Dodaj do ulubionych

kliniki niepłodności w trójmieście

18.04.05, 23:44
proszę o adresy, nazwiska lekarzy, których polecacie.
chodzi o inseminacje
Obserwuj wątek
    • laura771 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 19.04.05, 09:03
      Ja poilecal klinike Invicta. Miesci sie na Rajskiej w Madisonie (centrum
      handlowym). A jesli chodzi o lekarzy to dr. Piatkowski albo dr. Sliwinski.
      Ja mialam robione tam 2 inseminacje, wlasnie czakam, jaki bedzie wynik tej
      drugiej. Jakbys miala wiecej pytan, to napisz tu albo na priva.
    • agnes59 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 19.04.05, 09:19
      Ja chodzę do Invicty na Rajskiej(centrum handlowe Medison)Od Rajskiej jest
      osobne wejście,więc nie musisz wchodzić przez centrum.
      Niepłodnością zajmuje się tam trzech lekarzy Łukaszuk(kierownik
      kliniki),Piątkowski i Śliwiński.Ja chodzę do Śliwińskiego z czystym sumieniem
      mogę go polecić.Nie wiem jak dwóch pozostałych,bo nie miałam styczności,ale też
      słyszałam dobre opinie.Inseminacją zajmują się chyba wszyscy(nie wiem czy
      Piątkowski),a IVF chyba tylko Łukaszuk(jest on też andrologiem,więc jeśli mąż
      ma kłopoty to do niego.Jeśli chcesz tam chodzić na NFZ musisz mieć skierowanie
      do poradni N od rodzinnego albo od swojego gin.Ze względu na limity za niektóre
      wizyty płacę 60zł z USG.Szef bierze więcej.
      Podam Ci stronę internetową tej kliniki.
      www.invicta.pl/index1a.php
      Na bocianie też możesz poczytać trochę o tej klinice
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&home=1
    • piegoosek Re: kliniki niepłodności w trójmieście 19.04.05, 10:31
      jesli powaznie podchodzisz do problemu (a nie sadze, zeby bylo inaczej wink idz
      do Invicty! mozesz nawet sprobowac pojsc tam z ksiazeczka i moze zalapiesz sie
      na wizyty z NFZ! to jedyna sensowna klinika w Trojmiescie! zreszta innych
      klinik leczenia nieplodnosci nie ma, sa jedynie lekarze zajmujacy sie tym
      problemem!
      powodzenia!
      • mila1974 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 21.04.05, 14:48
        dzieki
    • pietrek666 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 21.04.05, 17:37
      Moje doświadczenia z Invictą są diametralnie inne, bo problem jest po mojej
      stronie. Rzeczywiście znają się na leczeniu, ale tylko kobiet. Jeżeli z Twoim M
      jest wszystko Ok, to rzeczywiście idź tam.
      • piegoosek Re: kliniki niepłodności w trójmieście 21.04.05, 22:05
        Pietrek, ja tez nie mam dobrych doswiadczen, ale potrafia rowniez pomoc, wiec...
        dlaczego nie sprobowac tam! osobiscie jestem zdania, ze jesli juz ivf, to moze
        gdzie indziej, ale co do innych sposobow leczenia, to (chyba) mozna im zaufac smile
      • mila1974 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 22.04.05, 22:53
        problem ma mąż właśnie, więc co radzisz?
        • piegoosek Milu! 23.04.05, 11:44
          zdecyduj sie na Invicte, co prawda jestescie zmuszeni isc od razu do Lukaszuka,
          bo jest andrologiem, ale sprobujcie mu zaufac! to bardzo wazne, ja mu dosc
          dlugo ufalam! nam sie nie udalo, bo nalozylo sie kilka problemow, ale jesli to
          tylko plemniczki, to moze sama iui wystarczy? kto wie!!
          to bardzo duzy plus miec klinike pod nosem smile wygoda! docenilam to dopiero jak
          przenieslismy sie do Wawki, nawet telefony do lekarza, to problem, tu jak masz
          problem, to po prostu idziesz na wizyte wieczorkiem i zadajesz swoje pytania smile
          trzymajcie sie! zycze Wam powodzenia!
          • pietrek666 Re: Milu! 25.04.05, 08:56
            Łukaszuk jest takim andrologiem, jak ja fizykiem molekularnym. Mi pomógł trochę
            dr Kieszkowski ze szpitala w Redłowie, ale w Trójmieście z tego co się
            orientuję, jest dwóch andrologów: dr Rogoza i dr Gościniak. Pierwszy bardziej
            leci na kasę, ale lepszy spec, drugi specem też jest i z moich poszukiwań
            barzdziej polecany. Obaj przyjmują w Szpitalu na Klinicznej. W razie pytań go
            on na forum, albo na priva: pietrek666@gazeta.pl smile
            • pimpek_sadelko Re: Milu! 25.04.05, 09:04
              moje zanie jest takie:
              idz nic nie tracisz. kazdy przypadek jest inny, to ze komus jakis lekarz nie
              pomogl nie znaczy, ze Tobie nie pomoze!
              jest masa ludzi, ktorym w invikcie sie poszczescilo przy IUI lub in vitro! sa
              tez ludzie, ktorym szczescia zabraklo. ale tak jest we wszystkich klinikach, u
              wszystkich lekarzy.
              nie wiem co macie z tymi plemnikami, jak duze sa to problemy, ale jedno wiem:
              łukaszuk wie czy jest sens robienia inseminacji czy in vitro czy tez mozna
              naturalnie probowac. tu sie nie zgodze z pietrkiem, mimo mojej ogromniastej
              sympatii do niego.
              piotrus, wiem, ze z lukaszukiem masz przykre doswiadczenia, ale tez problem, z
              ktorym sie borykasz jest trudny i kwalifikuje sie do inv a nie innego leczenia.
              przepraszam jesli Cie urazilam, probuj sie leczyc tak jak uwazasz, ale czasami
              nawet najlepszy lekarz pewnych kwestii nie naprawi ( absolutnie nie twierdze,
              ze lukaszuk to dobry androlog, bo z tej strony jego umiejetnosci nie poznalam i
              sie nie wypowiem).
              poza tym mozna isc do śliwińskiego, łukaszuk nie jest jedynym ginem, jest tez
              piatkowski. nie do wszystkich anomalii plemnikowych potrzebny od razu jest
              androlog. naprawde. czasami widac czy potrzebna bedzie od razu IUI albo inv.
              a poza tym slyszalam, ze śliwiński tez zajmuje sie juz inv zatem o plemnikach
              sporo musi wiedziec.
              • pietrek666 Re: Milu! 25.04.05, 09:23
                pimpek_sadelko napisała:

> przepraszam jesli Cie urazilam

Broń Boże!!! big_grinDD No! Gdybyś napisała, że mam przeciąg w kroku. To nie
                wiem? big_grinDD

> nie do wszystkich anomalii plemnikowych potrzebny od razu jest
                > androlog. naprawde. czasami widac czy potrzebna bedzie od razu IUI albo inv.

Mosz recht kobito smile
            • mila1974 Re: Milu! 25.04.05, 23:37
              z badania nasienia wynika, że plemniki mają mała ruchliwość - ruch progresywny
              szybki przejawia 0%, ruch zwolniony 10%, a ilośc plemników o budowie prawidłowej
              to 38%.
    • laura771 Do Mili 26.04.05, 08:26
      Milu, napisałam Ci wiadomość na skrzynkę pocztową. Laura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka