sikorkab 07.09.05, 12:23 Dziewczyny, powiedzcie kiedy powinien byc ostatni posiłek przed laparoskopią? Mam termin na 26 września tj. poniedziałek, czy to znaczy ze mam całą niedzielę nie jeść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiaz241 Re: Ostatni posiłek przed laparo? 07.09.05, 12:37 tak się złozyło, że ja też miałam w poniedziałek. Do szpitala kazali mi się zgłosić w niedzielę ok 13. Zjadłam tylko lekkie sniadanie w domu a potem już nic. Można było tylko pić wodę lub herbatę (bez cukru). Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Ostatni posiłek przed laparo? 07.09.05, 12:41 Koleżanki, które były niedawno na laparo miały nie jeść od dnia poprzedzającego laparo. Dlatego zbieram opinie, bo ja nie wytrzymam cały dzień bez jedzenia. W dodatku muszę dojechać do szpitala. Dojazd to jakieś 3 godziny. A ja mam chorobe lokomocyjną i na głodniaka będzie klęska. Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: Ostatni posiłek przed laparo? 07.09.05, 16:48 Sikorka, zrób tak jak Jagódka. Ja mam na laparo w najbliższy wtorek, w poniedziałek zamierzam rano podjeść jak trzeba, potem też mam nadzieję na zupkę w szpitalu w poniedziałek. W szpitalu pewnie i tak nam zaserwują coś na przeczyszczenie, jeżeli nie lewatywę. Najbardziej się boję, że nie zasnę na głodniaka i ze stresu w poniedziałek... Ale co tam! Damy radę, bo warto! Ściskam, B. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: Ostatni posiłek przed laparo? 07.09.05, 14:31 Ja miałam laparo 7 czerwca.tj wtroek, do szpitala kazali mi się zgłosić dzień wcześniej czyli w poniedz. na godz. 11. W niedzielę gin kazał jeść normalnie ale w miarę lekkostrawnie, w ponedziałek przed wyjazdem - do szpitala miałam 100 km - kazał zjeść lekkosrtawne sniadanie a jak tylko mnie przyjęli dostałam jeszcze zupę ok 12.30, a potem do 22 można było pić wodę i gorzkż herbatę no i zabieg miałam we wtorek o 9.00. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Ostatni posiłek przed laparo? 07.09.05, 18:39 U was tyle dobrze, że szłyście do szpitala dzień przed zabiegiem. Ja niestety nie mam tego komfortu, bo zgłaszam sie w ten sam dzień. Wolałabym głód znosić będąc już w szpitalu. Ale jeszcze dopytam swojego lekarza, moze mi pozwolić zjeść jeszcze małą kolacyjkę przed poniedziałkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: Ostatni posiłek przed laparo? 07.09.05, 20:31 Ja podobnie jak dziewczyny. Obiad o 12 - zupka i później woda i lek na przeczyszczenie (nie pamiętam nazwy), po 22 już nic, na drugi dzień po zabiegu kleik. Jestem głodomorem, boli mnie żołądek od niejedzenia ale wytrzymałam spokojnie wszystko. Za to po zabiegu nie miałam torsji, oprócz brzucha nic mnie nie bolało. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
lunetkaa Re: Ostatni posiłek przed laparo? 07.09.05, 22:10 cześć Sikorka, radzę Ci nie jeść już w niedzielę, bo jak sobie podjesz to jelita są opuchnięte i wtedy zaburzony jest obraz podczas laparo. A poza tym możesz wymiotować po narkozie. Tak powiedział doktorek i radził nie jeść. Ja co prawda w niedzielę rano chrupałam tylko sucharki, a zamiast obiadku brokuły i kalafior - błonnik pomaga w trawieniu, kolacji nie było. No i oczywiście trzeba dużo pić - najlepiej niegazowanej wody min. A głód jest do zniesienia, najgorszy był poranek, bo żołądek tak okropnie domagał się jedzenia, ale potem już przeszło. Nic się nie bój - wszystko będzie dobrze, zobaczysz pozdrawiam ---------------------- "raduj się i żyj pamiętając, że cokolwiek by się nie działo, wszystko ma swój sens, sens ukryty lecz zamierzony" www2.fertilityfriend.com/home/c2983 Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Ostatni posiłek przed laparo? 07.09.05, 22:29 wystarczy nie jesc od polnocy przed zabiegiem. nie powinno sie obzerac na kolacje, ale "glodowka" od polnocy wystarczy w zupelnosci. przeciez laparoskopia to zaden powazny zabieg. ludzie kochani! gdy czytam o tych srodkach na przeczyszczenie, lewatywach, obowiazkowych "calosciowych" goleniach to wlos mi sie jezy na glowie! po co to????? tak sie tylko pytam Odpowiedz Link Zgłoś
alizeis Re: Ostatni posiłek przed laparo? 08.09.05, 18:47 Mi tez lekarz powiedzial, ze mam nie jesc ani nie pic od polnocy tzn. jezeli laparo mam w czwartek to w srode o polnocy koniec plynow i pokarmow. Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Ostatni posiłek przed laparo? 08.09.05, 18:53 Ja dzien przed zabiegiem zjadlam lekkie sniadanie, potem w szpitalu tylko zupa, a od popoludnia sama woda mineralna - i to tylko do 22.00 + leki przeczyszczajace( Sikorko, skoro idziesz do szpitala w dniu zabiegu, to dzien wczesniej od popoludnia chyba nie powinnas jesc, ale za to duzo pic. Najlepiej zapytaj lekarza, powinnas dostac "instrukcje obslugi" wlasnej osoby przed zabiegiem. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś