Dodaj do ulubionych

w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączki?

17.08.05, 20:42
No właśnie - czy przyjmować, że pod wpływem hormonów zrobiłam sie "typowa" i
bedę miała okres po 28 dniach cyklu, czy też przyjąc, że cykl będzie "ten mój
normalny" czyli 26-dniowy, czy też odczekać aż będę "miała wzięte" 14 dni
duphastonu...? A może 14 dni od pęknięcia pęcherzyka? A co jeśli ich było
kilka (3)? A może odliczyć 14 dni od ostatniego zastrzyku "na pęknięcie"...?
Obserwuj wątek
    • justynek13 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 18.08.05, 11:29
      14 dni po owulacji- tak powinno być
      • wiu1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 11:15
        A co jeśli owulacja była wielokrotna, tzn. najpierw uwolniło się jedno jajo,
        potem drugie, trzecie itd. - w odstępach np. 1-dniowych?

Czy ktoś ma podobną sytuację?
        • invicta1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 11:17
          takie rzeczy nie mają miejsca
          • justynek13 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 11:40
            dokladnie
            albo uwalniaja sie naraz albo tylko jedna
            reszta sie wchlania-tak?
          • tekla12 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 11:58
            invicta1 napisała:

> takie rzeczy nie mają miejsca

Mają, mają tyle, że u dr Jankowskiego.
            • invicta1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 12:01
              proszę jaśniej Teklo
              • tekla12 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 12:31
                www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16168
            • wiu1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 15:18
              Teklo,

Napisz, co miałaś na myśli, bo się przestraszyłam! Przecież istnieje chyab coś
              takiego, jak owulacja z kilku pęcherzyków, prawda...? Hmmm... nie wiem, nie
              znam się.

Czy chodziło ci o to, że chiałaś wyrazić (być może ponownie) swoją krytykę
              wobec tego lekarza...?
              • wiu1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 15:20
                ...tylko dlaczego nie napisałaś wprost do mnie, tylko odpowiedziałaś po prostu
                na post innej forumowiczki? Czuję się dziwnie. Jeśli odczuwasz ochotę obgadania
                mnie, to zrób to tak, żebym o tym nie wiedziała, bo jest mi przykro.
                • invicta1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 15:22
                  owulacja wielokrotna- co kilka dni jajeczko-nie występuje u kobiet
                  Wiu1- Tekla nie należy do złośliwych-nie sądzę, zeby o to Jej chodziło, raczej
                  jest zniesmaczona postepowaniem nieuczciwego lekarza
                  • wiu1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 15:26
                    Invicto - miałam raczej na myśli uwolnienie się jajeczka np. 2-3 razy, w
                    odstępach 1-dniowych.

Swoją drogą - jak to jest u innych lekarzy - czy też dostaje się więcej niż 1
                    zastrzyk "na pęknięcie"? Czy tylko jeden raz? I czy ta większa ilość zastrzykó
                    służy temu,"żeby w końcu pękł pęcherzyk który nie chce pęknąć" czy temu, "żeby
                    pękło więcej pęcherzyków"....?

Czy w "tych kolejnych pęcherzykach" które pękały/wchłąniały się nie było już
                    jajeczka...? Przecież rodzą się czasem bliźniaki, trojaczki....więc kobieta
                    może "wyprodukowac" więcej niż jedno jajeczko w cyklu...

Nie wiem co o tym myśleć i będe wdzięczna za podpowiedzi
                    • invicta1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 15:28
                      owulacja występuje pod wpływem wzrostu LH tzw, pik LH-wtedy ile masz pęcherzyków
                      gotowych do pękniecia, tyle ich peka (czasem nie pekają i się wchłaniają w
                      nastepnej fazie cyklu) pik LH w cyklu jest tylko jeden i on "rządzi owulacją
                      • invicta1 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 15:30
                        może być więcej niż jedno jajeczko w cyklu, ale uwalniają się one w tym samym
                        czasie nie wiem czy co do sekundy, ale owulacja to termin dotyczący tego momentu
                        w cyklu, kiedy one się uwalniają-nie jest to wielokrotne zjawisko w cyklu-chyba
                        już się zrozumiałyśmy? bo się zamieszałam pisząc to i nie wiemsmile
                • tekla12 wiu1 19.08.05, 21:46
                  wiu1 napisała:

> ...tylko dlaczego nie napisałaś wprost do mnie, tylko odpowiedziałaś po
                  prostu
                  > na post innej forumowiczki? Czuję się dziwnie. Jeśli odczuwasz ochotę
                  obgadania
                  >
                  > mnie, to zrób to tak, żebym o tym nie wiedziała, bo jest mi przykro.

Wiu, nie mogłam odpowiedzieć ci bezpośrednio, bo nie potrafię odpowiedzieć na
                  pytanie zawarte w poście otwierającym wątek. Dysponuję taką wiedzą, jaką
                  przekazała ci już Invicta.
                  Podany przeze mnie link sama podawałaś już sama wcześniej, wydaje mi się, że
                  warto go podciągać. Nie mam zamiaru "obgadywać" ciebie, natomiast lekarza
                  stosującego co najmniej niekonwencjonalne metody leczenia będę "obgadywać", bo
                  forum jest nie tylko miejscem wymiany informacji dla leczących się ale również
                  narzędziem dyscyplinującym bezkarnych lekarzy. Poza tym odpowiedziałam nie
                  tobie, a dwóm foremkom, których posty pojawiły się bezpośrednio przed moim.
                  Śledziłam aktywnie twój wątek o twoim lekarzu prowadzącym i jestem w stanie
                  zrozumieć powody dla których się u niego leczysz. Jego metod leczenia nie i
                  tylko temu dałam wyraz. Mam większe prawo do błędu niż lekarz, ja mogę ci tylko
                  zepsuć humor, jego możliwości są znacznie większe. Mam nadzieję, że się mylę i
                  niedługo z radością pogratuluję ci ciąży. Serdecznie pozdrawiam T.

• mama38 Re: w cyklu stymulowanym - kiedy termin miesiączk 19.08.05, 23:14
      Hej
      Moje cykle przy stymulacji CLO troche sie wydłuzyły. Z 26 dni na 31-2.Ale
      wydłuzyła sie pierwsza faza, dpo jest bez zmian 13 dni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka