cetka 23.07.05, 19:55 na bocianie wyczytalam "sam obraz jajnika PCO nie upowaznia do rozpoznania zespołu" cholera - to czy ja mam na pewno pco???? co oprocz usg powinno swiadczyc o pco? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annalalik Re: jak sie stwierdza PCO? 23.07.05, 20:17 przede wszystkim usg jajnikow w 4 - 6 dc (cisza hormonalna) wejdz na forum pco(s) tam napewno sie wszystkiego dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: jak sie stwierdza PCO? 23.07.05, 20:31 cetka napisała: > na bocianie wyczytalam "sam obraz jajnika PCO nie upowaznia do rozpoznania > zespołu" > > cholera - to czy ja mam na pewno pco???? co oprocz usg powinno swiadczyc o > pco? jeszcze badania hormonow. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka79 Re: jak sie stwierdza PCO? 23.07.05, 21:31 A z moich informacji na 100% można stwierdzić że to PCO tylko po laparoskopii - wszystkie inne badania mogą wskazywać na to schorzenie ale 100% pewności nie dadzą. Tylko trochę bez sensu jest robić laparo tylko po to żeby potwierdzić rozpoznanie co innego jeśli są inne wskazania Odpowiedz Link Zgłoś
habby Re: jak sie stwierdza PCO? 24.07.05, 10:48 PCOS czyli zespół policystycznych jajników, można stwierdzić po szeregu badań przede wszystkim hormonów i usg, ja miałam stwierdzone to schorzenie po 4 dniach diagnozowania w szpitalu Istniej coś takiego jak policystyczne jajniki czyli wyniki są dobre, ale w obrazie usg, widać jajniki oplecione łańcuszkiem pęcherzyków i to jeszcze nie jest zespół policystycznych jajników, żeby był zespół muszą być też inne objawy. Tylko tyle wiem; na forum PCOS jest bardzo wiele mądrych dziewczyn, które rozwieją wszelkie Twoje wątpliwości Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś