Dodaj do ulubionych

dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić po..

02.08.05, 12:16
..po trzecim poronieniu? Bo ja już sama nie wiem, czy ta moja obecna ginka
wie co robi, czy nie. Może powinna mnie skierować na badanie hormonów. Byłam
u niej i jak zwykle clo od środy. Ale jak długo? Czy dać sobie spokój z
szukaniem nowego gina?? i powiedźcie mi jeszcze jedną rzecz. Ja zawsze liczę
1dc od pierwszego dnia @. A ona dopiero od drugiego dnia. To jest późńiej
jakaś różnica w przelicznikach, czy jak?
Obserwuj wątek
    • trzykrotka Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 02.08.05, 12:18
      dla mnie pierwszym dniem cyklu jest dzien wystąpienia @ smile)))
      • wiktoria33 Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 02.08.05, 14:11
        dla mnie tez i o ile wiem to w momencie wystapienia @ to jest 1 dzien cyklu -
        jak w nocy dostaje to licze nastepny dzien.
        co do poronien to czy robiłas p.ciala antykardiolipinowe? i badania genetyczne?
    • dawida_24 Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 02.08.05, 14:17
      no właśnie w tym problem, że nigdzie mnie nie kieruje ginka, może powinnam iść
      do gina endokrynologa? Bo zaczyna mnie to troszkę denerwować. ginka cały czas
      utrzymuje, że to przez moją małą i nieelastyczną macicę (taki pododbny dostałam
      opis po HSG)
      • pimpek_sadelko Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 03.08.05, 08:40
        dawida_24 napisała:

> no właśnie w tym problem, że nigdzie mnie nie kieruje ginka, może powinnam
        iść
        > do gina endokrynologa? Bo zaczyna mnie to troszkę denerwować. ginka cały czas
        > utrzymuje, że to przez moją małą i nieelastyczną macicę (taki pododbny
        dostałam
        >
        > opis po HSG)

zmienic gina.
        wyjasnic czy ginka pieprzy trzy po trzy czy masz cos z macica...
        na zdrowy rozsadek, jesli maia jst zbyt malo elastyczna to poronienia bylyby
        pozniejsze... a moze zamiast poronien bylybuy porody przedwczesne. na forum
        ciaza i porod sa kobiety z malymi i "nieelastycznymi" macicami. po prostu
        rodza/rodzily wczesniej dzieci i ciaze by;ly dosc ciezkie... ale udaje sie.
    • lidek0 Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 03.08.05, 07:33
      Robiła Ci HSG a hormonów nie badała? Koniecznie poszukaj kogoś innego. W
      warszawie moge polecic.
      • lidek0 Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 04.08.05, 07:20
        dr Marzena Padzik Moczydłowska ul.Marsa 101/103 tel 611 87 43 wotrki i czwartki
        od 16, pracuje w św.Zofii ale przyjmuje tylko prywatnie, ma usg w gabinecie
    • dawida_24 lidek 03.08.05, 07:47
      poleć mi kogoś z wawy, pomimo tego że to kawał drogi, ale jestem tak
      zdesperowana, że mogę nawet jechać na drugi koniec światasmile Postanowiłam dać
      jej czas do końca roku (i ja trochę się uspokoję z nerwami) no a potem trzeba
      szukać kogoś niestety innego i być może daleko.
    • pimpek_sadelko Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 03.08.05, 08:34
      1) ocena owulacji na usg
      2) do rozwazenia histeroskopia zwiadowcza
      3) nasienie meza
      4) immunologia podstawowa(przeciwcila tarczycowe, plemnikowe, kardiolipinowe
      albo jakes inne potwierdzajace/wykluczajace zesp. antyfosfolipidowy)
      5) PODSTAWA: kariotyp. moj profesor zanim acznie sie bawic w dalsza diagnostyke
      chce znac wyniki kariotypu. jesli te sa dobre to dalej:
      6) trombofilia lub inne zaburzenia zwiazane z ukl. krzepniecia
      7)ocena bakteriologiczna pochwy/szyjki ( do rozwazenia przeleczenie przed
      kolejna ciaza antybiotykami z dwoch grup: nie pamietam doklanie, ale jedna z
      nich to na pewno tetracykliny a drugiej nie pamietam:/)
      poza ta cala lista zwykle badania jak przed ciaza: tokso, cytomegalia, cytologia
      jesli nie ma przyczyny w tych badaniach ( u masy kobiet sie jej nie znajduje)
      to wtedy mamy do dyspozycji tylko kilka lekow, ktore maja potwierdzone
      klinicznie dzilanie terapeutyczne na poronienia:
      aspiryna, heparyna drobnoczasteczkowa, encorton.... nie pamietam co dalej...sad,
      njo ale lekarze, beda wiedzieli. na pwno zadne duphastony, luteiny itd... te
      leki sa dobre dla kobiet, po inv, icsi, et.
    • dawida_24 Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 03.08.05, 09:55
      dzięki, jak mówię, poczekam do końca roku, od stycznia zmieniam gina, tylko nie
      bardzo wiem na jakiego uncertain
    • wiktoria33 Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 03.08.05, 09:58
      koniecznie zmien lekarza ( ja bym nie czekala do konca roku)
      a pozatym zrob koniecznie histeroskopie - to sie dowiesz jaką masz macice. Ja
      robilam histeroskopie w Wawie , najlepiej ci dziewczyny poradzą gdzie (jesli
      nie to jutro podam ci namiar gdzie ja bylam) to 2 godzinki, bezbolesne
      kompletnie a wiesz przynajmniej co jest grane.
      Robilas p. ciala antykardiolipinowe????
    • dawida_24 Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 03.08.05, 10:22
      miałam robioną tylko laparoskopię dwa lata temu i HSG w maju. Wtedy niby
      wyszło, że przy naciąganiu macicy kowadełkiem (?) czy cóś macica wykazuje brak
      ruchliwości. I tyle. Tyle badań
      • wiktoria33 Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 03.08.05, 10:26
        e tam jak bedzie dzidzia to ją lepiej rozciagnie smile)))
        zrob histero i te p. ciala
        pa
        • pimpek_sadelko Re: dziewczyny powiedźcie mi jakie badania robić 03.08.05, 10:44
          wiktoria33 napisała:

> e tam jak bedzie dzidzia to ją lepiej rozciagnie smile)))
          > zrob histero i te p. ciala
          > pa
          macice rozpulchniaja i rozcigaja hormonysmile
          olej kowadelkasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka