anusia_22 16.11.04, 13:34 Drogie dziewczyny, prosze przyjrzyjcie sie wynikom i bez zadnych moich sugestii powiedzcie, co sadzicie: progesteron- 0,843 estradiol-49,0 lh-11,4 fh-9,3 testosteron-0,558 BARDZO PROSZE!!!Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruszynka151 Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 16.11.04, 13:42 Aniu napisz koniecznie w jakich dniach cyklu robilas badania. To b. wazne do interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 16.11.04, 13:43 Przepraszam,nic nie pomoge, ja dopiero się przymierzam do badania hormonów... Czy to jest komplet hormonków które powinny być zbadane? Gdzie się robi takie badania , w laboratorium? Ile to może kosztować w Wawie? Da się to zrobić z ubezpieczenia? Przepraszam jeszcze raz, że podpinam się z tymi pytaniami do Twojego wątku, mam nadzieję, że ktoś odpowie na Twoje jak i moj pytanie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_22 do Kruszynki:-) 16.11.04, 13:49 no takmysli sie tylko o jednym i nie napisalam, ktory dzien- 4.pozdrawiam i czekam na twoja opinie Ania Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 16.11.04, 14:19 WSzystkie wyniki sa w normie, chociaz estradiol moglby byc ciut wyzszy (choc jest w granicach normy) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_22 Do angieblue i innych pomocnych dłoni:-) 16.11.04, 14:26 Dziekuje za opinieA teraz przedstawie swoj problem.Wedlug lekarki, do ktorej zglosilam sie w klinice w Poznaniu estradiol jest UWAGA-ZA WYSOKI, powinien byc dwa razy nizszy. Mam powiekszone jajniki z drobnymi pecherzykami w obrazie usg- stwierdzono to teraz, mam 27 lat, nikt NIGDy nie wypowiedzial sie w ten sposob. Owulacje byly (sluz, dominujacy pecherzyk na usg u innych lekarzy).O CO CHODZI????????Czy wyniki badania hormonow sa istotniejsze dla rozpoznania Zespolu Policystycznych Jajnikow czy wlansie obraz jajnikow na usg??Mimo, iz "przekopalam" wszystkie zasoby internetowe i nie tylko, wiem coraz mniej.Caluski Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 16.11.04, 19:35 jak na mój gust wyniki nie są rewelacyjne choć bardzo złe też nie. Na stwierdzenie PCO składa się szereg czynników, obraz jajników z pęcherzykami nie musi świadczyć o PCO Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_22 Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 16.11.04, 20:52 Dobry wieczor Ewo, dopiero teraz mam dokladne wyniki plus normy (wczesniej mialam podane przez telefon): fsh 9,63 faza folikularna 3,5-12,5 lh 11,52 faza folikularna 2,4-12,6 estradiol 49,12 faza folikularna 24,5-195 progesteron 0,846 faza folikularna 0,15-1,1 testosteron 0,558 norma 0,06-0,82. Jesli moge Cie prosic-rozwin swa wypowiedz, ktory hormon wedlug Ciebie przedstawia sie nieprawidlowo?Co mozesz powiedziec na temat estradiolu, a szczegolnie wypowiedzi lekarki, ze jest ZA WYSOKI????Wydaje mi sie, ze jest wrecz odwrotnie.Co Twoim zdaniem powinnam robic dalej?Pozdrawiam i z gory dziekuje za Twoja pomoc. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kasza.z Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 17.11.04, 19:15 Anusia ja nie widze w tych wynikach nieprawidlowosci ale do pelnej oceny brakuje prolaktyny i progesteronu w ok. 22dc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_22 Witaj kasza:-) 17.11.04, 22:31 Witaj kaszaprolaktyna w 21 dniu 12, 3.natomiast progesteron nisko, badany trzy razy w normach tego laboratorium, w ktorym byla "robiona" reszta hormonow 0,823 faza lutealna 1,5-22,6., dwa inne cykle-0,41 i 0,3 norma 0,95-21,0.NIE MAM OWULACJI?????na usg-powiekszone jajniki plus pecherzyki, czy no na pewno pco?dobranoc.ania Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 17.11.04, 22:45 to są hormony z początku cyklu? No to tak FSH niebezpiecznie zbliża się powyżej 10 a to oznacza powolne wygasanie jajników, nie jest źle, ale nie ma na co czekać, LH jak widzisz sama też w górnej granicy mogą być problemy z owulacją, generalnie PCO można byłoby rozważyć, co do estradiolu to nie ma co się czepiać. Czekam na dalsze wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 18.11.04, 10:56 Myślę, że wyniki (wysokie lh i podwyższone fsh) wskazują raczej na pco niż "powolne wygasanie jajników". Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_22 Re: WYNIKI HORMONOW-prosba o pomoc!!! 16.11.04, 21:14 podciagam wazny dla mnie watek.z tgeo, co zauwazylam normy mojego laboratorium roznia sie znaczaco od podanych w internecie.Ewo, uciesze sie z Twojej opinii a. Odpowiedz Link Zgłoś