etka30 14.03.05, 19:00 ile kosztuje HSG w waszych miastach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura781 Re: ile kosztuje HSG ? 14.03.05, 19:07 Ja robiłam na NFZ w szpitalu w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: ile kosztuje HSG ? 14.03.05, 23:02 Wrocław 350 zł (w szpitalu, prywatnie) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: ile kosztuje HSG ? 14.03.05, 23:06 W szpitalu państwowym w każdym mieście powinno być refundowane. Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: ile kosztuje HSG ? 23.04.05, 15:25 witam. Bardzo zalezy mi na zrobieniu HSG w możliwie szybkim czasie we Wrocławiu. Czy mogłabyś mi podać adres lub numer telefonu do lekarza u którego robiłaś badanie? Bardzo prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Naka1 23.04.05, 16:01 HSG robiłam w szpitalu na Kamieńskiego u dr Wojciechowskiego tel. 603 765 677 Możesz też o szczegóły spytać w szpitalu - I piętro, pokój 1030 (poradnia ginekologiczna) Powodzenia ===== maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: Naka1 24.04.05, 11:18 mam jeszzce jedno pytanie. czy pzred hsg konieczne były specjalne badania posiewowe? I mogę tak po prostu zadzowonić na kom? Wielkie dzięki! wieeelkie Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Naka1 25.04.05, 09:30 Ja robiłam u swojego gina badanie czystości, choć dr Wojciechowski w czasie zabiegu o to nie pytał. Generalnie - powinno się zrobić. >I mogę tak po prostu zadzowonić na kom?< No jak tak właśnie zrobiłam Choć zabiegu nie robiłam na własne życzenie, a na polecenie (nie skierowanie) gina, który leczył naszą niepłodność. ===== maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: Naka1 27.04.05, 21:19 No to wszystko juz wiem. a jak wrażenia po badaniu? jestem strasznie tym zestresowana. tym bardziej, ze źle reaguję na ból. tak jak inni boją się pająków tak ja drętwieję na samą myśl o bólu. a po tym co tu czytam... strasznie się denerwuję Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Naka1 27.04.05, 22:22 Nie stresuj się W tym szpitalu robią to w najbardziej ludzki sposób, dobrym sprzętem - żadnych kulociągów ani innych groźnie brzmiących wynalazków. I pielęgniarka i lekarz działają kojąco Najpierw dostajesz dwa zastrzyki w pośladek (rozluźniający i przeciwbólowy), czekasz z 15 minut aż zadziałają, potem na krótko na fotel do doktora W a następnie spacerkiem do innej sali, gdzie na dużym stole kładziesz się z kolanami podciągniętymi do brzucha. Lekarz zakłada cewnik [nie boli!], wprowadza płyn-kontrast i w tym samym momencie zaczyna się nagrywanie (po wszystkim dostaniesz krótki filmik na CD a nie zdjęcia). W czasie nagrania musisz wstrzymać oddech więc trwa to krótko, coby się pacjentka nie udusiła. Na koniec jeszcze 10-minutowa konsultacja wyników z lekarzem i tyle. Dobrze wziąć ze sobą wkładkę, bo po badaniu może wyciec trochę kontrastu. Ja też miałam stresa "przed", a okazało się, że zabieg do wytrzymania, coś jak bardziej bolesna miesiączka. Niecała godzina i do domu. Powodzenia ===== maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: Naka1 28.04.05, 11:53 no to mnie pocieszyłaś. co prawda badanie zapowiada się po połowie maja, a do tej pory staram się jakoś nie myśleć za dużo i nie stresowac za bardzo. mówię sobie cały czas, ze to konieczność i musi się po prostu udać! chociazlekko się stresuję. lekarz podczas badania stwierdził, że nie wyczuwa specjalnych zrostów, ale lepiej to sprawdzić, bo badanie pzrecież nie daje specjalnego wglądu. ale... to już jakaś nadzieja, prawda? nie mniej miałam operowany wyrostek (i to nietypowy, bo zakątniczy)... pozostała mi po tej operacji pamiątka na jajniku )dość spora blizna) i mam nadzieję, że zadnych więcej przykrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
aga286 Re: ile kosztuje HSG ? 25.04.05, 11:27 Witaj, ja robiłam HSG w szpitalu na Starynkiewicza w W-wie i płaciłam 190 + musiałam kupić na receptę (od internisty) kontrast (koszt ok 10zł) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Re: ile kosztuje HSG ? 28.04.05, 09:52 Poznań - 300 zł. (lekarz z Intermediki - badanie wykonywane w przychodni na serbskiej) Odpowiedz Link Zgłoś