pom 06.04.05, 21:36 Mam pytanie: czy w cyklu, w którym badana jest drożnośc jajowodów, można przeprowadzić iui? Czy cykl, w którym wykonuje sie hsg jest stracony do starań? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrice73 Re: HSG a IUI 06.04.05, 21:42 niestety tak przynajmniej wg mojego lekarza, w miesiacu kiedy robisz badanie droznosci jajowodow raczej staranie sie o bobasa jest nie wskazane, a tym samym iui Odpowiedz Link Zgłoś
pom Re: HSG a IUI 06.04.05, 21:59 No to niedobrze... bo potem wyjeżdżam na dwa tygodnie. Eh, życie. Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: HSG a IUI 06.04.05, 22:07 Nie robi się obu zabiegów w jednym cyklu do iui najczęściej już od 2-3 dc bierzesz leki stymulujące, no a jeśli równolegle HSG (robione np. w 8 dc) wykaże niedrożność, to nie ma sensu faszerować się hormonami, bo przy niedrożności inseminacja i tak niestety nie ma sensu. Pozdrawiam ===== maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: HSG a IUI 07.04.05, 09:18 No cóż tu chyba zdania są podzielone, bo wg mojego lekarza IUI można zrobić w tym samym cyklu co hsg, bo właściwie dlaczego nie ? Rtg jest szkodliwe dla zarodka ale nie dla komórki jajowej zatem starania jak najbardziej są wskazane. Ekspert na bocianie zaleca naturalne starania, IUI raczej nie z tego względu, że jego zdaniem prawdopodobieństwo zaciążenia przy jednym pęcherzyku jest mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: HSG a IUI 07.04.05, 09:30 Jeżeli chodzi o hsg i iui w tym samym miesiącu, jak najbardziej tak. Są lekarze, którzy przed iui, sami wysyłają pacjentke na hsg, aby mieć lepszy obraz do iui. Tak samo jest z hsg, niektórzy lekarze zalecają odpocząć jeden cykl, a inni odrazu starania, tak było w moim przypadku Powodzenia. Pozdrawiam,Ola 34 cykl starań (czekam na @) "wierze, że się uda i (nigdy) nie ejst za późno" Odpowiedz Link Zgłoś