Dodaj do ulubionych

mała ilość plemników

20.09.05, 08:50
Powiedzcie proszę, czy przy tak małej liczbie plemników jak 3 mln, można mieć
szansę na naturalne poczęcie. A jeśli nie, to jak wygląda leczenie i ile może
trwać (wiem, że to sprawa indywidualna, ale interesuje mnie jak było u Was?).
Mój mąż odebrał takie właśnie wyniki nasionek, a ja czuję się załamana sad
Nie mam żadnej wiedzy na ten temat i byłabym bardzo wdzięczna za każdą
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • paula08 Re: mała ilość plemników 20.09.05, 09:59
      Jesli inne parametry- ruchliwosc, morfologia sa w normie to jeszcze nie jest
      dramat. Sprobujcie na poczatek witaminek- Androvit, podobno na zwiekszenie
      ilosci pomaga tez ziolo peruwianskie w tabletkach- preparat o nazwie Maca
      (zielone opakowanie). Z iloscia jest roznie. U nas skakala przez pol roku od 7
      do 20 mln. A znacie przyczyne malej ilosci plemniczkow? Moze warto udac sie do
      androloga... Powodzenia!!!
      • tes555 Re: mała ilość plemników 20.09.05, 10:07
        Ruchliwość nie jest najlepsza, ale też i nie najgorsza. Pozostałe parametry ok.
        Właśnie wybieramy się do lekarza, ale wizytę mamy wyznaczoną dopiero na 10
        października, stąd moja ciekawość. Mąż na 4 dni przed badaniem dosyć mocno
        przeholował z alkoholem. Czy to mogło mieć znaczący wpływ na wynik badania?
        Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
        • andzia240 Re: mała ilość plemników 20.09.05, 10:45
          witam, mój mąż również ma złe wyniki, leczymy sie w novum, w pierwszym wyniku
          miał 1mln300tyś, marnie ale po lekach ma w tej chwili 10mln. i leczymy sie
          dalej. Z jego strony kosztuje to dużo wyrzeczeń rzucił palenie, popijanie
          piwka, a także mniej jedzonka tłustego a więcej białkowego. Bierze witaminy
          Androvit, folik, sterko, urinal i jeszcze jakieś trzy leki ale nie pamiętam
          nazwy napewno jakiś antybiotyk. Nie załamujcie sie zawsze jest nadzieja, tylko
          trzeba dużo dać z siebie, w tym wypadku nasi panowie muszą się poświęcić.
          Powodzenia pozdrawiam.
          • andzia240 Re: mała ilość plemników 20.09.05, 10:52
            no i my leczymy się dopiero trzy miesiące, chociaż wydaje się że to wieczność
            • tes555 Re: mała ilość plemników 20.09.05, 14:04
              Dziewczyny dziękuję za informację. Trochę mnie to uspokoiło, lecz pewnie na
              krótki czas... dopóki gorszy dzień nie przyjdzie
              • andzia240 Re: mała ilość plemników 20.09.05, 14:18
                witam ponownie, ja też przez ten krótki czas mam wzloty i upadki, i tak samo
                mój mąż, bo on przez cały czas nie może pojąć dlaczego akurat on. Wszyscy
                znajomi na około są zdrowi a my mamy problem. Tak widocznie musi być, ale grunt
                to się nie poddawać i walczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka