Dodaj do ulubionych

pregnyl a IUI

IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 27.10.04, 16:37
Czy ma sens robienie inseminacji po 43 godz od podania
pregnylu?????...Zastrzyk z Pregnulu w piatek o 17ej, inseminacja w niedziele
po 12 w poludni...
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: pregnyl a IUI IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 08:07
      hej..naprawde nie wiecie??? jestem w takim stresie ze hej...moze dodam tylko ze
      juz PO zabiegu dopiero zrobiono mi USG, gdzie stwierdzono ze pecherzyk jeden
      pekl...lekarz nie przepisal (tak jak czytalam ) ani luteiny ani
      duphastonu...Moeze juz po USG stwierdzil ze zrobil za pozno, naciagnal na kase,
      wiec po co przepisywac leki na ewentualne podtrzymanie???
      • asiaku Re: pregnyl a IUI 28.10.04, 08:44
        Jeśli pęcherzyka juz nie było to być może nie mialo to sensu. Ale może czułaś
        owu. Jeśli owu była tuz przed IUI to wszystko w porządku.
        Ja miałam robioną IUI 41 godz. po pregnylu. Ale po zabiegu pod usg okazało się,
        że pęcherzyk jeszcze nie pękł. Czyli niby dobrze. Niby tak powinno być, że
        najpierw podaje się nasienie a potem dopiero pęka pęcherzyk. Ale co z tego. I
        tak nie wyszło.
        Tak już jest z IUI. Szanse są tak małe, że nawet jesli wszystko pójdzie zgodnie
        z planem to i tak nie mozna liczyć na sukces za bardzo.

Postaraj się nie denerwować. Chyba nic więcej nie można tu powiedzieć.
        Ppzdrawiam.
        • Gość: ewa Re: pregnyl a IUI IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 08:47
          Dzieki Asiaku...ale zostaly tylko nerwy. Tyle naczytalam sie na temet pregnulu,
          IUI...i ten moj zabieg, jak na wariackich papierach....Ale tak jak
          piszesz..szanse sa małe..
          Pozdrawiam i trzymam kciuki aby sie udalo
          • Gość: kasia Re: pregnyl a IUI IP: *.orasoft.net.pl 28.10.04, 09:08
            IUI mozna zrobić przed pęknięciem lub po pęknięciu pęcherzyka. Zanim
            zdecydowałam się na ten zabieg kilka cykli miałam monitorowne przez lekarza.
            Okazało się, ze mam problem z pękaniem pęcherzyków i lekarz stwierdził iz w moim
            przypadku najlepiej będzie zrobić IUI zaraz po pęknięciu bo szkoda kasy jezeli
            okazałoby się ze pęcherzyk nie pękł. Najgorszy jest moment określenia kiedy
            nasąpiło pęknięcie. Najlepiej byłoby wziąść urlop i sprawdać co pare godzin czy
            juz smile).
            Bądź dobrej myśli bo moe okazać się, ze lekarz zrobił iseminacje w najlepszym
            momencie i będziesz szczęśliwą mamusią.
            Ja w tym cyklu zeby utrafic jak najlepiej zdecydowałam się na IUI przed
            pęknięciem pęcherzyka i po pęknięciu.
            Pozdrawiam-k
            • milkuu Re: pregnyl a IUI 15.06.14, 09:58
              Witajcie,
              o leczeniu została mi 1 ampułka Pregnyl 5000 j.m. firmy Organon. Oryginalnie zapakowane. Do tego igła i strzykawka.
              Przechowywane w lodówce.
              Data ważności: 10-2016
              cena 40 zł. Odbiór osobisty - Kraków
              soloneorzeszki@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka