Dodaj do ulubionych

Łódż czy Warszawa

IP: *.mofnet.gov.pl 04.09.01, 15:20
Drogie nieznajome
właśnie szykuję sie do pierwszego (mam nadzieje że jedynego)IVF, leczę się w
novum ale ostatnio przejzałam strone Gamety w Łodzi i ich ceny są "zachęcające"
Czy ktoraś z Was dokonywała juz takiego wyboru czyli czy warto zamienic novum
na gamete
Obserwuj wątek
    • Gość: EwaP Re: Łódż czy Warszawa IP: *.cofund.org.pl 04.09.01, 16:27
      W Gamecie leczyła się AGA a teraz jest w nOvum, przejrzyj jiej wiadomosci.
      Powodzenia,
      Ewa
    • Gość: AGA Re: Łódż czy Warszawa IP: 217.153.35.* 04.09.01, 16:37
      Sądząc z Twojego adresu jesteś z Wwy i jak wiesz (lub się domyślasz)
      przygotowanie do IVF wymaga stałego (prawie codziennego) monitorowania twojej
      stymulacji co wiąże się z równie częstym odwiedzaniem kliniki. W tej sytuacji
      musisz liczyć się z ciągłymi dojazdami (np. do Łodzi) lub wzięciem
      urlopu/zwolnienia lekarskiego na ten okres (w Łodzi powinni dawać zwolnienie).
      To tyle jeśli chodzi o logistykę, a teraz meritum. Znam obie kliniki - 2
      pierwsze IVF miałam w Gamecie (pewnie coś tam się zmieniło od mojego ostatniego
      pobytu w styczniu 2000) i 2 ostatnie IVF w Novum. Cena (o ile tylko IVF a nie
      ICSI) z pewnością przemawia za Gametą (choć w twoim przypadku musisz jeszcze
      doliczyć koszty dojazdów lub pobytu), ale co do innych elementów to mam pewne
      wątpliwości (mam tu na myśli przebieg monitorowania stymulacji, rezultaty
      stymulacji, zakres badań przed zabiegiem, organizację działania kliniki itp. -
      wcześniej już o tym pisałam i nie chciałabym się już powtarzać, jeśli masz
      jakieś konkretne pytania - pytaj, jeśli chciałabyś znać szerzej moją opinię to
      napisz prywatnie agramav@poczta.gazeta.pl; od czwartku jestem na urlopie). NIe
      mam złej opinii o Gamecie i wiem, że mają rezultaty, ale osobiście chyba
      poleciłabym ci Novum, zwłaszcza jeśli jesteś z Wwy. Pozdrawiam.
    • Gość: martyna Re: Łódż czy Warszawa IP: *.wshe.lodz.pl 10.09.01, 16:50
      Ja leczę się w Łódzi. Na razie bezskutecznie/jestem po jednym icsi i po jednym
      transwerze rozmrożonych zarodków/. Teraz proponują mi dokładne badania
      immunologiczne i szczepionkę z limfocytów. Niektórzy mówią, że najlepsza jest
      klinika w Białymstaku.
      powodzenia
    • Gość: dorota Re: Łódż czy Warszawa IP: *.toya.net.pl 08.06.02, 22:51
      Ja wybrałam Gamete sa tańsi, a wyniki maja takie same jak nie lepsze. Z Warszawy do Łodzi masz 1.5h a oni przyjmuja po południami. Czesc Badań mozesz zrobić w ICZMP za refundacja kasy chorych.
      POzdrawiam
    • Gość: dżoaśka Re: Łódż czy Warszawa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 19:43
      W Novum wkurza mnie najbardziej, że dużo obcych ludzi kręci się po terenie
      kliniki i wchodzi do laboratorium. Nie są to pracownicy, bo są
      ubrani 'cywilnie', do tego widać , jak sie witają z pielęgniarkami.Często
      siedzę w Novum kilka godzin, więc zaobserwowałam to już kilka razy. Najlepszy
      numer był w czerwcu, kiedy przed Novum kręcił sie taki niski brunet z łukiem
      dziecięcym, a potem wszedł do laboratorium z tym łukiem i sie wylewnie witał z
      kims w środku. Co będzie, cholera, jesli kolega pielęgniarki z zemsty lub dla
      hecy zamieni napisy na pojemniczkach albo cos takiego? Gdyby dr L. chciał mnie
      dac do sądu za ten list, to proszę bardzo.
    • Gość: Kamila2damian Re: Łódż czy Warszawa IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.08.02, 12:35
      Ja po trzech nieudanych probach w wawie ... Pojechałam do Łodzi i sie udało!!!
      Mamy 2 - letniego synka ( invitro icsi ). I wiem ze nie jest to fachowe
      porównanie . Ale dla nas szczęśliwsza okazała się Gameta. Teraz zdecydowaliśmy
      śie na kolejne podejscie (Mamy jescze embriony w banku )Powodzenia!!!!!!
      • Gość: Luizka Re: Łódż czy Warszawa IP: *.datastar.pl 18.09.02, 16:01
        Ja też jestem po trzech in vitro w NOVUM - niestety bez rezultatu, obecnie czekam na wizytę w Łodzi. Co
        sądzisz o niepłodnosci immunologicznej? Czy Tobie też proponowano szczepionkę?
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka