelam zastanawiac, czy moze mozna bylo jednak cos zrobic?
        Strasznie wam zazdroszcze, oczywiscie w sensie pozytywnym i juz nie moge sie
        doczekac kiedy bede mogla zaczac starania. Musze tylko zrobic rozne badania tj.
        chlamydie, cytologie, toksoplazmoze i jak bedzie ok, to od grudnia zaczynamysmile
        Tez biore Castangusa na zbicie tej cholernej prolaktyny!
        Trzymajcie sie cieplo i w miare mozliwosci bezstresowosmile
    • marcepanna castagnus 22.10.04, 21:46
      czy to mozna kupic w aptece bez recepty?
      • kawka74 Re: castagnus 22.10.04, 22:34
        można bez problemu. W W-wie opakowanie kosztuje około 10 zł, 30 pigułek. Jeśli
        ważysz mniej niż 60 kg, bierzesz jedną dziennie, jeśli więcej - dwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka