Dodaj do ulubionych

Prolaktyna, bromergon, plamienia

03.03.05, 17:38
Czesc
mam podwyzszona prl po obciazeniu, od 2 tygodni (tj od 20 dc) biore bromergon
(0.5 tabletki na noc), zawsze mialam brazowe palmienia przed okresem ale teraz
przy bromergonie sa one jeszcze wieksze + krew (w sumie to nawet nie wiem czy
to juz okres czy nie) czy ktos mial podobnie???
Obserwuj wątek
    • madpol Re: Prolaktyna, bromergon, plamienia 03.03.05, 22:14
      Witam w klubie. Biorę bromergon od niesłpełna miesiąca.POdobnie jak u ciebie
      wcześniejsze plamienia przed@ były mniej nasilone. w tym cyklu plamię już
      prawie 3 dni, delikatnie bolą mnie piersi /a ponoć od bromka mają nie boleć/
      • klara_76 Re: Prolaktyna, bromergon, plamienia 04.03.05, 19:44
        Hej!
        Ja juz od kilku miesiecy zazywam Bromka, a w tej chwili Parlodel (inna firma).
        Piersi przestaly mnie bolec dopiero po zwiekszeniu dawki i kiedy PRL
        rzeczywiscie wrocila do normy. Natomiast w tym cyklu mialam kilka dni plamien
        (mniej wiecej od ok. 21 do 25), no i dzien przed @, a dzisiaj 1dcsad
        Nie wiem, czy to do konca zwiazane z zazywaniem Bromergonu. Przed leczeniem tez
        mi sie zdarzylo plamienie i lekarz stwierdzil, ze oprocz Bromka powinnam tez
        brac Duphaston, co tez czynie... To byl 2-gi cykl z PRL w normie, ale mimo to
        na razie bez sukcesu.
        Pozdrawiam
        • madpol Re: Prolaktyna, bromergon, plamienia 06.03.05, 08:25
          U mnie też @. sad- niestety. Łudziałam się, chociaż gdyby okazało się jednak że
          jestem w ciązy brazowe plamienie wcale by mnie nie cieszyło. W tym cyklu
          plamiłam 4 dni od 28 dc. @ obfita dość. Piersi bolą ale już mniej.W przyszłym
          tygodniu wybieram się na monoitoring cyklu. Jesteśmy rówieśniczkami (sądząc po
          Towim nicku- napisz do mnie na mad1701@poczta.onet.pl
          • klara_76 Do madpol 06.03.05, 15:23
            Hej!
            Jestem w tej chwili za granica i okresowo mam problemy z poczta. Jak tylko
            bedzie to mozliwe, to chetnie napisze do Ciebiesmile Ja tez czekam na maila
            (poczte moge odbierac) - klara_76@gazeta.pl
            Pozdrawiam serdecznie
    • malwina_m Dzieki za odpowiedz 06.03.05, 18:34
      Juz myslalam, ze tylko ja tak mam.
      Z tego co przeczytalam na forum o braniu bromergonu wyszlo mi ze plamienia po
      nim sie zmniejszaja, a nie tak jak u mnie, ze sa jeszcze wieksze.
      Na szczescie po plamieniach pojawil sie prawdziwy okres - wiec juz wiem kiedy
      zaczal sie nastepny cykl, zobacze czy przy calym cyklu z bromkiem plamienia znikna.
      Pozdrawiam
      • klara_76 Re: Dzieki za odpowiedz 07.03.05, 18:49
        Malwina, co Ci jeszcze moge poradzic, to sprawdz poriom progesteronu (podobno
        oprocz wyniku lab, to jeszcze dobrze mierzyc temp, ktora mowi, czy byla owu, a
        przy okazji tez posrednio wskazuje na poziom progesteronu - przed @ zawsze temp
        spada, a @ jest po czesci chyba wynikiem spadku progesteronu). Ja mialam
        niedobor progesteronu i objawem tego byly wlasnie plamienie takie pomiedzy owu
        a @.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka