Dodaj do ulubionych

ciąże po laparoskopii

10.07.05, 22:50
piszcie prosze dziewczyny ile z was zaszlo po laparoskopii w ciaze i po jakim
czasie czy mam miec nadzije czy juz nie. jestem zalamana znowu okres mam i
znowu pryslo wszysko az zal sciska kolejny krok to laparoskopia ktorej sie
boje. pozdrawiam wszyskie bardzo mocno pa.
Obserwuj wątek
    • dawida_24 Re: ciąże po laparoskopii 11.07.05, 07:01
      ja zaszłam miesiąc po laparoskopii, ale poroniłam w 11 tyg.
    • isiula1 Re: ciąże po laparoskopii 12.07.05, 22:04
      Ja miałam laparo robione 24 maja 2005 a wczoraj na teście wyszło mi , że
      zostanę mamą smileNie bój się laparoskopi to tylko jakieś dwa dni w szpitalu a
      szanse możesz mieć większe po laparo takie jest moje zdanie. Ja starałam się o
      dzidzię ok 4,5 roku i wszystko było ok, wszystkie badania dobre a laparoskopia
      wykryła pewne nieprawidłwości i teraz jestem w ciąży
      • kmalczyk Re: ciąże po laparoskopii 13.07.05, 22:18
        cieszę sie ze ci sie udalo az chce mi sie juz isc na ta laparoskopie.i mam
        nadzije ze i mi sie uda. wszyskim zycze owocnych staran
      • naka1 Re: ciąże po laparoskopii 14.07.05, 11:22
        super!
    • kamelia111 Re: ciąże po laparoskopii 14.07.05, 09:31
      Hej, hej... Pamiętasz mnie? Sąsiadkę z Białegostoku o ciut podobnym nazwisku? ;-
      )
      Mam skierowanie na laparoskopię (skierował mnie młody Szamatowicz), ale na
      własną rękę zrobiłam jeszcze wymaz z szyjki na chlamydie i jest dodatni! sad No
      to najpierw leczenie chlamydii...
      A masz konkretne wskazania do laparo czy diagnostycznie (i ewentualnie
      leczniczo od razu)?
      • kmalczyk Re: ciąże po laparoskopii 14.07.05, 11:31
        Witamy cie to znaczy ze dla ciebie tez sie nie udalo do tej por szkoda. ja
        prawdopodobnie mam zrosty bylam na HSG i jajowody mam drozne uff.ale te zrosty
        kurde nie wiem dlaczego je mam. ale juz sie zdecydowalam isc na laparoskopie i
        bede sie szczepic w nastepnym tygodniu.a ty na kiedy masz termin na
        laparoskopie i gdzie bedziesz miala?
        • kamelia111 Re: ciąże po laparoskopii 14.07.05, 14:15
          Skierowanie na laparo mam ważne do końca roku, do PSK. Najpierw wyleczę
          chlamydie, potem wyjadę na urlopik, a gdzieś we wrześniu "się zobaczy"... Chyba
          żeby było pomyślnie i okazało się, że laparo jest już niepotrzebna... wink
          Badałaś się pod kątem chlamydii? One mogę powodować zrosty, a właściwie stan
          zapalny od którego robią się zrosty...
          • kmalczyk Re: ciąże po laparoskopii 14.07.05, 17:46
            nie wiem nawet co to jest ta chlamydia.ale nie nie badalam sie. ja tez mam do
            PSK skierowanie wiec zycze ci powodzenia.trzymaj za mnie kciuki po laparoskopii
            sie odezwe napewno.ja juz po urlopie i wlasnie ide sie w poniedzialek szczepic
            i rowniutko za miesiac na zabieg ide mam nadzieje ze po laparo sie powiedzie.pa
            pozdrawiam
            • kamelia111 Re: ciąże po laparoskopii 14.07.05, 22:38
              Przeczytaj koniecznie to!
              www.pliva.pl/aktualnosci_press_041125a.html
              Ja nawet nie wiedziałam, że te bakterie sa tak zabójcze dla płodności! Ja
              celowo odwlekam laparo, bo to chlamydie mogą powodować zrosty w jajowodach,
              więc co mi po usunięciu zrostów jeśli chlamydie zostaną i będą dalej "psuły"...
              Pomyśl o zrobieniu badania na chlamydie... Niestety ciężka sprawa ale chyba nie
              da się tego załatwić "państwowo". Ja płaciłam 70zł w Eskulapie na Białówny. To
              jest wymaz z szyjki macicy pod kątem chlamydii.
              Pozdrawiam
              • katrem Re: ciąże po laparoskopii 14.07.05, 22:44
                Witaj, laparo miałam rok temu w lipcu (PCO), a teraz: jestem w 3tyg. ciąży!!!
                Co prawda stymulowanej pregnylem, ale się udało!!!
                A więc nie bój się i życzę POWODZENIA!
    • lidek0 Re: ciąże po laparoskopii 15.07.05, 07:34
      Ja po laparao miałam jeszcze HSG, żeby sprawdzić czy zrosty się nie porobiły
      • szlapus1 Re: ciąże po laparoskopii 16.07.05, 12:37
        mnie udalo sie w dwa miesiace po laparo teraz bede probowac drugi raz synek ma
        juz 16 miesiecy i jest cudny. pozdrawiam
    • kmalczyk Re: ciąże po laparoskopii 16.07.05, 19:40
      mam nadzieje ze i mi sie uda jestem pelna nadzieji.ale ja musze zaczac starania
      pozniej bo szeczepie sie na zoltaczke dopiero i trzeba bedzie odczekac z 2
      msc.pozdrawiam wsztkich.
    • anuula Re: ciąże po laparoskopii 18.07.05, 13:25
      a ja miałam laparoskopię w grudniu 2002 i do tej pory nic sad ale samej laparo
      nie ma się rzeczywiscie co obawiać
      • fulvia16 Re: ciąże po laparoskopii 18.07.05, 23:09
        Ja miałam laparo w czerwcu 2004 roku, w zasadzie wszystko wyszło ok,
        ponakłuwano mi jednak jajniki, bo otoczka była nieco grubawa i przepuszczono
        przez jajowody kontrast aby sprawdzić drożność (wyszło ok) i na przełomie
        sierpnia/września 2004 zaszłam w ciąże, a dziś mój synek ma 2 miesiącesmile Nie
        wiem czy to zasługa laparo czy po prostu nadeszła nasza kolej... ale efekt jest
        cudowny!smile
        • loizik Re: ciąże po laparoskopii 05.08.05, 14:41
          Cześć
          ja rownież miałam laparoskopię 17 lutego 2005 mam za sobą dopiero pierwszą
          probę starania się o ciążę ale wieżę że będzie dobrze grunt to pozytywne
          myślenie a to już połowa sukcesu powodzenia pa
    • wiu1 Re: ciąże po laparoskopii 06.08.05, 10:35
      Laproskopię miałam w listopadzie 2001. W kwietniu 2002 zaszłam pierwszy raz w
      ciążę. Nastepny raz - kwiecień 2004. Przy pierwszym razie lekarz, który robił
      USG powiedział: no to Endometriozę może miec pani już z głowy" i "prosze
      koniecznie pogratulowac lekarzowi, który robił laparoskopię".
    • ewa778 Re: ciąże po laparoskopii 06.08.05, 10:53
      dziewczyny, czy tez mialyscie po laparoskopii tak bolesne @? mnie juz brzuch od
      tygodnia boli przed @, jest mi bbb.niedobrze, wszystko mi smierdzi. bezposrednio
      po laparo tez tak bylo. nie wiem, czy w tym miesiacu nie siegne po tabletki
      przeciwbolowe. w przyszlym cyklu bede przyjmowala mrozaczki. jesli sie uda, to
      bede mogla to najprawdopodobniej zawdzieczyc wlasnie laparoskopii.
      pozdrawiam
      • ivonne76 Re: ciąże po laparoskopii 28.10.05, 22:56
        Komu jeszcze się udało ? piszcie kochane potrzebujemy takich info tutaj. Ja
        jestem 2 tygodnie po laparo i dostałam zielone swiatło do końca roku na
        starania naturalne.
        Oby się udało.........
        • pandziksa Re: ciąże po laparoskopii 29.10.05, 23:37
          dziewczyny pozwole sobie napisać o jednej dziewczynie z wątku szczecińskiego.
          beatrice73. Zaszła chyba w drugim cyklu po laparoskopii. miała niedrożne
          jajowody i to był powód laparo.
          • mocer1 Re: ciąże po laparoskopii 30.10.05, 07:51
            Moja znajoma zaszła w tym cyklu gdy była laproskopia, więc głoaw do góry.
        • gumisia02 to jest możliwe:) 01.11.05, 22:26
          Dziewczyny! W grudniu 2005 wylądowałam na laparoskopii na Żelaznej. Wyrok
          brzmiał: endometrioza IV stopnia, czyli zariśnięte, zapchane, zaklejone co
          tylko możliwe... Operował mnie fantastyczny doktor, poudrażniał ile tylko się
          dało podczas jednej operacji. Po wyjściu ze szpitala przeszłam pod jego opiekę.
          Facet nie nie owijał w bawełnę, ale też nie straszył. Dał mi 4-y miesiące na
          zrobienie dzidziusia i ok.30-40% szans (wersja optymistyczna). W razie porażki
          kolejna operacja... Zaszłam w ostatnim "darowanym" mi cyklusmile)) Cieszyłam się
          ja, partner, lekarzsmile)) To był wspólny sukces... Teraz jestem w 25 tygodniu!
          Nie ma co ukrywać, ciąża z endometriozą jest inna od wszystkich i trudnasad
          Czasem jest ciężko. Mam szereg dolegliwości, o których nie mają
          pojęcia "normalne" mamy, a także czasem lekarze. Ale każdy dzień zbliża mnie do
          tej upragnionej chwili - wierzę, że 17.02 przytulę mojego zdrowego, ślicznego
          Wojtka. Posdrawiam i życzę powodzenia!!!!!!!!
        • monik.k1 Re: ciąże po laparoskopii 01.11.05, 23:31
          cześć jestem pierwszy raz na forum mam skierowanie do szpitala na laparoskopie
          (pco, który lekarz jest godny polecenia?
    • yv4 Re: ciąże po laparoskopii 30.10.05, 13:10
      Ja jestem 2 tyg po laparo. Lekarz powiedział że wszystko jest dobrze jajowody są drożne i żeby szybko starać się o dziecko. Nie wiem dlaczego szybko(ale pewnie zapytam o to przy najbliższej wizycie którą sam mi wyznaczył),ale najważniejsze że mam szansę na zostanie mama. Przed laparo było to nie możliwe. Pozdrawiam i życzę powodzenia
      • monik.k1 Re: ciąże po laparoskopii 01.11.05, 23:35
        proszę dziewczyny napiszcie jak jest przed samym zabiegiem i po zabiegu
        laparoskopii bardzo się boje iść na ten zabieg.
        • katrem Re: ciąże po laparoskopii 03.11.05, 16:51
          miałam laparo rok temu, a teraz jestem w 5 miesiącu ciążysmile
    • lomre Re: ciąże po laparoskopii 01.11.05, 19:24
      Nam sięudało po 2 miesiącach po laparo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka