mama2be 30.10.04, 20:33 gdzie znajde tabele z poziomami beta hcg , wg tygodni ciazy? od jakiej wartosci rozpoznaje sie ciaze? gdzies widzialam tabele? pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: beta hcg 30.10.04, 20:43 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14528 To jest link do strony, gdzie podane są normy bety z różnych laboratoriów. Nie należy się jednak sugerować samymi normami poziomu gonadotropiny, ważniejsze jest tempo z jakim ten poziom przyrasta. Minimum to przyrost 66% co 48 godzin a najlepiej jeśli wartość beta-HCG się podwaja w tym czasie Monopol ( mąż Maretiny ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama2be Re: beta hcg 30.10.04, 20:50 dzieki za odpowiedzi. nie mam @, juz 43 dc, zwykle cykle 33dniowe, w 33 i 36dc zrobilam etst i oba ujemne. nigdy nie mialam tak dlugiego cyklu, nei wiem co robic, nie mam juz nerwow na kolejny test. we wtorek ide na hcg i to chyba wyjasni sytuacje, prawda? co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: beta hcg 30.10.04, 21:15 hcg zawsze mozna zrobic. tylko czy warto wydawac kase? jesli jestes po terminie @, jesli owulacja byla do 14 dni wstecz to gdyby ciaza byla testy by ja wykazaly. masz dosc dlugie cykle, moze umow sie do ginekologa ( na wizycie na pewno zrobi usg, jesli jest ciaza to w takim terminie ja juz zobaczy, jesli nie bedzie nic dostaniesz zapewne cos na wywolanie @) i porozmawiaj o ewentualnych przyczynach tego stanu rzeczy. zrob badania hormonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: beta hcg 30.10.04, 21:25 mama2be napisała: > ( domyslam sie co czujesz. nie chce jednak Cie ludzic, bo to kiepska przysluga. jesli jest mozliwosc, ze owulacja byla pozna ( do 14 dni wstecz) to testuj jeszcze raz. glowa w gore, pewnego dnia nam sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
mama2be Re: beta hcg 30.10.04, 21:32 nie mam siły na kolejny raz z jedna krechą. wole poczekac na badanie krwi. plakac mi sie chce... jesli to kolejna porazka to chociaz chce @ i zaczac znowu a tak to nie wiadomo co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: beta hcg 30.10.04, 21:37 Wiesz, raz jeden (choć mam regularne cykle) też zdarzyło mi się coś takiego, dwa tygodnie poślizgu, trzy testy z jedną kreską wrrr ... i poszłam do gina, ciąży oczywiście nie było, dostałam lek na wywołanie @. I do dziś nie wiem, skąd ten poślizg. Na Twoim miejscu chyba zrobiłabym betę, to w końcu wiarygodniejsze niż "sikacze". Odpowiedz Link Zgłoś
mama2be Re: beta hcg 30.10.04, 21:51 zrobie we wtorek, na piatek jestem umowiona do ginki. dzieki, bo deprecha jesienna mnie dopadla. od ostatniego "sikacza" minal tydzien, ale nie mam nerwow. pozdrowienia gorace! Odpowiedz Link Zgłoś