Dodaj do ulubionych

Kogo polecacie w PROVICiE?

17.01.05, 18:48
Witam serdecznie,
prosze napiszcie dziewczyny kogo polecacie w Provicie? Wybieram sie i
zapisałam sie zarówno do Tomankajak i do Kiecki. Tak polecały mi moje
koleżnki. Mam nadzieje,że bedzie to trafny wybór bo juz brak mi sił na nowe
leczenie. Zrezygnowałam z NOVUM i mysle ,ze to juz bedzie ostatnia klinikasmile
i bedzie efekt tego leczenia.
Pozdrawiam sedecznie
pepsi
Obserwuj wątek
    • mabemi Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 17.01.05, 19:46
      hej, napisz dlaczego zrezygnowałaś z Novum.
      • pepsi18 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 17.01.05, 20:05
        czesc , zrezygnowałam z NoVUM bo :
        po pierwsze moj dr Zamora jak miałam wyznaczoną wizyte to juz nic na oczy nie
        widział. Dziewczyny czesto mowiły ,ze maja za duzo pacjentek i poswiecaja coraz
        mniej czasu.
        po drugie miałam 2 IUI i bez powodzenia
        po trzecie w Provicie IUI kosztuje 490 a w Novum płaciłam 1000 zł.
        po czwarte mieszkam koło katowic
        Jeslli masz jeszcze jakies pytania to pisz
        Pozdrawiam

• pepsi18 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 18.01.05, 11:35
      dziewczyny czy na serio nie ma tu nikogo na tym forum kto leczy sie w Provicie?
      Nie do wiary??? Prosze napiszcie cos .
      Pozdrawiam
      pepsi
      • samanta25 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 18.01.05, 11:53
        Pepsi wyboru musisz dokonać sama. Więcej na temat lekarzy w Provicei możesz
        poczytać tutaj:
        www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22827&start=0
        ps. ja jestem pacjentką dr K. i jestem zadowolona jak na razie smile)

czekam na cud 36 cykl
        www2.fertilityfriend.com/home/samanta
        • pepsi18 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 18.01.05, 12:24
          dzieki wielkie samanta, bardzo duzo tych stron , mysle ,ze wieczor poswiece na
          czytanie. Nastawiłam sie bardzo pozytywnie po prawie rocznej przerwie.
          Pozdrawiam serdecznie
          pepsi
    • pszczolka2 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 18.01.05, 12:32
      Kochana nie wiem, czy chcesz usłyszeć moją opinie hihihismile

Pozdrawiam,
      Ola

31 cykl starań rozpoczęty (w tym pierwszy "odpoczynkowy"smile
      • pepsi18 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 18.01.05, 16:06
        pszczolko skarbie Ciebie zawsze chetnie słucham , nie moge sie juz doczekac
        naszego spotkania. (Ale to tak na marginesie aby nie było prywaty!.)
        A tak poza tym to wiem ,ze ten Tomanek fajny gosc ,ale powiem Cie ze tak mnie
        pozytywnie nastawiłeas do tego leczeniam,ze chciałam jak najszybciej a Tomanek
        wiesz- bardzo pozno. Buziaków moc
        Dzieki
    • pepsi18 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 18.01.05, 22:56
    • pepsi18 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 19.01.05, 21:55
      • asiak78 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 09:13
        Witam! ja właśnie wczoraj zadzwoniłam umóić się na wizyt e. Wybrałam dr
        Grettkę. Mam nadzieję, że to słuszny wybór. Co o tym myslicie? pozdr Asia
    • niunia70 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 09:44
      Witam,
      Ja niedawno byłam pierwszy raz na wizycie w Provicie. Byłam u doktora Grettki.
      Wrażenie pozytywne, szybkie działanie i konkretne podejście do tematu. Chociaż
      musieliśmy dłuuugo czekać w kolejce. Bardzo było dużo w tym dniu umówionych
      pacjentek. Poślizg był ponad 2 godzinny. Ponownie wybieram się za ok.2
      tygodnie, jak zrobię badania hormonów, a mąż badanie nasienia.
      pozdrawiam
      • asiak78 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 10:02
        niunia! napisz jeśli możesz czy długo się już staracie, bo my dopiero pól roku,
        ale ja mam bardzo nieregularne cykle (33-45 dni), a ostatnio zbadałam LH i FSH
        i wyniki chyba nie najlepsze. chodzi mi o to czy nie za szybko wybieram się do
        kliniki leczenia niepłodności, czy za bardzo nie panikuję? Tak wogóle to
        najbardziej zależy mi na rzetelnym badaniu i jeśli wszystko jest OK to
        spokojnie będziemy się starać dalej. Pozdr
        • pepsi18 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 11:02
          dzieki dziewczyny, ja jade dzisiaj do dr Kiecki, mam nadzieje, ze bedzie to
          słuszny wybor. Napisze na 100% jak wróce wieczorem bo mam dopiero na 17.30.
          Trzymajcie kciuki
          pepsi
          • samanta25 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 11:49
            Pepsi18 powodzenia na wizycie i czekam na relację smile)

Ja byłam miło zaskoczona po pierwszej wizycie u dr K.

czekam na cud 36 cykl
          • samanta25 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 21.01.05, 08:44
            Pepsi i jak tam po wizycie ???

czekam na cud 36 cykl
            • pepsi18 wróciłam z Provity!!! 22.01.05, 11:53
              dziewczyny , dzisiaj dopiero pisze bo wczoraj nawet nie otwierałam kompa.
              Wizyta cudowan. Byłam bardzo miło zaskoczona. Dr kiecka przemiły , spokojny
              lekarz jakiego zawsze chciałam miec. Wszystko wyjasnił . Siedzialam 1,5 h. I
              tak mowił,ze to krotko bo był tyroche zły ,ze umowiła mnie pani na wizyte
              pierwsza ale jako ostatnia pacjentke. Bede podchodzic do inseminacji. Juz w tym
              cyklu. Bardzo jestem zadowolona. Spotkałam nawet kumeple z forum. Mysle ,ze
              siedzac tam i patrzac na siebie pewnie by sie okazało ,ze nie jedna pisze sobie
              tu na tym forum? Dzieki za trzymanie kciuków! Bardzo sie przydałysmile Trzymajcie
              sie ciepło!
              Pepsi
        • katarina011 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 11:55
          Ja rowniez wybieram sie na pierwsza wizyte do Provity do dr Grettki (to juz za
          tydzien) My staramy sie od kwietnia 2004, a od lipca "bardzo naukowo", tzn
          mierze temperatury, uzywam testow owu, obserwuje sluz. Tak jak Asiak mam bardzo
          nieregularne cykle (35-50dni) no i kiedys walczylam z podwyzszonym
          testosteronem. Ponadto maz jest juz po jednym badaniu nasienia (malo uchliwe
          plemniczki).Chce poznac opinie fachowca od nieplodnosci czy w naszym przypadku
          nalezy sie juz martwic o przyszla ciaze
          • asiak78 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 14:00
            Katarina011! Mam nadzieję, że wybór dr Grettki był słusznysmile Ja przekonam się o
            tym 25 stycznia. Jestem bardzo ciekawa tej wizyty. Pozdrawiam i powodzenia
        • niunia70 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 14:22
          Już pisze- więc staramy się od maja 2004 (z małymi przerwami).
          Tak jak pisałam, że lekarz konkretny, na pewno da Wam skierowania na dalsze
          badania. A mąż miał robione już badanko nasienia? Może być tak, że lekarz powie
          Wam(albo zasugeruje, że to jeszcze za wcześnie aby szturmować taką klinikę ale
          wcześniej przeprowadzi z Wami wywiad np. na co chorowaliście, jakie są @ itd.
          No właśnie piszesz, że masz cykle nieregularne i to może przemawiać za tym, że
          jest się czego czepiać. Nam raczej doktor zasugerował, że to za wcześnie , tym
          bardziej, że mieliśmy kilka badań (nienajgorsze) i wywiad nie wskazywał na coś
          złego. Jedynie (albo aż) miałam wynik negatywny testu PCT, który robiłam w
          Novomedice i tak jak myślałam,że miałam wówczas owu. (nawet niesprawdzili!)i
          test wyszedł do bani. W Provicie następnego dnia po piewrszej wizycie miałam
          powtarzany test, poprzedzony badaniem i okazało sie, że są żywe plemniczki!!!
          Także myślę, że są rzetelni i wszystkio wcześniej poprzedzają badaniami, a nie
          robią na pałe.Ja na Twoim miejscu spokojnie wybrałabym się na wizyte.Zobaczysz,
          co powie Ci specjalista.
          Życzę Ci powodzenia (i wszystkim również)
          pozdrawiam
          • asiak78 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 14:27
            Dzięki za odp. Mam nadzieje że ta wizyta trochę mnie uspokoi i okaże się że
            wszystko jest OK. Mąż nie robił jeszcze żadnych badań, ale na szczęście jest
            chętny... I ostatnie pytanko: w którym dniu bada się LH i FSH? (bo opinie są
            przeróżne) Pozdrawiam
            • niunia70 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 14:41
              No właśnie już sama nie wiem. Chyba najlepiej 3 d.c. ale zaraz zadam takie
              pytanko i dziewczyny na pewno będą wiedzieć.
              • katarina011 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 17:19
                Jezeli chodzi o LH i FSH to na pewno najbardziej miarodajne wyniki sa z 3dc.
                Natomiast jezeli chodzi o dr Grettke to po pierwsze polecala mi go lekarka w
                osiedlowej przychodni, po drugie duzo dobrego wyczytalam o nim na bocianie
                (przede wszystkim, ze jest konkretnym lekarzem). Ja chce miec calkowita jasnosc
                co sie dzieje, a nie gdybania i eksperymenty. Wizyte mam na 28.01
    • bzubza Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 20:21
      Byłam pod koniec pazdziernika u dr Grettki. Moge powiedzieć, że na tarczycy sie
      nie zna sad( Nic mi przy wyniky TSH powyzej normy nie zaaplikował sad( a
      przecież to udrudnia zajscie w ciaże.
      Jestem zdołowana, bo szukam dobrego !!lekarza, ale cóż ... kicha.
    • lena_m29 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 20.01.05, 21:45
      Witajcie dziewczyny,
      ja tez chce podzielic sie opinia o PROWICIE,lecze sie u dr.Grettki i uwazam ze
      jest rewelacyjny(moze nie nalezy do zbyt rozmownych,ale zyskuje przy blizszym
      poznaniu.Lecze sie u niego od dwóch lat,zanim jeszcze zaczał pracować w
      PROVICIE. Co najwazniejsze z pozytywnym skutkiem. Mam PCO, które od razu
      zdiagnozował - czego nie widzieli inni lekarze. Jest bardzo konkretny i czułam
      ze leczenie "idzie" do przodu. po 11 misiacach udało mi sie zajsc w CIAZE.
      Teraz jestem drugi raz w ciazy tym razem zaszłam bez pomocy gina. Cały czas do
      niego chodze,ufam mu całkowicie. Goraco polecam.
      Lena
      P.S
      przesyłam fluidki ciazowe
      • katarina011 do Leny 20.01.05, 22:34
        Ja rowniez podejrzewam u siebie PCO, ale chce zeby lekarz potwierdzil albo
        wykluczyl moje przypuszczenia. Napisz mi prosze jakie mialas objawy PCO i czym
        bylas leczona (ja do tej pory bralam Metformin)

pozdrawiam
        • lena_m29 Re: do Leny 20.01.05, 23:03
          W zasadzie z typowych objawów przy PCO to miałam tylko nieregularne cykle,
          otyła nie jestem(wrecz przeciwnie),nadmiernego owłosienia tez nie mam, moze
          jeszcze wypadanie włosów chyba nadmierne(nie zawsze okresami).Leczona byłam(u
          dr Grettki) 3 cykle z lekami - CLO,Pregnyl,Progynova + inseminacja przy kazdym
          cyklu - owul.była,pecherzyki pekały, ale ciazy nie było. Gin zalecił ZBAWIENNA
          dla mnie laparoskopie(usuniecie torbieli, pobudzenie jajników. Po laparo
          wróciły regul.cykle udało sie za 4.
          Mam dwie kol.ze szpitala z PCO tez miały laparo.kazdej sie udało.
          Pozdrawiam.
          Gdybyś chiała pogadać to mój nr gg 7429575
    • pepsi18 Re: Kogo polecacie w PROVICiE? 22.01.05, 12:01
    • pepsi18 do samanta: 22.01.05, 12:04
      samanto odpisałam na post ale nie wiem , cos miałam problem z wysłaniem? Odpisz
      jak przeczytasz.
      • samanta25 Re: do samanta: 23.01.05, 15:51
        Tak przeczytałam to co pisałaś i życzę POWODZENIA smile)
        Cieszę się, że jesteś zadowolona z lekarza, może się kiedyś spotkamy w Provicie

Ja od jutra zaczynam nowy cykl i od wtorku kolejna stymulacja. Będę u dra ok. 3-
        4 lutego na usg

czekam na cud 36 cykl
        • pepsi18 Re: do samanta: 23.01.05, 16:13
          czesc, fajnie by było gdybysmy sie zobaczyły tylko problem z identyfikacja. Ja
          jade 29 stycznia na USG.Pozdrawiam i zycze skcesów!
          pepsi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka