mila1974 18.04.05, 23:44 proszę o adresy, nazwiska lekarzy, których polecacie. chodzi o inseminacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura771 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 19.04.05, 09:03 Ja poilecal klinike Invicta. Miesci sie na Rajskiej w Madisonie (centrum handlowym). A jesli chodzi o lekarzy to dr. Piatkowski albo dr. Sliwinski. Ja mialam robione tam 2 inseminacje, wlasnie czakam, jaki bedzie wynik tej drugiej. Jakbys miala wiecej pytan, to napisz tu albo na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes59 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 19.04.05, 09:19 Ja chodzę do Invicty na Rajskiej(centrum handlowe Medison)Od Rajskiej jest osobne wejście,więc nie musisz wchodzić przez centrum. Niepłodnością zajmuje się tam trzech lekarzy Łukaszuk(kierownik kliniki),Piątkowski i Śliwiński.Ja chodzę do Śliwińskiego z czystym sumieniem mogę go polecić.Nie wiem jak dwóch pozostałych,bo nie miałam styczności,ale też słyszałam dobre opinie.Inseminacją zajmują się chyba wszyscy(nie wiem czy Piątkowski),a IVF chyba tylko Łukaszuk(jest on też andrologiem,więc jeśli mąż ma kłopoty to do niego.Jeśli chcesz tam chodzić na NFZ musisz mieć skierowanie do poradni N od rodzinnego albo od swojego gin.Ze względu na limity za niektóre wizyty płacę 60zł z USG.Szef bierze więcej. Podam Ci stronę internetową tej kliniki. www.invicta.pl/index1a.php Na bocianie też możesz poczytać trochę o tej klinice www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&home=1 Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: kliniki niepłodności w trójmieście 19.04.05, 10:31 jesli powaznie podchodzisz do problemu (a nie sadze, zeby bylo inaczej idz do Invicty! mozesz nawet sprobowac pojsc tam z ksiazeczka i moze zalapiesz sie na wizyty z NFZ! to jedyna sensowna klinika w Trojmiescie! zreszta innych klinik leczenia nieplodnosci nie ma, sa jedynie lekarze zajmujacy sie tym problemem! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 21.04.05, 17:37 Moje doświadczenia z Invictą są diametralnie inne, bo problem jest po mojej stronie. Rzeczywiście znają się na leczeniu, ale tylko kobiet. Jeżeli z Twoim M jest wszystko Ok, to rzeczywiście idź tam. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: kliniki niepłodności w trójmieście 21.04.05, 22:05 Pietrek, ja tez nie mam dobrych doswiadczen, ale potrafia rowniez pomoc, wiec... dlaczego nie sprobowac tam! osobiscie jestem zdania, ze jesli juz ivf, to moze gdzie indziej, ale co do innych sposobow leczenia, to (chyba) mozna im zaufac Odpowiedz Link Zgłoś
mila1974 Re: kliniki niepłodności w trójmieście 22.04.05, 22:53 problem ma mąż właśnie, więc co radzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Milu! 23.04.05, 11:44 zdecyduj sie na Invicte, co prawda jestescie zmuszeni isc od razu do Lukaszuka, bo jest andrologiem, ale sprobujcie mu zaufac! to bardzo wazne, ja mu dosc dlugo ufalam! nam sie nie udalo, bo nalozylo sie kilka problemow, ale jesli to tylko plemniczki, to moze sama iui wystarczy? kto wie!! to bardzo duzy plus miec klinike pod nosem wygoda! docenilam to dopiero jak przenieslismy sie do Wawki, nawet telefony do lekarza, to problem, tu jak masz problem, to po prostu idziesz na wizyte wieczorkiem i zadajesz swoje pytania trzymajcie sie! zycze Wam powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: Milu! 25.04.05, 08:56 Łukaszuk jest takim andrologiem, jak ja fizykiem molekularnym. Mi pomógł trochę dr Kieszkowski ze szpitala w Redłowie, ale w Trójmieście z tego co się orientuję, jest dwóch andrologów: dr Rogoza i dr Gościniak. Pierwszy bardziej leci na kasę, ale lepszy spec, drugi specem też jest i z moich poszukiwań barzdziej polecany. Obaj przyjmują w Szpitalu na Klinicznej. W razie pytań go on na forum, albo na priva: pietrek666@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Milu! 25.04.05, 09:04 moje zanie jest takie: idz nic nie tracisz. kazdy przypadek jest inny, to ze komus jakis lekarz nie pomogl nie znaczy, ze Tobie nie pomoze! jest masa ludzi, ktorym w invikcie sie poszczescilo przy IUI lub in vitro! sa tez ludzie, ktorym szczescia zabraklo. ale tak jest we wszystkich klinikach, u wszystkich lekarzy. nie wiem co macie z tymi plemnikami, jak duze sa to problemy, ale jedno wiem: łukaszuk wie czy jest sens robienia inseminacji czy in vitro czy tez mozna naturalnie probowac. tu sie nie zgodze z pietrkiem, mimo mojej ogromniastej sympatii do niego. piotrus, wiem, ze z lukaszukiem masz przykre doswiadczenia, ale tez problem, z ktorym sie borykasz jest trudny i kwalifikuje sie do inv a nie innego leczenia. przepraszam jesli Cie urazilam, probuj sie leczyc tak jak uwazasz, ale czasami nawet najlepszy lekarz pewnych kwestii nie naprawi ( absolutnie nie twierdze, ze lukaszuk to dobry androlog, bo z tej strony jego umiejetnosci nie poznalam i sie nie wypowiem). poza tym mozna isc do śliwińskiego, łukaszuk nie jest jedynym ginem, jest tez piatkowski. nie do wszystkich anomalii plemnikowych potrzebny od razu jest androlog. naprawde. czasami widac czy potrzebna bedzie od razu IUI albo inv. a poza tym slyszalam, ze śliwiński tez zajmuje sie juz inv zatem o plemnikach sporo musi wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: Milu! 25.04.05, 09:23 pimpek_sadelko napisała: > przepraszam jesli Cie urazilam Broń Boże!!! DD No! Gdybyś napisała, że mam przeciąg w kroku. To nie wiem? DD > nie do wszystkich anomalii plemnikowych potrzebny od razu jest > androlog. naprawde. czasami widac czy potrzebna bedzie od razu IUI albo inv. Mosz recht kobito Odpowiedz Link Zgłoś
mila1974 Re: Milu! 25.04.05, 23:37 z badania nasienia wynika, że plemniki mają mała ruchliwość - ruch progresywny szybki przejawia 0%, ruch zwolniony 10%, a ilośc plemników o budowie prawidłowej to 38%. Odpowiedz Link Zgłoś
laura771 Do Mili 26.04.05, 08:26 Milu, napisałam Ci wiadomość na skrzynkę pocztową. Laura Odpowiedz Link Zgłoś